nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Monday, 26 November 2012

kini aku bergelar Alumni Uitm


Ni gambar masa diploma

28 NOVEMBER 2012

my convocation day!!

akhirnya.. berjaya jugak habiskan Degree

masa study asyik mengeluh..

"bila laa nak habis study ni.."

Sekarang?? dah habis kann..

Rinduuu sangat nak study balik..

Rindu nak buat asignment semua..

so..esok Nia fly ke semenanjung... ^_^

minggu depan baru boleh bw and update blog..

Gonna miss you olsss nanti..


Petang tadi dapat call untuk interview 
kene tangguh next week la..


Friday, 23 November 2012

LULUS ke GAGAL??



atas permintaan ramai..
ramai ke??sorang je kot..haha
Nia update jugak pasal nie..
sape-sape yang bace and komen kat entry before ni tau la 
pasala ape kan..

LULUS ke GAGAL???

dua-dua Nia dapat.. haha

On the road - LULUS

Bukit - LULUS

Parking - LULUS

3pointer - GAGAL !!!!

ape sebab-sebab KEGAGALAN? enjin ter"mati" pulak masa nak 
drive keluar dari kawasan 3 pointer tu.. geram gilerrr!!

rasa nak JERIT sekuat hati je kat JPJ tu..
merayu kat die kan.. malang nya.. "jangan harap lahh !!!"

and..paling frust sekali.. if gagal salah 1 Nia kene ulang balik 
bukit and parking..sesal tak sudah..

balik-balik terus nanges dalam bilik..
tak de orang pujok..ko nanges la sorang-sorang..

and lagi frust kene bayar RM 188
abes laaa duet PT aku oiii !!!
tak kesian ke ngan penganggur terhormat ni..

Think positive.. ada hikmah disebaliknya.. =)
*walaupon dalam hati rasa nak MELETOP je..



Segmen: Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas


Fyi Mr. Shawal, Nia dah follow semua Syarat-syarat yang ditetapkan.. ^_^

Follower Nia sekarang 437 ... 

Target 600 hahaha..

SYARAT-SYARAT

1. Buat satu entry khas bertajuk Segmen: Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas

2. Copy paste Banner SMART tu dalam entry korang..

3. Nak tag boleh, tak nak tak pe.. Ikut suka hati anda.. 

4. Letak jumlah follower korang sekarang, tak perlu printscreen..kalau nak boleh.. 

5. Letakkan link fanpage korang sekali kalau korang nak promote fanpage korang, kalau tak nak tak pe..(kalau nak promote fanpage, lagi bagus kalau letak button like kat dalam entry, kalau letak link pun boleh)
Tak de fanpage, letak link Twitter korang, kalau tak nak letak dua dua pun tak pe..(kalau nak promote twiter korang, lagi bagus kalau letak button follow kat dalam entry, kalau letak link pun boleh)

6. Tinggalkan link entry korang kat entry ni.. 

7. Selepas join anda kene baca List Update di bawah (korang singgah la blgo Syawal sendiri ek)hahaha



Expired on 30 November 2012

Wednesday, 21 November 2012

IT'S TOMORROW !!!



Lesen L dah dapat..

lama dah dapat..hehe

so now..giliran TEST JPJ pulak..

sangattttt takutttt niiiii!!!!

It's Tomorrow

Paling takut part bukit ni..

yang lain Insya-Allah boleh lagi..

Doakan Nia LULUS ye semua..

doa seorang kawan ni MAKBUL tau..hehe

sayang korang..waaaa!!

dah dapat Lesen nanti boleh pegi mane-mane je.. ^_^



Tuesday, 20 November 2012

Giveaway : 1st Anniversary Realiti Bukan Fantasi , Niena Sofea


Sory korang.. Segmen lagi.. ^_^

bukan ape..cik Izzah dah tag Nia..

kene tangkap dah nie..ehehe

thanx ye cik Izzah..Lup you la..


Give away ni berlangsung 3 minggu je..

20 November- 8 December!!

cepat la sape nak join..

ada banyak hadiah ni..

nia nak tag 

cweet pinky

Segmen ERAZ FADLI : Pencarian Bloglist



Mr. Eraz Fadli buat Segmen..

Ok!! I mesti join.. ^_^

Nia join ye abang Eraz..kehkehkeh!!

sape nak join.. make sure korang buat cepat-cepat

dia buat segmen ni 15 jam je ..special giler masa..hehe

expired : 21 November 2012 jam 11:59 malam..


Monday, 19 November 2012

lepas KAWEN.. KAWEN lagi..


Next entry..

My cousin pulak yang kawen..

whole week spend time kat rumah dia je..

nak BW pon tak sempat..


Selamat Pengantin Baru Cuzzy..

sekarang dah "retire" jadi anak dara ^_^

Semoga Berkekalan..


my luvly cuzzy..

sape nak??ade kosong lagi..hehe


ini bukan bakal suami..

ini jugak my cuzyy..pantun-pantun gitu..


semangat giler nak pose ngan pengantin..


pose dalam bilik pengantin..

tapi ambek 1 tempat je..

heran tol..



berangan dah duduk atas pelamin ne..


wahh!!Hubby..lup u lahh!!

ahaha.. ni hanyalah gurauan semata-mata..

sepupu paling hensem katenye..


ni anak tetamu yang datang..

dia cumilll sangat..

Bile pulak laa giliran kite ni..

ececece..SABO!!cis!!hahaha

lupe nak cakap..

ensem pulak la"cameraman"..kahkahkah



Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih


Meh la JOIN ramai-ramai.. ^_^

mana la tau boleh dapat top-up

kahkahkah!!!

hidup penganggur ni perlukan penaja..





Tuesday, 13 November 2012

perlu ke ucap TERIMA KASIH kat MUSUH??



korang pernah rasa ??

seorang yang korang anggap kawan . . . Panggil korang bodoh

Nia tak la pandai mane.. tak capai tahap ANC lagi.. 3 pointer je...

Seriously, sangat sedeh masa tu..

kecewa sangat-sangat.. mak ayah yang jaga dia dari kecik..

tak penah sekali pun cakap camtu kat nia..


Tapi sekarang... Nia nak ucap terima kasih kat dia..

sebab sekarang memang tak kawan lagi ngan dia.. (lost contact)

sebab perkataan bodoh dia tu..

Nia jadi makin kuat..

berani mencuba.. nia tak takut pada kegagalan..

lebih kuat daripada orang yang tak pernah gagal..

kita tak kan sentiasa di atas.. Allah tu kan Maha Adil..

nia PERCAYA Allah sentiasa ada untuk tolong kita (selagi kita tak lupa pada Dia)

Bila gagal, Nia percaya Allah nak kita cuba lagi.. and 

ada yang lebih baik menanti..

and kita rasa lebih bangga dengan setiap kejayaan kita..

"kawan paling baik ialah musuh kita sendiri"



Sunday, 11 November 2012

SERIOUS!!baru tau...




korang kenal sape dia ni?

Sumpah!!Nia baru kenal tadi.. ^_^

mesti ade yang dah lame kenal budak ni kan..

tu pon..Nia TER tengok NONA kat tv 3.. 

umur 13 tahun dah masuk U..

umur 6 tahun dah jadi cikgu..

dia ni budak Genius Math..

then..dia ade produk dia sendiri plak tu..


Tapi yang sedih nye..

bila nia search je nama budak ni..

banyak yang buat kontroversi cakap buruk pasal dia

kesian dia tau..

manusia tak perfect..walaupun dia genius..dia tetap buat silap..

tak setiap masa di dapat kira dengan betul..

Semoga dia lebih berjaya di masa depan..


Friday, 9 November 2012

FARAH iskandar


Semangat btol nia nak update bila tengok Follower makin UP..

THANX okie..


Jalan-jalan kat FB jap hari ni..

tengok-tengok Farah & Ally ade wat bisness..

Y O U R A U R A T F R I E N D L Y F A S H I O N


esok singgah FARAHiskandar FB

mesti cantik-cantik kan..

ntah-ntah ala-ala korea gitu.. ^_^

so sweet la dorang ni kan..

jeles tol..ahaha

Thursday, 8 November 2012

Contest I Choose To Wear Hijab


Syarat-syarat :

1. Buat entry bertajuk "Contest I Choose To Wear Hijab" dan letak banner di atas

2. Letak gambar yang korang pertaruhkan

Hadiah-hadiah yang dipertaruhkan..


Hadiah :

1st prize
RM50
Maxi skirt 
Bawal plain 
Review blog

2nd prize
RM30
Maxi skirt 
Review blog

3rd prize
RM20
Bawal plain 
Review blog

3 saguhati (Random.org)

Bawal plain (sehelai setiap seorang)

Review blog

Tarikh tutup : 7 Disember 2012

Ni picture yang Nia pertaruhkan.. :)



*jangan keliru ye.. nama lain-lain tapi orang yang sama.. ^_^

wish me luck ..

Wednesday, 7 November 2012

Segmen : siapa blogger bertuah by Nelly dan Nabila


semalam g lawat atuk..

THANKS semua yang doakan atuk..

mengalir air mata tengok dia tahan sakit depan toilet..

Now nia nak join segmen plak..

untuk memenuhi permintaan MISS ^_^

thanx tag nia ek...


jeng!jeng!jeng.. sape yang jadi mangsa ne..




Dorang ne memang selalu komen kat blog Nia 

Thanx ye korang yang selalu komen.. :)

Lup you lah..

Syarat-syarat :

1. Buat entri yang bertajuk "Segmen : Siapa blogger bertuah by Nelly dan Nabila Medan ?"

2.  Follow blog Nelly the Strange dan Nabila Medan .

3.  Tampal banner yang telah disediakan oleh kami di entri tersebut dan link

 kan ke salah satu blog 

Tag 3 orang kawan..

Sangat mudah ye kawan-kawan..


Ada hadiah misteri.. ^_^



Tuesday, 6 November 2012

TOLONG DOAKAN DIA..



KANSER USUS TAHAP III

Almost 3 months da kiteorang tau atuk menghidap penyakit ni

mula-mula dulu..

dia asyik buang air besar je..

tapi bukan najis yang keluar.. DARAH..

kesian sangat ngan atuk..

sekarang...

slow-slow kanser tu dah halang dia untuk buang air besar..

dah dekat sebulan atuk tak buang air besar...

and dia tak makan nasi pon..

makan bubur ngan sup je tiap hari

jangan kate tak bawak jumpa doktor

Doktor : kalau nak buat operation, tubuh dia tak leh nak tahan..

dia boleh jadi makin sakit je nanti.. and peratusan untuk ade komplikasi masa operation 

sangat tinggi. Kalau buat kimo pun makin menyeksa dia..

Tapi, Nia bangga.. atuk kuat semangat.. dia tak macam orang lain..yang sentiasa baring je..

dia tetap buat keje macam biase..

tapi kadang-kadang bila sakit sangat.. dia sembunyi je kat dalam bilik..

sedeh tengok atuk camtu.. :(

hanya pada Allah je tempat kite mengadu..

mohon ringankan sakit atuk..

doakan atuk kite sihat ye semua ...

terima kasih..



zyraroxx: follower datang bertubi-tubi

mehh join segmen lagi.. ^_^

kesian nye..follower orang dah beribu..

kite baru ciput ni je..

nak jadi cam zyra ni jugak..hekhek


korang nak join

click je kat sini ZYRAROXX 

click banner pon boleh jugak..

rugi tak join..ramai woo yang join..

kompem leh tambah follower korang

tak tido la malam ne... haha

Just ONE word S.A.D.I.S


Pengalaman 1st inteview.. at KPDNKK

inteviewer : Ikan tenggiri ade berape jenis?

Nia : 3

inteviewer : sebutkan..

Nia : tenggiri hitam..putih..emmm..

inteviewer : hahahaha..

Sengal betol..mana laaa i tauu ikan tenggiri ade bape jenis..tanya la pasal menteri ke.. 

Penat je hafal nama menteri semua..

Next..

inteviewer : ade kenderaan tak ?

Nia : ade..

Inteviewer : keta ape?

Nia : keta kakak.. * sendiri pon rasa nak gelak dah masa jawab

Inteviewer : kalau kakak nak guna kete?

Nia : guna kete ayah la..

Inteviewer : ayah nak guna ape?

Nia : motosikal...

Inteviewer : semua dah gelak..Kejam giler anak ne..hahaha

Ni sesi gelak kan aku ne..heee... i kan fresh graduate.. mana la nak beli kete En.. kete sorong ade la..

Nak tau ape lagi dorang tanye??

Harga gula sekilo.. harga minyak seliter.

Next time pegi mane-mane hafal semua  harga barang ek..

Tapi memang tak berharap la nak dapat keje ni kan kalau dah semua jawapan bantai je..

hehh..geram tol aku..

Friday, 2 November 2012

NERAKA paling RINGAN



Daripada Nu'man Bin Basyir r.a. berkata, aku mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda, Sesungguhnya siksaan penghuni neraka yang paling ringan ialah seorang yang akan diletakkan di bawah telapak kakinya dua bara api neraka yang panasnya akan mendidihkan otak di kepalanya. ( HR Bukhari & Muslim )

Hari ni bukan nak bagi ceramah agama tau

nak share something je..

Hari-hari Jumaat ni kan

ambik berkat sikit yep.. ^_^

Honestly, baru hari ni Nia tau pasal ni tau..

betapa jahilnya aku di bumi-MU Tuhan

Subhanallah..

tu baru siksaan paling ringan..

tak terbayang yang paling berat

kita sama-sama la beringat okie..

Salam Jumaat Semua..

Thursday, 1 November 2012

I WANT THIS !!!


Sejak tengok semua dah guna fon canggih-canggih ne

hati pon mule la rasa tak tenteram

gatal nak yang baru jugak..

nak touch-touch jugak

nak via mobile jugak

nak ada instgram jugak 

nak wats app jugak


sedeh la cenggini kan

keje pon tak ag.. (tengah cari la ni.. sabo yep)

*teringat pulak ngan PTPTN

HUTANG banyak woo..

DIPLOMA --- DEGREE ... ish,ish,ish

jangan ko pegi jumpa along sudah..

dah register BR1M??

cepat-cepat..dapatkan duit free.. ^_^

semoga kite boleh dapatkan Galaxy Note II ne ok..haha