nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Thursday, 31 May 2012

I HATE THIS PART..

ASSALAMUALAIKUM ^ ^

semalam hujan..lebat... :(

eh2..kenapa ni??sob2..


kadang-kadang..
cinta tu menyakit kan..
tak semuanya indah mcm yang orang selalu cakap..


bahagia tu memang bahagia..
tapi nak maintain kebahagiaan tu susah sangat..
kejap kita ok..
 I LOVE YOU
YOU LOVE ME


kejap2..xok balik..
I HATE YOU
YOU HATE ME

kadang-kadang plak..
takut nak kawin..(macam nak kawen esok je)
hahahah..
masa couple dah gaduh2..
dah kawin??
xkan nk lari dari rumah..
balik umah mak kann..haha..
macam drama tv lah plak..

tapi yang paling penting..
bila cemburu muncul!!
penyakit paling berbahaya..

dalam setiap relationship tu kena ada 
KEPERCAYAAN..
*tau ckp je..tp nak buat kemain susah ye..

and..bila dah ada kepercayaan tu..
jangan sekali-kali musnahkan ia..


and..one more thing..
berubah untuk orang yang kite sayang..


kalau suka..cakap suka..
kalu tak..terus terang..
kita still boleh ubah untuk jadi yang terbaik..
bukan tak boleh terima seadanya..
sebab..tak sanggup kehilangan..



Monday, 28 May 2012

kisah si CIK "QUEEN"


QUEEN??

ok..ada macam-macam jenis Queen kat dunia ni..
tapi..nia rasa yang plaing glamor la kan..
QUEEN CONTROL.. ^ ^

gurls paling xsuka bila dpt gelaran camtu..
especially bagi yang tak langsong CONTROL bf dorang..
*macam i la kot..haha
tapi..bila gf/bf tu mmg LAYAK dpt gelaran tu..
xpe la jgak kan..boleh di terima..aha..

kesian plak tgk bf dia...:(

CIRI-CIRI CIK QUEEN 

(lelaki pon sm jgak ye)

1. cemburu yang keterlaluan

ni jenis yang orang yang xleh tgk mna2 laki/pempuan add gf/bf dorang kat fb ke, tweet2 ke,ym ke..smua nk add..smua nk delete kan..

2. suka berprasangka buruk

hmm..yang ni ada ckit kot kat nia..hish!!haha
paling xska bila si dia keluar..then balik lewat ke ape ke..
msti la nk rasa plek2 je..rasa xtenteram 
nak tido pun xleh..sbb tunggu si dia balik kan..
tapi, i try my best untuk tidak buat si dia rasa camtu..
(juz kadang-kadang xleh nk kawal)

3. ego yang keterlaluan

ego??act, nia pon xpaham apa ego tu sbnar nya..haha
jangan la ego sangat..nnti dpt gelaran Queen..haha

4. bangga diri

jangan la bannga sangat ng apa yang korang ada tu ..xkekal pon..
contoh nya pk sendiri malas nak pk contoh..hahah

5. malas

lau nk jadi isteri mithali..
kene la rajin-rajin sikit ye..
nk jd suami mithali ?? jadi imam isteri nnti..hehe

jangan la asyik nk suruh si dia je buat semua..
be INDEPENDENT gurls.. :)
selagi korang dapat buat sendiri..buat lah..
sebab..dia xkan sentiasa ada untuk kita..
dia pon ada life, ada tangungjawab lain..(jadilah kekasih yg memahami)

6. manja

haa..manja pon jangan over sangat tau..
cukupla sekadar manja yang biasa2 je..(msti ada org cakap..sukati aku lah! gf/bf aku..bkn ko)
tapi..kdg2 yang gedik-gedik tu buat orang rimas..

7. and..segala sikap2 yang keterlaluan

yang ni pikir la sendiri ye..haha

Thursday, 17 May 2012

K.A.M.I di SINAR HARIAN



KAMI KETENGAHKAN PERANAN KOMIK ANIMASI

disinilah kami!!!hehehe

sungguh xernah terduga oleh kami..
berusaha keras untuk projek kali ini..
walau banyak rintangan dan dugaan..
masok paper jugakkk..hehe
THANX SINAR HARIAN..

OK..mungkin bagi yang dah biasa masok paper tu..
xla kisah sangat kan..
tapi bagi kami yang besama-sama membanting tulang..
bekerja keras bersama-sama en husin
sangat lah gembira..
atleast..ada jugak yang highlight kewujudan kos IM 223 / 227
kat dunia ni..hahaha.. * cam sedeh je bunyi..

lagi pon..ini kan last event yang ktorg organize sm2..
wpn sedeh..nk wat cm mna kan..
itu lumrah hidup..
pasni kna ready ng experience kerja pulak..:)

hapy je tengok usaha keras sy n erma maria tok siapkan patung tu..
wpn tdo kul 4 pg ye..demi nk buat patung dpd newspaper tuh..
sangat memerlukan kekuatan tangan..


lastly..doakan yang terbaik untuk kami..

Friday, 11 May 2012

K.A.M.I terbaik..:)

ASSALAMUALAIKUM.. ^ ^
(jawab salam dulu tau si cantik & si hensem semua..)


okie..now kite ada lg 1 event..
class kotaorang DIWAJIB KAN untuk handle 1 event under subject PROMOTIONAL ACTIVITY
so..class ktorg telah memilih tajuk K.A.M.I
Komik Animasi Maklumat Inspirasi..

mula2 rasa sgt penat..
biasa la..kene contact sna sini..mintak sponser semua kann..
nk jemput press..nk jemput VIP smua..
tapi xpe..semoga smua ni berbaloi.. :)
thans to our beloved lecturer sbb xcerewet sgt..
and memudahkan kerje2 ktorg..
ktorg sayangggg EN HUSIEN ...
(semoga dapat la A+ tok subject ni) hihi ^ ^



persediaan sehari sebelum event..
smapi pukul 2pg ktorg kat sekolah..



majlis perasmian K.A.M.I

cred to nia nadiya n erma yang menyaikan patung2 tu.. :)



penyerahan cenderahati drpd sekolah kepada UiTM


Bengkel bersama Aan with komik G3


seronok tkg dorang dpt hadiah..:)


sesi sign2 with kartunis G3




sgguh khusyuk cari jawapan..hihihi..



slh 1 activity kat pameran ktorg..
layan tgk spongebob the movie


another cartoonist




ini bukan kartunis..menyemak jee..hahah




upin ipin pon datang...




gambar kenangan..
will be the last event ktorg organize bersm..:(

Friday, 4 May 2012

this is the FIRST and LAST




ASSALAMUALAIKUM.. ^ ^

memandangkan hari ini hari Jumaat..
Persatuan sarawakian kat semenanjung ni 
ada la buat dinner o makan2 tok student2 sarawak..

opkos i pegi klau makan free..hehe
memang sedap mee kolok ye..
rinduuu mee kolok..huhuhuhu..
sp2 yang berkesempatan datang sarawak try la makanan2 sarawak k..
MARVELOUS!!hehehehe..

yang paling BEST mlm ni..
ada 5 CABUTAN TIKET BERTUAH..
memang BERTUAH la sapa yang dapat..

HADIAH?? bukan HAMPER ye...
TIKET BALIK SARAWAK (bila2 masa boleh balik)
"KO SIK RASA??"
memang bukan rezeki ni la malam ni kannn.huuu..


Si dia dan saya yang sedang BERnegotiate pasal rokok..
bagus la sangat....


i SAID NO!! dia nak jugakkkk..
tengok..mula la tangan tu nak ambek "NYAWA" dia dalam handbag kita..


ini MR. JAMBOOOO kesayangan kite..hehehe


alalalala..perasan somelll la tew!!
menuggu BUS UITM sejak pukul 5.30 hingga 730 malam..
TERIMA KASIH..


OK..im RESERVED..hehehe
but still AVAILABLE..hihihihi..
tak habis-habis nak menggatal ye.. ^ ^


dia xpernah nak serious ambek gambar..heeee!!!


ye..ini bag yang nia pakai tadi..
SPONSERed by MR. Jamboo..hehe
thanx sayang..


ini sisa-sisa makanan yang tinggal..
nak ambek pic sebelum makan tapi semua dah KEBULUR..

wahhh..happy nye..


next? sebelum sesi ambil gmbar..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


hahahah..sorry ye..
pecah lobang...





ok last..nak jugak jadi yang pertama & terakhir..heheh

Tuesday, 1 May 2012

precious FRIEND





Dulu..
kita pernah tertawa,
menangis bersama..
kemana bersama..
dimana ada kau
disana ada kita semua..
jika itu kau pilih..
itu juga pilihan ku..

sahabat..
sesungguhnya..
kau sendiri juga tahu..
tiada yang kekal abadi..
di dunia yang hanya pinjaman ini..

sahabat..
pernahkah kau mengerti..
betapa aku perlukanmu..
saat suka jua duka ku..
namun ada masanya..
kau terpaksa aku abaikan
bukan maksudku membenci..
tapi kerna
aku jua perlukan ruang..
buat diri..
harap kau memahami


memang tak mudah mencari seorang teman..
yang terima kita seadanya..
buruk juga baiknya..


teman..
mungkin saat ini..
aku terpaksa relakan..
mungkin aku terpaksa undur diri..
aku juga tak ingin menyakiti..
dan di sakiti..
maafkan aku teman..


tak akan aku lupakan
kisah kita..
walau hanya sementara..