nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Saturday, 28 December 2013

Kau Pergi Jua..


Ingat lagi ayat terakhir Atuk cakap..

Atuk mungkin tak sempat dah nak rase Nia bawak Atuk g jalan-jalan 
Bawak Atuk pegi gunting rambut.. 
(Semua yang ada tak mampu tahan air mata.. )
Maafkan Nia Atuk..

Gurau Atuk yang terakhir..
Tolong ambikkan air "matahari jatuh" untuk Atuk..
Air ape tu tok??
Laaa tak tau ke?? Air oren Sundrop laa.. he he he
Rindu ngan gurau Atuk..

Masa nak balik..
Atuk cakap..Kalau ade rezeki nanti Atuk sambut Raye kat sini lagi k..

Malam tu kami semua balik rumah lepas spend time kat umah Atuk..
Atuk nampak okay and happy je..
Lebih kurang pukul 12.30 malam telefon rumah bunyi..
Lepas tu Mak masok bilik bangunkan kite orang..

"Jom bangun cepat.. Atuk dah nazak.."
(Hanya air mata je yang jatuh..)

Sampai je kat rumah atuk..Alhamdulillah di berikan kesempatan untuk jumpe 
Atuk untuk kali terakhir.. 
Terus bace Yassin.. Lepas 15 minit..
"Innalillahiwainnalillahirojiun" ...

Atuk pergi jua lepas menderita kanser usus selama 2 tahun ni..
Doctor cakap Atuk cuma boleh bertahan 3 bulan je..
Tapi kuasa Allah nak bagi kesempatan untuk kami bagi kasih sayang kat Atuk..


Kini dah masok 100 hari Atuk pergi..

We Missed You So Much Atuk..

Thursday, 26 December 2013

Things Change ~~ Dulu & Sekarang

Lama menghilang.. Pergi Mana?? Alhamdulillah.. Sekarang sudah punye kerje..
So.. Dah kerje ni busy la sikit kan..(Sikit jee tak banyak.. haha)
Tapi still takde masa nak hapdet Belog kesayangan.. *Sigh
Sampai dah lupe pasword bagaii.. Soo Sadd..
Tanpa kau sedar..Semua nya berubah sekarang..
Dulu kau Pelajar sekarang kau Pekerja

Dulu kau mintak duit kat mak ayah sekarang kau yang bagi kat dorang pulak
Dulu kau Pinjam PTPTN sekarang kau BAYAR
(Sapa suke bayar hutang kan??kalau nak guna kemain lagi ko ye.. grrr!!
lambat sikit dah bisingg)

Dulu kau boleh tido tak hengat dunia sekarang kau kena bangun pagi-pagi pegi keje
Dulu kau bahagia sekarang pun bahagia..
Cuma.. Dulu kau bersama dia dan kini tak lagi..
Tapi kenyataan kau harus terima..
Ada yang datang ada yang pergi..