nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Wednesday, 31 October 2012

This is JUST the BEGINNING


ehehe..hari ni Nia dapat email dari 1 company ne..

suh datang inteview next week..

jawatan Financial Advisor..

Tiba-tiba tepike..

boleh ke..mampu ke..

lantak  je la kan..


Jumaat ni pulak nak pegi KPDNKK

ade interview jugak..

doa-doa la ade yang melekat..


Bosan jugak..

pegi mana-mana..

mampu tengok je..

nak beli duet tak de..waaaa!!

pastu orang asyik tanya..

tak KEJE ke..

orang keje la kat umah ni..tolong mak..heee

dapat pahala kan.. hihihi

papepun sayang-sayang sekalian..

doakan lah ye..semuanya berjalan dengan lancar..

Terima Kasih ^_^

Monday, 29 October 2012

cinta mem"BUTA"



Good evening ladies & gentleman ^_^

malam semalam tengok Fadzilah Kamsah Selami Jiwa..

tajuk : CINTA BUTA



Nia ni cemburu tu memang la kuat..

sape tak cemburu kan?TIPU!!

especiallly GURLS..hahah..ngaku je la..

tapi tak la sampai nak BUTA..boleh jadi kes memBUNUH, menCINCANG, memBOMOH ...

ingat ALLAH ye..

dia cakap..tips-tips nak kurang kan cemburu buta neh..

Jangan sayang kekasih anda melebihi Allah, letakkan Allah yang pertama.. Insya-Allah cemburu tu akan kurang.. (still ada,kurangkan jer)

Think positive.. (kalau dia mesej pempuan/lelaki lain..tanya betul-betul.. Pasangan pon kene berterus-terang okie)

TRUST!.. itu sangat penting dalam hubungan.. (Bila orang dah percaya tu, pasangan jangan sekali-kali pudarkan rasa percaya tu k)

Istigfar banyak-banyak.. zikir tu makanan hati..

Bila hati bersih..
mulut pun bersih..
kata-kata pun bersih..
minda pun bersih..

CEMBURU di benarkan kalau perkara tu benar-benar pasti..


Percayalah.. Andai jodoh kita dengan dia..
Insya-Allah..dia tetap akan bersama kita..
Kalau tak??

redho  je la.. ^_^


tak perlu la nak jadi macam ni kan..



SEGMEN 2: Terjah, Follow, Menaik!!!


Assalamualaikum..

Join segmen lagi..

meh-meh ramai-ramai kite tambah follower..

follower kite seciput je kan..nak banyak-banyak jgak..

kalau nak join pegi SINI


mudah dan pantas..

semuanya di hujung jari..

nia nak tag 



Friday, 26 October 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha





Bakal-bakal korban esok nehh...

Kat kampung Nia..dorang wat korban esok sebab hari ni masa tak cukup

nebes oittt jadi kerbau tuh..

duk diam-diam ye sayang.. ^_^

Salam Aidiladha semua..

Monday, 22 October 2012

MARI "NAIK PELAMIN"


Assalamualaikum

Semalam Nia pergi kenduri sepupu Mr. Jamboo

bukan kite yang kawen ea..

so enjoy je la picture-picture tu keyh..


Theme YELLOW..


Ni Insya-Allah bakal-bakal ye..haha


nak balik da..penat..


eh2!! nak jugak kann..

malu kot..semua orang tengok..

dah macam calaon-calon lepas ni pulak..


enjoy the food!!


ini lah dia..

sangat-sangat CONTROL ye 2 orang neh..

sorang control ayu, sorang control hensem..(padahal muka jambu)

*Siesly memang takot, bile dah jumpa family ni kan..

Segmen : Follow Sampai Pening


Jom!!Join Segmen lagi..

mesti korang buhsan kan

Nia ni asyik post segmen je

nak tambahkan follower la katekan..

yela..kite ni tak seglamer maner..

tu nak promote neh..



Follower Nia sekarang..


Nak Join??

Syarat :

1. Follow blog ini. Just Write

2. Buat satu entry dengan tajuk "Segmen : Follow Sampai Pening" dan nyatakan jumlah followers anda sekarang. Print Screen.

3. Copy banner di atas dan tempek kan di dalam entry tersebut.

4. Copy link entry anda dan paste kan di bahagian komen entry ini.

5. Follow semua peserta segmen.

6. Pastikan blog anda ada button followers(google connect), enable comment box, dan tiada words verification. Tolong dan wajib baca sebelum join jika tidak penyertaan anda dibatalkan, klik link ini.!!! 



Sunday, 21 October 2012

Follow Sampai Meletup!




Cara Penyertaan

1. Buat entri bertajuk 'Segmen: Follow Sampai Meletup!'

2. Copy banner di atas, paste kan di entri & backlink kan ke entri segmen ni.

3. Printscreen jumlah followers terkini korang & masukkan kat dalam entri ye *wajib

4. Nyatakan di entri, sama ada mahu kan DRESS ataupun LOMO.

5. Publish link penyertaan korang di komen entri ni.


Korang dapat apa??

Pemenang akan dapat 

LOMO



DRESS


nia nak DOMO.. ^_^

Followers nia yang meletop ni..





Thursday, 18 October 2012

" Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana "

Assalamualaikum
Good Night ^_^

Lama dah tak join Segmen-segmen ne..

tibe-tibe rajin la pulak malam ni kan..hehe

memandangkan follower kite ni seciput je..

nak JOIN??

klik je BANNER bawah ni k..


tengok ni ha..

tak pe..kite tak pakse pon..

kite nak kawan ramai-ramai je ^_^


Nia nak tag budak 2 org nie..



wish me luck!! 


Tuesday, 16 October 2012

Awak dipanggil untuk INTERVIEW..



Assalamualakum..

Selamat Petang Semua!!


Hari ni for the second time

Nia dapat tawaran INTERVIEW..

tak de la jawatan yang tinggi-tinggi sangat..

kerja kat company je..

Tapi, still penting and RUGI sebab TERPAKSA tolak..

1st Interview : Jauh sangat..

2nd Interview : kalau dapat, takde transport nak g kerja.
(LESEN pon belum PASS lagi .. )

nak carik kerja online plak takot kene tipu..

Ya Allah..
Kau permudahkan lah urusanku.. 


Sunday, 14 October 2012

entry EMERGENCY


Assalamualaikum..
Good  Afternoon!!

tekejutttt oooo..

tiba-tiba mr. jamboo muncul kat depan pintu..

SUPRISE katenye..

(org dah buat salah memang camtu kan..)


Act, 10 OKTOBER 2012 yang lalu..ANNIVERSARY kite orang..

kecik hati tau!!dia lupe!!

(makan semut SEKILO kot)



oit...maklum lahhh..dah pakai GALAXY NOTE..

kite je pakai handphone yang tak berape nak update..haha

*tak pe..nanti dah keje kite bile ek..

tibe-tibe rindu pulak nak cakap perancis

ceh!!macam lah fluence sangat

BON ANNIVERSAIRE!

jaga diri..jaga hati.. ^_^

Thursday, 11 October 2012

MATI ke MINTAK MAAF?

Assalamualaikum

Good evening semua!!


susah sangat ke nak cakap SORRY a.k.a MAAF??

susah ke?

tak mati pon kan kalau cakap maaf?

bila kita buat silap..

jangan terlalu penitngkan ego..

jangan selalu anggap diri tu sentiasa betul..

nanti bila semua nya dah tak ada..

nak menyesal pon tak de guna..

hargai selagi ade depan mata..


"APOLOGIZING DOES NOT ALWAYS MEAN 
THAT YOU ARE WRONG
AND THE OTHER PERSON IS RIGHT.
IT JUST MEANS
THAT YOU VALUE YOUR RELATIONSHIP
MORE THAN YOUR EGO"



Tuesday, 9 October 2012

hey MISTER! nak kawen ng kite??


Assalamualaikum..
selamat malam..

ini kisah malam hari..
tengah sebok-sebok chat FB tiba-tiba ade la manusia ni
yang hidup jauh nun di negeri orang puteh tu ha..
USA katanye..
hantor la bende ni kat kite..


pastu reply la sikit-sikit..
setakat nak kawan tu boleh ler..
chat punye chat..
dia duda kot.. (kna hghlight)
and... umo dia... 41 years old..
omaigad!!
terus tertutp pintu at i..
walaupon dia ade company sendiri..


asyik tanye aku dah kawen ke belum..
haih..penat lerr nak menjawab nye..


sangat menarik perhatian bila die kate 
YOU WILL NEVER REGRET FALLING IN LOVE WITH ME
wow!! semudah itu berkata-kata..
tapi nak tunaikan nya..huh..



haihh..ni dah over ni..sampai nak jadi bini anak-anak dia dah...
kalaulah dia bace semua ni..
bace la..mesti dia tak paham..hehe


Monday, 8 October 2012

budak-budak zaman sekarang


cehhh..tajuk entry bukan main lagi.. aku baru 23 okay..xla tua mana pon.. grrrr!!


korang suka tak zaman persekolahan korang??
best kan..

budak-budak tak pegi sekolah zaman sekarang untung sangat-sangat..
(aku siku sorang-sorang baru tau)

LAPTOP 1 MALAYSIA


asalnya untuk setiap budak kat sekolah yang parents tak mampu..
tapi lepas dapat laptop tak nak pegi sekolah da..
ape la maknenye laptop ni..

iPAD

bagi benda mahal-mahal macam ni..tapi anak tak pegi sekolah..
dorang seronok la..

MOTO



sesetengah parents..manjekan sangat la anak emas korang..
sape tak seronok??
dapat moto..haa..jalan la keliling kampung..
nak tunjuk hebat konon..
haihhhh..penat nak piker..


ni soal siasat aku ngan budak tak sekolah (BTS)

NIA : buat ape kat sini?? (library)
BTS : study la..
NIA : study???tapi tak pegi sekolah??
BTS : xpe..study kat library je pon boleh pandai..
NIA : speechless..lantak korang la..

semoga budak-budak ni sedar la ye..


Friday, 5 October 2012

Kesian Perempuan ~




DIAM
dia lemah

LANTANG
nampak salah
MESRA 
dia gatal 

PASIF
 dipijak-pijak 

KAHWIN
bila beranak? 

TAK KAHWIN
pasti digelak 

BERHIJAB
dikata kolot, jahat, menunjuk² 

TAK TUTUP
  lagilah heboh 


SETIA 
 dimadu laki 

CURANG
 dicanang keji 

TERLALU CINTA
dimain²kan 

TERLALU BERJAGA
dimarah²kan 

MENANGIS 
rimas selalu

MATA KERING 
dipanggil kepala batu 

BUAT BETUL
 pelbagai benda dipersoal 

BUAT SILAP
sekampung berbual .


tp UNTUNG perempuan sbb stiap kali dlemparkn

kejian & hinaan, SYURGA adalah tempatnya, cukup hanya
menjadi SOLEHAH krn ALLAH, patuh sgala perintah
Allah, insya'Allah dirinya sebaris dgn para bidadari &
mungkin lebih atas lagi, dgn izin Allah d syurga kelak,
insya'Allah ^^ 

LELAKI-LELAKI HENSEM..jangan la marah ye..

suarahati : saya jugak punya perasaan, kalau awk nak ..tolonglah jaga..kalau tak nak.. biarlah ia pergi.. mungkin itu yang telah Allah tentukan..