nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Friday, 12 April 2013

Indahnya jawapan ILOVEYOU


Salam Jumaat.. ^_^



Thursday, 11 April 2013

Bile nak kerja??


Manusia.. Tak pernah puas.. itu lumrah..
Sepanjang hidup aku lepas tamatnya kisah stadi dan sekarang bergelar Alumni UiTM
aku belum lagi punya rezeki.. seperti yang lain..rakan-rakan yang lain mungkin sekarang
dok buzy kumpul duit tok beli aset segala bagai.. keta wajib!! rumah.. bagi duit kat mak ayah..
shopping sakan hujung bulan.. and.. most important thing!!! kawen lerr kan..
Sape taknak kawen?? Kau Gila!!

sumber : incik google


Tapi aku?? masih lagi begini.. Kenapa?? 
Belum ada rezeki kan.. Sabarlah.. Rezeki Allah tu dimana-mana..
Allah akan bagi pada masa yang hanya Dia tahu..

Kau kata :
aku pemalas.. aku tiap hari online bukak website carik keje
Ko ingat aku men fesbuk je? men belog je?? Instagram.. we chat ape ntah semua..
eh korang.. add la we chat kite : SNurulNadirah ^_^
aku pemilih sangat.. tak kan nak aku apply jadi cleaner plak kot..
kerja as cleaner tu memang halal..aku bukan nak sombong sebab ada ijazah..
tak de makna nye korang oi.. masalah nya.. aku kene la carik kerja yang aku boleh dapat 
experience daripada apa yang aku belajar kan..dah tu berbaloi la aku belajar 5 tahon..
 pengorbanan mak ayah semua untuk aku.. kalo takat nak aku keje jadi camtu..
tak yah nye aku nak pegi perah otak, tak tido malam bagai demi nak siapkan asaimen. 

sumber : incik google

Pegi inteview.. dah 8 kali kot.. Ko cakap aku tak apply.. Sepak kang!!
Nak harapkan orang tolong kau?? Jangan mimpi laa OK!!
Aku bukan nak sombong..Tapi aku bangga dengan perangai mak aku ni..
Dulu masa anak-anak buah dia tak de kerja bagai.. (asyik main word bagai je aku hari ni)
asal dia tengok iklan je.. dia sanggup pegi call anak-anak buah dia untuk inform dorang..
tolong hantar resume semua.. Tapi bile part anak die yang belum dapat kerja..
tak de sorang pon yang hulurkan bantuan walaupon sekrang kerja pangkat besar-besar..
hidup senang lenang.. Itulah manusia kan..
Aku pon ade cakap kat mak.. tak yah nak mintak tolong kat dorang
Just trust me and rezeki Allah..
Jangan mudah lupa diri. Nauzubillah..

Sekarang aku cuma perlu percaya pada kebolehan diri aku..
dan bukan bergantung pada pangkat atopon pertolongan orang lain.. Ingat masa susah kita jugak..


Thanx sangat-sangat Nadia ^_^ and pada korang yang tolong doakan Nia..
Semoga Allah balas balik jasa-jasa korang ye.. and support form family..
kawan-kawan kat blog.. fesbuk.. instagram.. we chat.. twitter semua..
Tengkiuuu sangat-sangat!! nak balas dengan wang ringgit belum mampu skrang ni.haha
Nia doakan korang semua berjaya dunia dan akhirat dalam hidup masing-masing ok!!


Wednesday, 10 April 2013

When she gives up...




And.. You will miss her. Miss the way she cared about you.
Miss the way she loved you. And you have lost her.
So don't take any girls for granted, if you love her,
let she know before she gives up.


Monday, 8 April 2013

H.a.p.p.i.n.e.s.s




Susah ke nak bahagia?? Macam bodoh je soalan tu kan.. haha
Biasala kan dalam setiap perhubungan ni mesti ade je dugaan yang datang..
Mula-mula bercinta memang la hati berbunga bagai nak rak..
Sape yang kekal bebunga sampai ke hujung tu.. untunglaa.. ^_^

Tak luang masa marah jugak..
Lupa anniversary marah jugak..
Tangkap gambar ngan pempuan lain marah jugak..
Mesej ngan pempuan lain marah jugak..
Tido tak bangun-bangun marah jugak..
Tak reply mesej marah jugak..
Tak call marah jugak..
Lupa bufday marah jugak..
Tak wish gud nite,gud morning semua marah jugak..
Tu je la yang ko tau kan.. Nak marah..nak marah..
Nak monopos ke ape!! (Honestly, itu perangai aku..haha!!)

Tapi salah ke kalau kite tanya..
 Awak pergi mana?
Dengan siapa?
Buat apa?
Awak dah balik ke?
Dah lewat..kenapa tak balik lagi..
Selepas 1 jam..Kenapa tak reply meseg..Saya risau..
Itu mengongkong ke??

Ye.. memang tak salah.. kalau keluar dengan sepupu sendiri..
dengan orang yang kita kenal.. Tapi benda nak jadi.. Tak kira siapa orang tu..
Tak kan dengan sepupu sendiri orang tak boleh nak rompak ke..ragut ke.. pukul ke..
Dunia sekarang kat mana-mana ada bahaya..Especially pukul 2,3 pagi..
Tak kan bile dah jadi baru nak ambik tindakan..
"Sudah terhantuk, baru nak terngadah" 
Nasik pun dah jadi bubur.. amboii..main peribahasa nampak.. hihi!!

#Notakaki : Yess..they are your everything..But Im just nothing..

Wednesday, 3 April 2013

Kisah Abang Abil & Kak Gee


Mesti semua da tau kan pasal kisah abang abil empunya blog Warkah Buat Isteri 
Ya Allah..Kau berikan lah kekuatan untuk dia.. Semoga dia mampu harungi semua ni..
Bukan mudah nak lepaskan orang yang kita sayang kan..
Sedangkan kalau bercinta tu pun menangis 3 hari 3 malam pon tak cukup..
Inikan pulak isteri tercinta yang dah janji untuk hidup bersama..
Tapi tu semua ketentuan-NYA..kita hanya mampu merancang Dia yang
menentukan.. 

Nia respect giler dengan Abang Abil ni.. 
Bukan senang tau nak jumpa lelaki macam dia zaman sekarang ni..
Isteri sakit.. dia jaga..tak pernah sekali pon nak tinggalkan..
sentiasa ada masa susah senang..

Sumber : Incik Google

Korang bace nie.. Sies sebak.. betape berat nya mata memandang..
berat lagi bahu yang memikul..

Zaman sekarang ni.. ko tengok lah.. Isteri yang sempurna tu pon dia gatal
nak kawen lain.. *aku pon tak paham.. tapi tu lah..mungkin sempurna di mata kita..
tapi tak di mata dia..hmm.. 

Bercinta lah kerana Allah..pasti takkan pernah kurang cinta tu..
Tapi kalau bercinta kerana kecantikan/kehenseman nya..pasti tak kan kekal..

Pasangan-pasangan sekalian.. Hargailah dia sementara masih ada ni..
sementara masih sihat..
jangan sekali-kali tinggalkan dia..Jangan pernah penat menjaga dan melayan kerenah nya..
Cehh!!bagi nasihat kemain ko.. macam ko dah makan garam lapanblas kilo
dalam bab-bab kawen.. 
Semoga arwah Kak Gee di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
al-fatihah..