nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Sunday, 31 March 2013

Gojess Lace!!


Kemalasan yang ter'amat-amat' menambahkan habuk kat belog sekarang ni..
haihh.. sape la nak singgah sini selalu kalo tak hapdet kenn..
takpe-takpe..raya taun depan kite hapdet lagi keyh..ehe

Sekarang musim orang nak buat baju raye dah mule..
kalu hantar kat tailor pon maybe ramai yang dah closed skarang ni..
coz i baru je hantar last week.. nasib baek la sempat kan..

Trend baju sekarang semua nak pakai lace.. 
baju yang plan and simple nampak sangat gojes with lace kan..
So, dengan gediknye Nia pun beli jugak..
kemain susah nak cari tau..memang banyak yang jual tapi..
kadang-kadang..kaler tak de..design tak cantik sangat..

So, dengan baek hatinye kite share ngan korang ye 
penat tau cari mende-mende ni.. 3 hari 3 malam tak tido..amboii!!


Borderlace murah ni sangat mudah nak beli dari die.. Add dia kat instagram okeyh..
sekarang tengah pre-order
last 4 April kalo tak silap.. cepat-cepat grab lace gojes!!
Nia dah pre-order RM 48 termasok postage sebab sarawak kan..
jauh sikit.. kalau semnj dekat je..

Ok..nak share link lain plak..

Enjoy!! ^_^

Nia tak jual lace ok..sekadar nak share je.. sape yang komen nak order sini..
ketuk kepale 1 kali.haha

Thursday, 21 March 2013

Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya


G.A.G.A.L VS  L.U.L.U.S

Hari yang paling mengerikan untuk seorang yang begelar pelajar ialah masa result nak keluar.
Symptom-symptom tak boleh nak tido , jantung bedegup laju, tahap ke"nervous"an meningkat, 
yang paling aku benci orang akan bertanya.. orang akan kutuk kalo result tak bagus. 
Orang yang memahami seperti aku je akan bagi semangat.. kehkehkeh!!

Remember tau!! Gagal sekali tak bermakna Gagal selamanya ^_^

Sumber : Incik Google
Saat nak terima result tu memang la sakit nya..pedihh.. Ingat kat parents yang banyak 
bekorban tuk kite.. Pegi kelas tusyen semua subjek.. Tapi tetap result tak berapa OK.
Tak pe.. Ade hikmah di sebaliknye..

Masa aku ambik result dulu.. Pegi ngan kawan je..Pastu balik rumah nanges-nanges..
Frust.. sebab result 2A je.. Tapi tak de la subjek yang Gagal..
Jiwa kacauu woo masa tu.. Tapi yang best nye..
Mak tetap je bagi semangat .. I LOVE YOU MAK!!

Mak tak pernah merendah-rendah kan aku.. walaupon aku tinggi..cehh!!
Walaupon masa tu aku gagal dapat result yang baik.. even masa kat U pon mak tetap bagi 
semangat masa aku kene repeat 1 subject.. Aku ni tak lerr bijak mane ye..
Tapi aku kuatkan semangat.. ^_^

See?? Takde orang yang tak pernah Gagal kan?? Semua akan rasa..
So tak perlu sampai rasa nak terjun bangunan ke ape.. Tak da nye kau berjaya masuk
 syurga lepas ni.. Yang penting Jangan putus asa..
Boleh try lagi lepas ni okeyh!!

Segmen : Jom Pilih Hadiah


Mari join segmen.. ^_^

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like pages blog ni
2) Buat satu entry dan tampal banner kat atas yang di link kan terus ke entry ni
3) Pilih dua hadiah yang korang nak
4) Follow dan like pages sponsor
5) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral
6) Tamat 30/3/2013


SENARAI HADIAH

DRESS (3 ORANG)
PEPLUM (2 ORANG)
LIP TINT (2 ORANG)
TOPUP RM10 ( 7 ORANG)
TOPUP 5 ( 5 ORANG)
HANDPHONE CASES (10 ORANG)
KEYCHAIN (10 ORANG)
BODY SCRUB D HERB ( 3 ORANG)
NOVEL (2 ORANG)
BANNER IKLAN DI PINGJE.ORG (SORANG)
TUDUNG BAWAL (4 ORANG)
SHAWL (SORANG)
SHESEIDO BLACK MASK(4 0RANG)
TSHIRT MUSLIMAH (SORANG)



Nia nak hadiah.. Bawal .. Peplum .. Novel..
ape pon boleh.. haha


Thursday, 14 March 2013

Perempuan nak muda, Lelaki nak tua


Sorry la u'olls.. lamer gilers i tak hapdet.. berhabuk blog kitew!!
mesti tak de yang sudi nak bacew dah kan..waa!!!
(sebelum ni pon tak de nye orang obses ngan blog ko lah)
sekarang dah pemalas sikit nak bukak laptop ni.. asyik on9 guna fon je..
maklom laa..kahkahkah!!

image tak de kaitan haha!
Perempuan dia paling suka bila orang puji dia.. Lumrah kot..
Sape tak suka kalau orang panggil kita 
Wah.. cantik nye dia, Gebu betol kulit dia.. Body dia semua pempuan mengidam..

Tapi paling tak dapat terima bila orang cakap..

Kenapa aku tengok ko sekarang macam mak cik?? 
Pakaian kau dah macam sama umur mak kau..
Eh!!muka kau ade kedut la..
Gemuk nye kau.. makan kerbau 3 ekor ke.. ;p

Tapi kalau lelaki dorang lebih suka kalau member cakap dia tua.. i mean matured

kalo orang cakap dia macam budak 15 tahun mesti dia tak suka.. kahkahkah
padahal dah boleh kawen tapi macam budak kecik..


Warning : Jangan panggil pempuan tua tau.. especially yang still muda..
kecikk ati makk tau!!

Sunday, 3 March 2013

me"mudah"kan atau me"nyusah"kan


Sumber : Incik Google


Tengah syok-syok layan korea..tibe-tibe fon bunyik..

Nia : Hello
Kawan : Oit!!ada berita gumbira!!
Nia : ape dia?? 
Kawan : PTPTN masok lagiii!!
Nia : wat the Fish!aku ingtkan ko nak share keje kosong ke ape.grr!!
ohh..yeke ..lama tak cek account..hihi (paham-pahamlah..kite tak de gaji masuk tiap bulan..)


So?? Ini berita gembira ke?? Tak berape nak gembira..
Walaupon masa ni aku masih lagi CEO kebun anggur.. Berita ni buat aku tambah runsing..
Patotler PTPTN tak mintak-mintak aku bayar balik.. sedangkan aku officially grad..
Hutang makin bertambah.. aigoo!! and kawan aku cakap.. 
kita kena bayar RM35 sebulan untuk kos admin..amboi..aku pulak kene bayar..
Hutang PTPTN aku dari diploma sampai degree RM 30 000
Tu mak cakap lah..Kalo PTPTN cakap.. lagi banyak la kot..
Bile la nak habis bayar hutang ni kan.. Kalo tibe-tibe dimansuhkan kan best..kohkohkoh!!
menanges lerr budak-budak lain nak belajar tak de pinjaman..

Bukan rezeki Nia kan nak dapat free PTPTN tu..uhuk..
Doakan Nia cepat-cepat dapat keje ye semua.. 
Rezeki Allah tu kan dimana-mana.. ^_^

Friday, 1 March 2013

Jom!! Bukak Buku baru..


Salam Jumaat ^_^


Semua umat Islam pun tau kan.. Tutup aurat tu WAJIB..
Tapi.. tak semua buat kan.. tak semua tutup.. tak semua ikut suruhan-NYA..
Kita tau itu salah.. tapi kita tetap buat.. tetap tinggalkan suruhan-NYA
Kenape?? Tepuk dada.. tanya selera.. 

Kau tau betape besarnye hikmah menutup aurat??
Memuliakan kau sendiri.. orang takkan pandang hina.. kau akan nampak sangat layak
dan patut dihargai.. untung suami kau nanti.. dapat yang "baru".. orang tak pernah "guna" lagi..
Sapa tak suka benda baru kan? ^_^
Kalau kau lelaki pun.. kau pilih benda yang orang dah guna ke nak yang orang tak pernah guna lagi??

Sumber : incik Google
Tapi.. Jangan la kau bertudung sebab nak cover kejahatan yang kau buat.. Hoo!!
Tak pernah jumpa lagi orang macam ni.. dalam drama pernah.. hehe
Kalau dulu kau jahat.. kalau dulu tak tutup aurat.. mula lah..
Nak berubah..Slow-slow.. Biar sikit-sikit.. Tapi kekal..
Bukan mendadak.. Tapi lepas tu hilang ntah kemana..

Setiap manusia buat silap.. aku sendiri pon banyak buat silap..
dosa? wallahualam.. takut jugak senget sebelah penimbang aku nanti haa..
Yang aku tau..  "Allah itu maha pengampun"
DIA panjangkan umur kita.. moga kita sempat bertaubat 
sebelum kembali kepada-NYA.. 

Sumber : incik Google
Tak perlu malu.. Kalau orang cakap kat kau 

"eh.. dah pakai tudung sekarang?"
"waaa!! ustazah la kawan kite ni"
"ko tak panas ke pakai tebal-tebal ni??"
"alaa... bukak je.. nanti pasang la balik"

Biarkan dia.. Anggap itu sebagai dugaan. Hidup di dunia ni sementara je..
Yang pastinya di akhirat kelak.. 

"Tak perlu jadi ratu dunia.. pilihlah untuk menjadi bidadari syurga"

Transform jadi ustazah kejap..kihkihkih!!!
Kalo ko nak cakap.. aku sendiri pon belom sempurna..
cakap lahh.. Tapi..Alhamdulillah.. aku masih sedar..
dan berusaha untuk berubah.. daripada sedar.. tapi sombong..
Yang kau tau nak cakap.. 

"Hidayah Allah tak sampai lagi.."

"Kubur lain-lain.. Sukati aku lah.."

Kau tak pikir.. Ayah kau.. Abang kau.. Suami kau..
Mereka yang akan kau tarik.. Kau cakap kau sayang mereka..
sanggup korbankan nyawa demi mereka.. tapi ini apa??

Sukati kau lahh.. Aku kat sini cuma nak mengingatkan aku sendiri dan sesiapa yang
rasa nak berubah.. Kalo ko tak nak.. lantakk lerrr.. kat akhirat nanti ko sendiri yang tanggung..


#Jom Jadi Baik#

Nota kaki : Sebagai abang.. tidak ada salahnya kau tegur adikmu andai dia tersasar dari jalannya.Kau kata kau sayang.. Tapi kasih sayang kau.. Sanggup ditarik kesana.. kau marah lelaki lain meihat nya.. tapi kau sendiri tidak sekali berusaha..