nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Thursday, 29 March 2012

"Segmen Blogwalking & Tambah Followers Oleh Lisa"



Beberapa Syarat Mudah Nak Join Segmen Ini://

  1. Buat entry bertajuk "Segmen Blogwalking & Tambah Followers Oleh Lisa"
  2. Lepas tu letak banner ni. *huh, pestime buat banner, penat ni. muahahaha
  3. Lepas tu sudilah follow blog Lisa jugak ye.  Follow Sini :) Tak paksa pon LIKE kelab kipas Lisa. haha
  4. Tak wajib tag kawan. Kalau nak tag jugak pon apa salahnya. Pastikan mereka tahu.
  5. Expired date: 18 Mei 2012 (sempena Lisa tamat praktikal) hahahaha
  6. Hebahkan ini kepada rakan blogger yang lain. Lagi ramai lagi meriah. Wahh!
  7. Dah siap? Sila ping entry tersebut di komen ini. 
  8. Lepas tu tepuk tangan! yay!


Saturday, 24 March 2012

SAYA,DIA,PEREMPUAN,GADIS,WANITA

ASSALAMUALAKUM..

Act hari ni btol2 xda idea nk cta psal apa..
nk kt nia diet??hurmm
nk kata berat tmabh 2kg ada laa..heishh
stress nya bla naik ke ats penimbang..sgguh xsgka..hahah
dah rs cm tgk BIGGEST WEIGHT LOSER..hahaha

ok!!sgguh xda kaitan..
klau tgk tajuk pon dah tau kan..psl perempuan..
hurm..this is wat gurls like..bagi yg kurang memahami perempuan tu kan..hehe

kalau gurls merajuk ke..
korang wat salah ke..
anniversary korang ke..
boleh je bagi bnda2 sweet cmni kat dia..sgguh cepat dia cair tau..

1. ROSES


sejambak bunga ni leh buat dorang tersentuh gila2 tau..
lau xmampu 1 roses pon dah ckup..xyah byk2 cm kat bwh ni..
"overr tau.."
hahahaha..
every roses tu ada maksud..
so..korang cari la sndri ea..hehehe

 

kadang2..bf bagi bunga tisu ke..bunga kertas ke..bunga plastik ke..
bunga taik ayam ke..tu pon gf sggup lagi terima tau..
siap simpan lagi..letak dlm diary..buat kenangan..

2. BEAR


bear??
nia penah bagi kat ex bf dulu..hahah
xtau la kenapa bongok sgt kan..
mcm dah xda bnda lain nk bagi..heeee
tapi malang nya bear tu skrg ada kat ank buah si dia kita..hehe
*xyah pening2 pk ok..dorang bestfren dlu..hehe


yang ni??
kenapa wujud kat sni??
sbb kita ia binatang hijau..hahaha

3. BARANG KEMAS

OK..lau gf leh sggup simpan duit demi nak bg hadiah kat bf dorang..bf pon kena la 
appreciate cket kan..
ms bufday si dia ke..anniversary ke..
tunjuk la sayang tu sikit..heheh
hah..pastu ape lagi..gf mula lah bgga2 kan..hahaha



4. Gadget

zaman sekarang ni kan glamer la ng  bnda2 cmni..
espc camera..huish..untunglarr sp dapat camera dr bf dorang..
hahahah..(jeles plak..)


ini hard disk tau..
dapat dr blog cik marya
bf dia bagi hard disk..hish!!jeles ni..hahaha
baek btol abg ip ni..hahaha

nk lebih romantik??
ambek video korang..letak dlm tu..
bagi kat dia..huuuu..senyum 3 tahon non-stop!!


5. Perfume


setiap barang pemberian tu ada mknanya..
baek2 tau!!jgn plak nnti perang dunia ke 46 meletus plak..
takot si dia aggp nnti dia busuk plak sbb korang bagi perfume kan..hehe
pandai2 la ambik hati si dia..

6. Chocolate


waaaa!!i like chocolate!!hehehe
best gileerrr kalau dpt ni..hehe
gurls kan suka bnda sweet2 ni..hehehe
coklat biasa pon leh ambek ht dia..xpyh nk mhl2 cmni..ehehe

7. Shopping


perempuan mna TAK SUKA shopping??
tipu!!gurls really likes shopping..
lau xska shopping bukan pempuan kot..wahaha..
gurau je..hehehe
lau ada duet lebeh sikit tu..ajak2 la si dia shopping..
lau merajuk msti trus baek pnya..hahaha

8. Creativity


ok!yang ni kene la creative ckit k..
simple je pon..
klau gurls sanggop tulis stp 1 dari kertas2 yang di gulung tu..
y guys xtepk pon nk wat cmtu..
mmg penat..tp klau buat enjoy je..happy..msti jadi punya..
dalam kertas tu tulis la word2 yang romantik ke..
or memori korang ng si dia ke..
boleh bagi "100 days with you"..wohh!!
i pulak yang over..hahah

hari ini : memang penat nak tahan perasaan marah kat orang yang kita sayang..sbb kita xnak dia hilang dari kita..tapi kadangkala..kita jadi lemah..smua jadi mcm xbermakna..bila kita mcm xnmpak dimata dia..
bersabarlah wahai hati..kerna aku tahu..ada hikmah disebalik setiap kejadian itu..


Thursday, 22 March 2012

CARNIVAL D'PUNCAK

Semenjak 2 menjak ni..aku bz la cket kan..dengan asg2 plus THESIS yang last minute tuka tajuk plak..hoho
naseb bek sempat lagi nk tuka..hehe thanx SIR HUSIN.. ^_^ 
then..latest activity for ReCMA (record center management association)

nak promote nie..
datang laaa beramai-ramai 
penat tau kitaorg promote smpai sggup 
bepanas ptg2 dmi nak sebarkan maklumat..


selepas 1 JAM menanti..
dorang ni memang JANJI MELAYU la sangat...

ye..ini dia PROMOTER-PROMOTER PART TIME..


ini JESSY..
anjing ni BESAR la sangat..uit!!
kitaorg nk bg flyers pon takot..
skip je la rumah ni..hoho
anjing ni bila pggil nm trus xmenyalak lagi..


nk jugak photoshoot kat sni..
bukti la ktakann kita buat keje..hahaha


alamak!!lmbat sangat!
kantoi!!ada org plak tgh tengok kite kat beranda rumah dia..
ahahaha!!malu2..adoia!
 

cantek jgak ea tman kat nusarhu nie..
1st tme jln2 kat sni..
best gak joging kat sni..hehe
*tolong ignorekn drumstick ea..

setelah penat..kami dapat air FREE dari PUAN PRESIDEN..
hahaha..and..gosip2 GURL ni tgh tggu ms yg sesuai..hahah



dia dah mula la tuu 
miss ammar avian kita..hahaha
si adik mas yang hujung sekali xleh dengar..
dia budak lagi..hehe

DATANG LA NANTI EA..
TOLONG MEMERIAHKAN KARNIVAL KAMI..


Sunday, 18 March 2012

aku STRESS!!

Assalamualaikum...

setelah sekian lama ktorg xjmpa ..
hari ni..si dia ajak dinner sm2..
okie..nia pon pegi dengan harapan akn jd lebih baek lepas ni..:)
then..kta order la mcm biasa..
gila ramaiiiiii org kat KANDANG ( tu nm tempat mkan ea..xtau nape nm dia cmtu..sbb mcm kandang kot)hahah

yang nak marah sangat ni...

dari  tengok nie BULETIN UTAMA..


sampai HABISS MENTOR..
korang kira je laa ek berapa lama nia bertapa kat atas kerusi kedai tu..


 

air yang sedap2 mcm nie..full dengan ice..


dah jadi macam nie..
dari  TEH O ICE ---> JADI TEH SUAM dah..
nak marah pon ada..
yang kita pegi order dlu dia xlayan..
org yang lmbat datang..dia LAYAN dulu..
BONGEK la..
xtau nk jg hati customer langsong..
nsb bek dpt tahan sabar..lau xmcm org laen smua dah blah..

pastu..
tengok la kapel ni..pkai baju sama..
comel je..PINK plak tu..


ni gambar tipu2 je..hahaha
saje nk memeriahkan post ni..
sweet je..
act..mmg la jeles kan tgk couple pkai baju sama..
macam nk jugak je..haha


kita penah la bgtau kat si dia..
nak baju ni..comel..


tapi dia pilih yang nie..
and..the problem is...
ada la..hahahahah..
itu RAHSIA okie..hehehe

ok la..kita nk tido dah..
esok ada class kul 8am..huhu
kene berebut mandi ng housemate 9org ni..
selamat malam semua.. ^_^


Saturday, 17 March 2012

GuGurl GiveAway by Anis Athia


mari-mari kita join GA lagii..mudah je..


syarat-syarat :
simple sahaja, anda hanya perlu
  1. buat entry bertajuk "GuGurl GiveAway by Anis Athia"
  2. copy banner di atas dan letakkan dalam entry anda serta link kan banner tersebut ke entry ini (click banner then right click, copy/save image)
  3. hantar link entry anda di ruangan comment entry ini sahaja





Segmen Tambah Kawan By Arra Ahmad

tag

cik tyQa  comel =)

Friday, 16 March 2012

ini kisah kita..



awak..
saya tak sekuat yang disangka..
saya jugak manusia..
sama seperti awak...
kadang-kadang..
kita jugak akan rasa penat nya..
kita jugak akan rasa terpaksa..

tapi..
demi dia yang kita cinta..
kita rela korbankan apa saja..
walau kita cukup menyedari..
si dia yang kita cintai..
belum tentu menjadi penyeri..

awak..
saya insan yang lemah..
sentiasa menyakiti dan disakiti..
bila saya jatuh..
awak bangunkan saya..
bila saya menangis..
awak hadir..buat saya ketawa..
bila saya kecewa..
awak buat saya rasa beharga..



tapi..
tak semua benda yang kita lalui..
akan kekal bagitu..
memang hakikatnya..
ada yang datang ada yang pergi..
begitu jua memori..
yang dilalui..kita jadikan kenangan..
semoga tetap segar dalam ingatan..
buat kasih kita tetap teguh
hadapi cabaran..

awak..
kita insan yang berbeza..
kita punya hidup 
dan cara tersendiri..
hadirnya saya diharap membawa erti..
bukan sekadar mimpi indah
yang hadir hanya sekali
tapi tetap sentiasa di hati..


alangkah indah jika 
semua yang kita ingini..
menjadi seperti yang kita hajati..
tidak hanya singgah 
untuk membahagiakan hati..
tapi untuk selamanya..
selagi nafas belum berhenti..

awak..
saya hanya mahu awak fahami.
kehendak hati..
bukan niat di hati pentingkan diri..
tapi saya selalu sendiri..
maafkan saya..
kerna buat awak terasa hati..

fahamilah..
saya juga perlukan awak..
seprtimana mereka..
saya tahu..
saya belum mampu..
bahagiakn awak..
sebagaimana mereka..
tapi terlanjur saya menyayangi..
terlalu sukar untuk ditangung..
jika saya mengundur diri..


Sunday, 11 March 2012

Awak...


Awak..
mengapa perlu begini..
mengapa kisah kita tidak seperti impian 
yang kita binabersama..
mengapa bahagia bukan milik kita..

Awak..
saya hanya minta secebis kasih ikhlas dari awak
untuk buat hidup sy lebih bermakna..
tapi kenapa..
saya ibarat seorang perempuan yang merayu-rayu
untuk meminta kasih sayang awak..


sudah penatkah awak..
memujuk hati ini 
yang terlalu sayangkan awak..
di mana janji awak..
untuk menjadi pelangi selepas hujan saya..
saya terlalu percayakan semua itu..
hingga saya lupa..
pelangi tidak akan sentiasa muncul selepas hujan..

saya buat silap..
seperti itu juga awak..
kita tak pernah duga 
mungkin kita akan pilih haluan yang berbeza..
saya telan kepahitan demi sayang pada awak..
dan begitu juga awak..

tapi kita manusia..
hanya mampu merancang..
apa terjadi..
saya hanya mampu doakan
kebahagiaan awak..
walau bukan dengan saya..
mungkin ada yang lebih layak
bahagiakan awak..
saya percaya jika awak ditakdirkan untuk sy..
cinta pasti milik kita..


Wednesday, 7 March 2012

DiLeMa SeOranG PelajaR

ASSALAMUALAIKUM..

fyi, nia skrg dah msuk sem baru.. PART 6..
which is semester terakhir nia.. insya-Allah..doakan kejayaan nia ye..
terima kasih buat sape2 yg mendoakn..semoga korang berjaya jugak.. :)

tapi paling nia xsuka lah kan..
part lec ckp..

"korag dah part 6..so saye expect semua korang dah tau k..buat malu je klau xtau lagi"..

heee..nia xsuka la.. secara otomatik je otak terus pk..

lec tu akan bagi asgment yang susah..pastu klau dia tnya kt xdpt jwb..nnti dia marah..& byk2 lagi la bnda leh jadi .. hahaha..

and...1 lagi.. part yang paling nia xsuka suka sekarang nie.. buat asgment grouping..

setiap semester mula sejak nia diploma..bnda ni paling nk elak sgt2..
klau boleh nk smua ahli yg  :

BERTANGGUNGJAWAB
klau kwn2 korang lmbat nk mulakan..korang mula la dulu..
jgn asyik tggu je..smpai bile pon xkan habis la klau cmtu.. :)
yang penting kene tau tugas masing2..

TAK SELFISH
jgn la butakan mata tu tgk kwn2 sebok2 buat keje tp korang "membuta" kan..
tau la korang penat..kite sm2 student kan..ape la slh nya bantu mna2 yg patut..
mcm lagu ni "APE YANG PENTING!!KERJASAMA!!"hehehe

TAK BERKIRA
bila member2 korang buat silap..tolong la edit2 skit..jgn la bekira sgt..smpaikan 1 word salah pon nak suruh die edit sndri jgak..hoho..klau dia dah tolong buat kan byk bnda jgn la sruh die sorg2 je yg edit..

TAK COPY PASTE
untuk dpt markah yg baek..kene la buat asg tu cepat2 n hasilnya excellent..
jgn la buat cepat tapi copy paste je.. (lebih2 lagi ada sstengah student yg copy paste kerja senior pastu edit2 je) sakit at tol..hoho.. atopun copy paste info yang dorang dpt dari website..heee..
klau wat cmtu baik nia buat sendiri kan..haaa..aku pon kdg2 wat silap jgak..sm2 la kt mengngat kan..hehe

TAK BUAT MUKA MASAM
bila ketua atopun member yg tlg compile tu ckp keje tu xbtol ke..ada yg salah ke..ade yg lupe ke..(lau yg edit ckit2 tu halal je la) jgn la buat muka lebih masam dari asam..(ingt aku SUKA ke??) lau dpt mkn xpe jgak..hahah.. 

banyak lagi yang aku xsuke act..kadang2 aku pon buat silap..tapi..tolongg laa..
consider ng member2 1 group tu.. kita sm2 student..sm2 manusia..tau jugak penat..tau jgak fedup kan..
jangan smpai sebab asignment smua ni kt putus kawan..ubah la perangai tu klau dapat..
jangan la pentingkan diri sangat k..

semalam nia g jalan2 ng housemate..kat PKNS je pon..haha..dia nk bukak bank..so lpas tu g la cuci mata cket..hehe










 xsah la klau nia xambik gmbar klau kelua kan..haha..
itu satu KEWAJIPAN..
yang kat bwh ni ms nia g tman en. abg buah hati intan payung nia..haha n kwn dia skali..huhu
lepas penat shopping baucer tu..ktorg g mkan abc..sedap...:)




ni 1 lagi novel aku bli..yg 1 tu pon xhbs bc lagi..hahah
sebok on9 je..mna la aku nk baca..haiiii...