nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Thursday, 13 September 2012

PEREMPUAN BANYAK NAMA


Ini budak nama SITI NURUL NADIRAH..

tapi...

ada banyakkkk nick name..


macam SITI NURHALIZA tak??
(ade la jugak iras-iras kan..)
perasan no 1 ko ye..
Datuk Siti bejuta kali cantik la dari ko..

kawan-kawan masa sekolah rendah panggil SITI.. :P


NURUL pon nama artis gak..
tak ramai orang panggil nama ni..
tapi paling suka meaning nama ni..
"cahaya"..


nama ni skema sikit..
so, semenjak keje akt opis ni guna nama ni je la..


nama ni perasan comel cket..
budak gemuk yg kemetot kat umah kita je yang guna nama ni..
nama ni terhasil sebab masa kecik dia pelat..
terus lekat sampai besar..


yang ni wujud masa kat uitm..
semenjak diploma dorang dah panggil nama ni..
lekat sampai sekarang..


ayah panggil nia guna nama ni..
kakak pon kadang-kadang..


nama ni . . . 
* hilang kejap.. makan lagi..
murah rezeki la pulak hari ni..
lunch kakak hantar nasi..
pkul 3 makan mee lagi..
burppp..kenyang... =)

nama ni glamer mase keja kat PUSTAKA (practical)
nak guna nama NIA nanti suma tanya 
asal usul nama tu..



atuk nia suka sangat nama ni..
tapi tak tau kenape dia pilih nama SITI NURUL NADIRAH
nape tak pilih NADIYA..
sedangkan dia suka nama ni..


asal usul nama ni dari 
MR. JAMBOO..
suka hati dia je nak bagi nama ni ek..
semenjak kenal ngan dia almost 5 years ago..
orang akan tanya mana datangnya nama ni..

situasi 1 : mak mr. jamboo nak datang rumah
(bukan meminang yekk..)

mak dia : rumah nia kat mana ek?

jiran nia : nia tu sape?

mak dia : tak de orang nama nia ea kat sini?
dia stadi kat shah alam.. sama ngan anak saya

jiran nia : ohhh..irah..umah dia depan tu je..

yekkk..banyak sangat nama la ko tu..
semua da pening..tak tau mana 1 nama ko..
nak panggil ape..
1 opis..tapi sorang panggil lain..
sorang panggil lain..
sendiri pon pening..
lupa nama sape..


Tuesday, 11 September 2012

cerita PAGI lagi



MORNINGGGG!!!! =)

sungguh semangat nak update blog hari ni..

semalam kite kene buat keje kat ARKIB NEGARA MALAYSIA

biasela kann..keje ngan library ni..memang playground kiteorang kat situ je la..
klau tak pon..jabatan penerangan..


sebelum tu..singgah dulu..breakfast..

tapi kite puase.. buat ape ntah duduk situ..

dugaan..dugaan..


die ni haa..pak cik driver kite nak minom dulu.. :P

die tak breakfast lagii..kesiann..ehehehe


lepas register kat arkib..
kiteorang dapat la member card ni..
boleh simpan..nanti nak gune senang..
tapi kalau nak renew ntah bile pon tak tauuu..


buat keje la tu kononnn..

saye tengah busy ni..

eheheheh.. tapi sempat jugekkk nak  betulkan tudung..

make sure kemas ye..

sebelum mengundur diri..ehehehe

ni poster yang nia design untuk PUSTAKA..

bos bagi kerja cket..(cket la sangat kan..)

tak tau la ok ke tak..hantam je la..

cantik ke tak cantik..

ini hasil kerja kite sendiri.. ^ ^


lebih suke yang ni sebab banyak colors..

rainbow.. tapi..macam budak-budak pulak..


telepon kat opis ni asyek bunyiii je..

tolongggg la angkatkann..ayokkkk..

busy tol..

"FRAGILE"



Kadang-kadang..
kita tak sedar..
silap kita buat..berulang kali..
kesilapan yang sama..

kita cuba jadi yang terbaik..
untuk puaskan hati 
orang yang kita sayang..
untuk tagih..
perhatian..




awak bahagia..
awak suka..
tanpa awak sedar..
saya terluka..
padahal awak tahu..
saya tak kan pernah suka..

saya bukan tunang..
apatah lagi isteri..
saya bukan siapa-siapa..
yang punya hak..
untuk tegur kesilapan awak..
saya juga tak sempurna..


kadang-kadang..
hati kata..
biarlah..itu hak dia..
itu hidup dia..
tapi itu semua juga
buat saya tersiksa..

benar mulut kata tak mengapa..
tapi..bila hati merasa..
pedih nya..
hanya pada Tuhan..
saya mohon..agar mampu bertahan..
dan..saya tahu..
ini semua akan buat saya lebih kuat..


tapi bila penat..
kita meragam..
macam bayi..
kita nak semua jadi sempurna..
walaupun kita tau..
tak semua yang kita nak..
kita akan dapat..

Monday, 10 September 2012

H.E.A.R.T.A.C.H.E

ASSALAMUALAIKUM..

IT'S MONDAY!!!! hari yang paling bosan bagi semua pekerja..boooringggg~~
few days left to finish my practical training..tapi..masa ni jugak baru nak dapat project..
bos ni pon 1 jugak..haihhhh... [tapi fb ttp jugak ON even keja melambak]

lama sangat dah tak update blog..busy and malasss sangat-sangat..
ni pon update curi-curi.. bos bile-bile mase je lalu kat belakang..hahah

Hari ni mood tak berapa nak baik sangat..
boleh meletup bila-bila masa.. nasib baik puase..sob2..
part ni je yang ada kaitan ngan title..haha



THIS IS MINE!! 

tapi in future la...sekarang keta sorong je ade..agagag
i'm crazy for this car. SERIOUSLY!!

kite dah ambik lesen dah..
mesti ada yang cakap "aku dah lama ambik lesen"
sukati lah nak ambik bila..tunggu jadi mak cik ke nenek ke..
(sekarang muda lagi kot) grrrr~~



ingatkan da boleh mohon lesen auto..
malangnya..kene jugak belajar manual..
nia ni penakut tahap gaban..
so, takut nanti xtejalan la kete tu..hahah
tapi..ape leh buat..kene jugak ambik manual..
wish me luck!!


masih seperti dulu..
tak gemuk..tak jugak kurus..
ngeh..ngeh..ngeh..
tahap kecomelan je bertambah.. :)