nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Friday, 28 December 2012

Maggi ke Shopping??


Sapa kaki shopping?? tak yah angkat apa-apa.. komen sini je..haha
Lepas komen kat blog abg Nick (panggil je la abg walaupon dia muda ke..janji i sentiasa muda okeyh)
sebab dia sepertimana yang kita tau..makanan utama seorang student..
adalah....--------> Maggi!!!


so sekarang ni bukan nak cerita pasal maggi..
tapi kenapa student suka..pilih..memilih..maggi untuk mengisi kekosongan perut..hehehe

setiap orang yang pernah merasa hidup sebagai seorang student..
mesti sanggup kobankan perut mereka demi..
Shopping!! hahaha.. Especially.. Perempuan..
Tapi most of kawan lelaki i pon memang shopperholic jugak..(sejak bila ber"i" pulak ni)



Nia sanggup ikat menampung perut ni dengan maggi semata-mata :

1. Assignment.. cehh!!assignment laa sangatt kan.. tapi..memang betul laa..
as a student..kena fotostat notes lagi.. beli buku lagi..bayar yuran event lagi..beli baju class lagi..
I sebagai bendahari lagi kat dalam club okay..masa nak mintak duit..memang part gila-gila susah..
buat muka macam pemintak sedekah pulak..

2. nak enjoy.. sebagai seorang student jugak..takkan la nak study je kan..
*teringat pulak iklan ptptn.. "malulah..kalau kita tak dapat dekan.."
cis!!sakit at tol..yela2..malu la..tak dapat dekan tiap sem..tapi tetap maintain 3 pointer..ok la tu..
tiap-tiap hujung sem before final..kitaorang akan plan nak pegi ramai-ramai..
Sunway lagoon.. Genting.. (part yang paling rindu ni..hehe)

3. Shopping!! cis..shopping no 3?? ye ke?? I sendiri pon tak sure..kahkahkah!!
macam 1st je..takpe-takpe..sama je kan.. mengikut survey yang nia buat..
keatas student-student kat rumah nia tu..
setiap sem mesti kene shopping.. 1 shawl latest.. 1 tudung bawal.. 1 baju baru.. jeans..
okay..kalau kira-kira kos semua tu.. agak banyak jugak la kan..

Bila shopping kan.. rasa happy sangat-sangat..heaven.. ^_^
kalau tengah stress masa tu..memang la hilang stress tu..
So mak..jangan salahkan Nia sebab duit habis..hihi.. stress tau study ni..
So now.. susah sikit la nak shopping sebab dah habis study kan..


Thursday, 27 December 2012

jangan CUCUK!!




PHOBIA?? Tak suka kene cucuk?? Tak suka jarum??

Darjah 1..darjah 6.. Form 3.. form 5..
masa baby tak yah cakap la kan.. memang kene cucuk je ngan doktor..
masa kecik-kecik.. doktor memang suka je nak cucuk ngan jarum ni..
macam mainan dia je..


masa nurse datang.. semua dah bedebar-debar..tangan gigil..muka pucat..
macam nampak hantu je.. haha.. budak-budak laki pulak..
semua nak control macho konon.. padahal dalam hati.. ada je yang nak nangis jugak..

Masa darjah 6 dulu.. Nia ada sorang kawan ni..
badan dia gemuk.. memang chubby la..
tengah beratur nak tunggu giliran.. semua dah bising-bising..
ekk??kenape??tak kan dorang ni suka kot kene injection ni..
BCG tu akan tinggalkan bekas..kene ambik masa untuk pulih..grr!!tak suka!!

lepas tu..tau-tau rupanya jarum tu patah..aih-aih..nak gelak pon ada..tapi..
disebabkan kegelisahan yang menggunung.. buat bodoh je..

korang pun mesti ada kisah yang tersendiri kan..

Wednesday, 26 December 2012

perlu ke BACKUP??


S E T I A

Kalau part bercinta ni.. semua nak pasangan yang setia kan..Tapi bagi sesetengah orang..setia sahaja tak cukup..pasangan tu pon perlu ada  ciri-ciri lain yang membolehkan pasangan tu happy 
hinnga ke jannah hendaknya.. gitu..

Tapi korang jangan la pikir nia ni galakkan ada backup pulak..
(mati la kena banned lepas ni..)

orang ketiga ni akan wujud..
bila gf / bf busy je memanjang.. selalu tak de masa untuk pasangan..
ni yang jadi punca segalanya terjadi..

Sayang..I rindu la..jumpa jom..
  Reply : Sorry k sayang..I tak dapat la hari ni.. ada hal..
(padahal dia pegi tido dalam bilik..tak pun dia main twitter or fb)

Sayang..I fail lagi.. :( 
Reply : lepas 24 jam menunggu baru reply..
Sorry sayang..ada hal tadi.. alaa..tak pe..nanti you try lagi keyh..
tadi kawan i mintak teman kelua jap..tu i lambat reply..
(padahal dia pergi beparty dengan kawan-kawan dia)

Happy Anniversary..
Reply : Happy Anniversary Sayang..Sorry ea..I lupa..Busy sangat..
Banyak keja..
(padahal dah berlalu 3 hari)

masa tarikh-tarikh penting..Please la jangan lupa..setahun sekali..tak celebrate pon tak pe..yang penting.wish..Itu tandanya kita ingat.. and appreciate kehadiran dia tau..

Sayang..nanti you sampai..mesej ea..
Reply : Sorry.. tak sempat nak sms.. anak buah main fon i..sory ea buat u risau..
(padahal dah keesokan hari nya)

Sayang..esok bufday I..kita keluar ea..
Reply : Sorry.. I bukan tak nak..tapi I da janji ngan abang I nak tengok wayang ngan dia..
(Bufday sekali setahun pon susah ke!!)

U kat mana..kenape tak reply mesej? call pun tak jawab..I risau la..
Reply : Sorry..tadi tengah karaoke ngan dorang..
(mudahnya..)

Faham tak perasaan bila kita perlukan seseorang masa tu..tapi orang tu tak da..
bila kita sedih.. bila kita happy.. semua pun nak share kan.. 
Aunty pernah cakap..

"tak payah nak setia sangat..selagi belum kawin..kawan je banyak-banyak..kita cari yang betul-betul sesuai dengan kita"



Selagi ada orang yang sentiasa cari kita..
Rindu kita..Perlu kita..
Hargailah.. Peluang untuk bahagiakan dia tak kan datang berulang kali..
Kalau dapat peluang kedua.. Appreciate more..Peluang ketiga tak mungkin akan datang lagi..
Kalau sekali-sekala dia buat silap..dia lupa.. boleh la dimaafkan..
Bila dah diberi keampunan tu jangan la ulang lagi yek..

Please la tolong jangan cakap..
"I penat la U asyik cari I"
"I bosan sebab U ni mengongkong"
Kalau mintak maaf tu biar la ikhlas.. and jangan ulang kesilapan sama lagi..
So.. tak la pasangan korang cari backup.. ^_^

Harap-harap tak de la yang terasa okie..
sekadar nak share je.. tak de kaitan dengan yang hidup atau mati ye..
panjang giler entry kali ni ek.ahah


Monday, 24 December 2012

She and Her


Zaman sekarang ni banyak sangat yang nak mengubah jantina..
korang paham la kan..

Gegirl ---> Boboy

Boboy ---> Gegirl

ape nak jadi nih??


Masa duk kolej dulu penah  satu rumah ngan sorang tomboy ni..
mula-mula tak tau pon yang dia suka pempuan..
ingat kan dia lebih kelakian camtu je..

Sebab masa pegi class..tiap hari isnin..dia pakai baju kurung jugak..hehe
rasa nak gelak pon ada jugak tengok dia..
rupa-rupa nya ada jugak simpan baju kurung ek..eheh

satu hari dia balik..bawak kawan pempuan..
kita orang tak kisah la kan.ingatkan okay je..
tiba malam hari pulak..
Jeng..jeng..jeng..
-
-
-
-
-
dia tido ngan kawan pempuan dia tu la kan..
makkk aiiiii!!!! rasa cam tengok titanic pon ada gak..
hug-hug.. kiss-kiss gitu yee..adoiaa!!
Gelilahh!!

Selepas kejadian tu.. kitaorang tak berani nak pakai seksi-seksi lagi..
(biasa la..rumah pempuan semua kan..)
tiba-tiba rasa duduk satu rumah ngan lelaki la pulak..

kita orang try tanya girlfren dia tu..
apa sebab la nak dengan orang cam dia..
Sebab.. dia penah frust ngan lelaki..hmm..
macam la dia sorang je yang penah frust kan..
punya la cantik pempuan tu..tapi..tu lahh..haih...
Semoga dorang kembali ke jalan yang benar..


Lepas episod malam tu..
kakak tom-tom ni selalu la bawak balik awek dia tu balik kolej..
kita orang mula la kan rasa tak selesa..
jiran-jiran pon mula la  tanya sapa pempuan tu..
and selalu la tengok tayangan blue free dekat rumah kitaorang..

So..kitaorang tak nak la bersubahat buat dosa kan..
(dosa sendiri belum tentu mampu nak tangung)
kitaorang pegi la bagi tau dekat pejabat kolej..
dorang terus g terjah rumah..
kebetulan masa tu couple tu pon ada kat rumah...
so..kantoi la.. yang akak kolej tu dengan konpiden nya tanya..

"kat rumah ni ada yang suka pempuan ke?"

lepas tu.. kitaorang satu rumah gadoh dengan kakak tom-tom ni..

Tom-tom : Eh!! aku ada kacau hidup korang ke??
4 housemate : (buat muka bodoh).. memang tak de tapi kita orang tak nak bersubahat..
and kalau kantoi ..satu rumah tak kan dapat duk kolej lagi..
Tom-tom : Perlu ke nak buat sampai macam ni?? 
(bamm!!dia hempas pintu, then keluar dengan awek dia)
4 housemate : kihkihkih!! gilaaa...ingat kan dia nak bawak pisau ke ape..
takot gak mati di tangan kakak tom-tom..


Thursday, 20 December 2012

hearts for mcD


I am craving for mcD !!!

wahai perut..tabah lah engkau malam-malam camni ye..
walaupon mcD tu tak pernah tutup..
malam-malam camni tak de sapa yang sanggup berjuang dengan mata demi
perut engkau ye.. 
itulah kehidupan.. kahkahkah!!!

Ranking Fast-food pilihan Nia

1. mcD 



tetap di hati walaupon kena boikot kan..
tapi sekarang Nia puasa burger mcD.. nia makan burger homemade je..
jangan lepas ni aku pulak yang kena boikot sebab gila ngan mcD sudah..haha

2. KFC

kenape KFC?? sebab kalau lapar sangat nia prefer makan nasi..
mcD tak de nasi kan.. and kalau makan ngan family..
dorang memang sure-sure pilih KFC dari mcD kan..
mak tak suka makan burger..huhu

3. Pizza

Pizza ni kalau makan kena la ready banyak-banyak sikit duit nye
selalu makan orang belanje je.. kahkahkah!! *kedekot sikit budak ni pasal makan
tapi kalau part cheese tu ouhhh..memang  thumbs up laa..


Next??
 No idea.. hahaha
most of the time nia makan 3 benda tu je..
Burger King tak de.. yang lain tak de..


korang pulak??
ke makan kat Seoul Garden?
*nak jugakkk!!

Tadi kakak tegur : ko ni duk umah..asyik makan, pasni ko ngantuk..ko tido..
haiii..mesti best kan..(dia jeles sebab sekarang dia bejuang nak final PJJ dia)


Wednesday, 19 December 2012

TRUST ME MOM..




Mak..

Nia sayanggggg sangat-sangat kat mak tau..
Allah je yang tau betapa sayangnya Nia kat mak
Kalau boleh tiap masa Nia nak bersama mak je..
Nia tak nak mak susah..
Nia tak nak mak risau..
Tapi mak.. Nia perlu kerja..
kerja pun bukan senang nak cari sekarang..
tak boleh nak pilih-pilih tempat..


Nia : Mak.. kawan Nia suruh ganti dia .. kerja kat KL..gaji pon berbaloi..tempat tinggal dah ada..

Mak : eh..tak payah laa..cari dulu keja kat sini..
mak tak nak kamu jauh-jauh..

Nia : (anak yang baik kan..) Baiklah mak.. ^_^


Next..(lepas inteview)

Mak : dapat tak??

Nia : tak tau lagi mak..dorang cakap kena tunggu la..
nanti kalau dapat dorang call..

Mak : keja office hours ke shift?

Nia : shift..ada 2..pagi and malam..balik kul 11..

Mak : ehh!!tak yah terima la kalau dorang call nanti..
cakap je tak nak k..

 Alahai mak..cam mana la anak mak ni nak berdikari..
memang la anak bongsu.. tapi tolong la..berikan kepercayaan kat anak mak ni..
 Nia nak belajar hidup tanpa bergantung dengan orang lain..


Next..(baru pagi tadi)

Mak : Nia buat apa tu??apply keja ea??

Nia : a'aa mak..

Mak : keja kat mana??post apa??

Nia : kat UNIMAS (dalam sarawak je k) je..kat library dorang..(kita kan librarian)haha

Mak : eishhh..jauh nya..nanti nak pegi keja cam mana?

Nia : abis tu nak keja kat mana lagi mak..kalau ada company kat sebelah rumah ke..
dah lama keja kat situ..masalah nya tak de..
tak pa..nanti dorang sediakan hostel untuk pekerja ke cari rumah sewa ke..
cari la alternatif lain pulak..

"dimana ada kemahuan..di situ ada jalan kan.."

Mak : baek lah..


Maybe sebab dah jauh ngan mak 5 tahun ni..
Nia tau..mak takut apa-apa jadi kat Nia kalau Nia jauh dari mak..
tak da orang nak jaga masa sakit..
nak makan nanti cam mana..
Insya-Allah..pandai-pandai la Nia cari nanti ok mak.. ^_^



KAWAII GIVEAWAY



Nia da follow semua syarat-syarat nya k mimi.. ^_^

and yang penting sekali dah click akaun churp-churp & Says mimi..

dah tolong tambah duit tu .. ahaks!!

then Nia pon da join says ni jugak..nak dapat duit cam mimi kan..haha

kalau bolehhhh kan mimi..nia nak ni...


comell gilerr..tapi kalau dapat yang lain pon besyukur jugak la kan..

daripada tak dapat ape-ape..kahkahkah!!

Harap-harap bertuah lah ye..(selalu je join..tapi debu pon tak dapat)
sedeh..kahkahkah..  tapii...boleh tambah kawan..=)

ada pantun untuk mimi

Mari join GA lagi!!
Tuan belog nama syamimi
Hadiah kompem la kawaii
Tak nak join??korang lah rugi.. :P

Adios!!

Monday, 17 December 2012

Ooo.. KENTUT ea!!


Gendang-gendut tali kecapi,
kenyang perut senang hati ^_^

perut korang selalu bunyi ??
kalau lapar memang la kan..
tapi sealu nya.. perut ni bunyi jugak walaupon tak lapar!!!

kawan : korang lapar?

Nia : tak lah..kenyang lagi ni..

kawan : (dengan suasana yang sangat senyap..bunyi jam bedetik pon boleh denga)
         kreukkkkk... HAHAHA!! bunyi ape tu??

Nia : ok!semua dah pandang aku..betull..tak lapar la..memalukan betul la.. :(

Ni situasi ngan roomate..

kreaukkkk!!(pelik tol la bunyi ni kan.haha!!)

Roomate : kamu kentut ea??

Nia : wohhh!!selamber jew!! mane ade laaaa..

Roomate : hahahaha!!abis tu??kamu lapar ea??kan baru je makan.. (gelak-gelak lagi)

Nia : tak lapar la..memang perut selalu je bunyi..

masa Test pulak..
lagi la malu kan..semua tengah senyap..satu ape pon tak bunyi..
tiba-tiba ada bunyi kreukkk!! bukan sekali..berkali-kali!!
susah woo nak cover.. nak-nak lagi yang duduk sebelah hot guy kan..
aww!!jatuh saham i tau!!

SO.. Nia mintak la tolong mister gugle ni tolong kan..

Jawapan nya : sebab perut tengah buat Cleaning process..
Selalu nya.. cleaning process ni berlaku masa perut tengah kosong..
dalam usus kecil pulak cuma ada gas & cecair..
makanan dah dibesih kan..so..dia pon... kreaukkk..

kalau ade silap tolong betulkan..saya bukan doctor..ahaha
tapi tak de pulak jalan penyelesaian..



Sunday, 16 December 2012

Bukan SENANG nak SENANG



Masalah paling terok dalam hidup

G I V U P !!

dalam resume kemain lagi.. letak strength 
Not easily give up konon.. grrr!! tipu semat-mata..
tapi kalau jujur nanti..mestila dorang susah nk ambek kite keja kan..
So..dengan rasmi nya Nia nak memohon berjuta-juta kemaafan lah ye..

korang ada tips-tips nak kurangkan penyakit ni??
dah lama sangat mengidap ni
pegi jumpa pakar.. bazir duit je


Bila nak isi borang..bila nak inteview je..
tanya pasal experience.. and.. mestila dorang tak pilih yang fresh-fresh graduate
kecuali yang ada experience tak wujud..

masa inteview..
datang bederet-deret kan..beratur kat depan bilik inteview..
tanya la ngan budak sebelah-sebelah..

mak oiiii!!!! experienceeee dieee.. nak di bandingkan ngan kite ni..
bederet jecompany-company yang dia senaraikan..

kompem-kompem laa kita rasa down kan..
*dalam hati kata..mesti aku tak dapat punye ni
(ni la penyakit nama nya)

jangan kate i tak pernah buat part time ek..
ade..jadi guru tusyen.. waitress.. tapi..tu je la..ahahaha


Yes..Beginning always the hardest..
Susah-susah dahulu..senang-senang kemudian..
Rezeki Allah ada dimana-mana kan..

Million thanks to nicknashram a.k.a abg hensem heh ^_^
sebab review blog Nia..


Tengok Hagemaru ni pn enjoy jugak walaupon lawak dia memang agak
sengal..lol

Wednesday, 12 December 2012

Surat CINTA dari TM


Bangun pagi-pagi..sangat Happy..
Tiba-tiba.. posto-posto!!
eh2.. Ada surat!! mesti ada surat inteview ni kan.. hihihi!!

OK..thanx abang posto..nanti hantar lagi ye.. ^_^

kite cek satu-satu..bace nama..
-
-
-
-
Jeng..jeng..jeng!!ade satu surat!!
bukan dari SPA..bukan dari UITM..bukan dari PTPTN...


Bukak je la kan..tak kisah la walaupon dari company..
-
-
-
-
-
 Omaigod!!! Surat apa ni ??

men hantar-hantar surat lawyer pulak dah TM ni kan..
Terima kasih ye sayang..awak baek hati sangat.. ^_^
Siesly..tak tepikir pon kenape surat ni boleh datang..
and.. mintak duit lagi!!

RM 185.60

mak cakap..tak pe.. try call TM..


TM cakap....
dia pon tak tau..ahahaha..
sengal tak?? 

Tak puas hati kan??kite call lagi..

tutt..tutt..

TM : ye cik??ade ape yang boleh sy bantu??
Nia : yep..saya cik nurul.. saya ada dapat surat saman ni..kenape ek??
TM : tolong bagi no account cik..
Nia : bagi lah kan.. 1234567899..
TM : oohhh.. cik kene penalti ni..
Nia : PENALTI? ingat main bola je ade..haha
TM : cik terminate sebelom habis contract..
Nia : hahh?? setahu saya.. masa saya pegi TM hari tu..
saya mintak dia tukarkan nama dengan line je..and dia cakap tak de ape-ape cost..
TM : cik... (dia cerita pasal law pulekk)
Nia : ohh..ok..so?? saya kene tanggung salah staff korang yang salah bagitau information?
TM : cik..saya kene cek dulu..cik boleh bagi tau nama staff tu?
Nia : kalau saya ingat pun..dia nak mengaku ke? sedangkan masa dia bagitau kitaorang bukan nya ada record ke ape.. and.. last month saya ade call.. dorang cakap tak de ape-ape bayaran lagi..
Sekarang saya dapat surat saman pulak!! korang tak paham ke aku ni ketua kampung je!!yang ni dalam hati je..

lepas tu..nia pon dah speechless..geram tau!!
orang cakap customer always right.. 
sekarang kene tanggung saman ni pulak kan..haih..

kang ade pulak masok dalam METRO..
office TM kene bakar.. haaa..


Sunday, 9 December 2012

Kerja . Duit . Kereta


Transport

Susah nya nak gerak pegi mane-mane sebab kerete tak de..
Eh..eh!! *cakap je ko memang nak kerete je kan.. Suh naik bus tak nak!!
Bukan ape.. Kat Sarawak ni tempat palinggggg susah nak dapat bus tau..
kalau kat semenanjung..Bus,LRT,Komuter semua tu memang popular la kan..
tapi kat sini..most of people guna kenderaan sendiri je..
Sebab nye..sarawak ni kecik je..ehe..
and kalau nak pegi mane-mane tak perlu la nak naik LRT pon..

Kenapa tak beli motosikal je??
Bukan sebab nak tunjuk hebat..nampak glamor..
Tapi sebab gune kereta selamat sikit dari naik motosikal..
tayar 2 je..kereta tayar 4.. (tak mudah jatuh..hehe)


Nak pegi inteview..
Nak pegi hantar resume..
Nak Shopping(eh,eh..ade jugak ek?)
Semua kene tunggu orang bawak je.. 

ko ingat orang tak de keje lain ke nak bawak ko je!!
Al maklum lah kite ni tumpang orang je kan..
(dalam hati.. tunggu la aku ade volkswagen beetle nanti..dalam mimpi je la..)
Orang pon kene pegi keje la..nak dating lagi, nak rehat jugak..

MONEY

Sejak memegang jawatan PTD (Penganggur Ter hormat Di rumah) ni kan..
Masalah kewangan agak menggugat..
Purse pun kosong..heyhh.. 
*tibe-tibe teringat..Bufday Mr.Jamboo dah nak dekat.. :(
nak kena buat loan kat bank la ni

Tak de ke orang yang baik hati nak isi Purse ni??
Ade!! tiap bulan Mak bagi ko duit ape..
Terime Kasih Mak..

Sory ye Mak..kite tak keje lagi..
So tak dapat nak bagi duit kat Mak..

peKERJAan

Semua orang perlukan duit..
Kalau nak duit.. Kene la Kerja Sayang..
Tapiii.. dah lama tunggu ni..
dah macam-macam apply..
ntah-ntah kat sarawak ni keje dah habes kot..haha
Ramai orang cakap..
Try la cari keje kat KL..kat sana senang dapat keje..
Hurm.. Tak jugak..
Semuanya terpulang dengan rezeki masing-masing..

Lagi pun.. kita orang 2 adik beradik je..
tak sampai hati nak tinggalkan mak ngan ayah lama-lama..
Masa study pon dah 5 tahun jauh dari dorang..
Insya-Allah ade la rezeki nanti kan..



Ira's Speechless Giveaway


Bismillahhirrahmanirrahim...


Syarat-Syarat 
(mudah gilerss!!sebab tu I join!ehe)

1. Terbuka kepada semua blogger.

2. Follow blog Simple Typo Girl & Like fanpage BlogKamiDotCom

3. Buat satu entry yang bertajuk Ira's Speechless Giveaway

4. Masukkan banner yang disediakan di atas dan backlink ke blog ini

5. Wajib follow dan like semua sponsor yang terlibat. 

6. Letak link entry anda di comment box. Url macam ni http:babyblueheartpink.blogspot.com akan 
ditendang 

List hadiah pulak..

Tudung bawal pelangi x2
Tudung bawal, shawl , purse
 Jubah dress
 Long dress
 Nametag felt x2
 Cute headband
 Header x3
 Bloglist kekal x5
 Mustache necklace x5
 An accessory RM 20
 An accessory RM 15
 Tudung RM 30
 Pin felt x2


Kan Nia dah cakap.. Rugi tak joinn.. ^_^

Disamping support GA daripada blogger-blogger lain..

Boleh lah kumpul hadiah ni..mana tau rezeki kan..ehe

Expired Date : Belum ditentukan.. ^_^


Tag : Cik Sheila
 Ila

Friday, 7 December 2012

ini hal J.O.D.O.H


Kalau cerita hal jodoh ni.. mesti semua nak yang P.E.R.F.E.C.T je kan..
sape yang tak nak lelaki yang :

1. Kuat beramal soleh
2. Bertanggungjawab
3.Romantik
4. Hensem
5. kalau nak list kan semua sampai esok tak habes..

Tapi kita jangan lupa.. kita pun bukan nya perfect sangat..
Jangan asyik tengok kekurangan pasangan korang..
lihat pada kelebihan nya..

Tak de manusia yang sempurna kecuali Allah.. Manusia hanya mampu berusaha untuk jadi sempurna..

 cewahh!!cam dokter cinta pulak kan.. kahkahkah!!
Ni bukan untuk share kat korang je..Nia pon kene beringat jugak..
Jangan asyik nak salahkan orang je kan..
Salah sendiri kita buat-buat tak nampak..


D O H
"Orang yang merasakan dirinya sempurna adalah orang yang akan sentiasa 
memandang rendah pada orang lain"

Menurut Dr. Fadzillah Kamsah dalam rancangan dia tadi..

Kamu haruslah menjadi baik.. dan Allah akan ketemukan kamu dengan orang yang baik-baik..

Semoga kita semua jumpe jodoh yang baik-baik ye sayang-sayang semua.. ^_^

and.. dia pon ade cakap pasal kawen di usia muda..
paling ok antara umur 20-25.. 

Wow!bajet kite nak kawen umur 27.. 
dah boleh cakap kat mak la lepas ni..haha




Mak!! Nak kawen ngan Joong Ki boleh ?? ^_^


Btw, Nia dah LULUS JPJ test tu.. ehe
Alhamdulillah.. 

Thanx Cik Sheila sebab review blog Nia..

Tuesday, 4 December 2012

the big C



Ini dia hari bersejarah untuk semua graduan-graduan UiTM

We are Officially a Degree Holder.. =)


Thanx for being my bestfriend sepanjang menghabiskan 

semua assignment and jalan-jalan setiap minggu..hehe


Classmate yang gila-gila.. But I LOVE them..



dia lelaki yang paling baik di kelas kami..hehe


My ex-housemate.. gonna miss you..


My Sys.. Thanx untuk segala pengorbanan..

and sorry sebab selalu susahkan sys..dari kecik sampai besar tau..hehe

jap.. ada DRAMA..



nia : kenape bukak baju dulu??

Mr. Jamboo : kenapa??

nia : nak ambik gambar lah!!
Pegi pasang balik sekarang! 1 jam saya cari awak kat sini tau!


kene ada drama dulu..baru ambek gambar.. ^_^

Thanx awak..dari Diploma hingga degree kita berjaya habiskan bersama..

UiTM di Hati ku..


Terima kasih.. mak & ayah..sebab banyak sangat bekorban untuk anakmu ini..hehe

Maaf sebab tak dapat pakai selempang pink tu.. walaupun hanya berjaya dapat Kelas kedua tertinggi..

Terima Kasih Mah..Ayah.. Tak terbalas jasamu..



suke la kalau konvo dapat banayk hadiah kan..heheh

Nia dapat 4 hadiah.. from Parents.. Mr.Jamboo and....

Million Thanx to :

Mr. Nurdeen =)

Thanx sebab sudi datang.. & thanx for the flowers

walaupon kite tak la rapat mane kan..awak still sudi nak datang..huhu



and..


-
-
-
-



Marya Hana pon ade jugak..

dia bagi teddy comel nii..

Thanx yep.. Lup you yaya..hehe




Lastly.. walaupon hari tu sangat kelam kabut sikit..

Tahniah kepada semua graduan..

Tahniah kepada kawan-kawan..

Semoga kita berjumpa lagi di lain kali..