nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Wednesday, 23 April 2014

Ber "syukur" lah ...


Setelah bepuloh bulan menghilangkan diri..

Kini aku tiba-tiba muncul kembali.. Muahahah!!

Rezeki tu Allah datangkan dalam pelbagai bentuk.. Ada yang jodoh dia cepat je sampai, habis belajar kawin terus..ada yang lepas kawin terus je dapat baby.. Ada pulak sampai umur 40 Tahun tak kawin-kawin lagi..(kecewa ke?) Sampai orang tua-tua pon dah penat nak tanya.. (pandai penat ke dorang menyebok hal orang?) Jodoh dia belum sampai makcik.. Sabarlah..Lapo sangat ke Mak cik nak melahap nasik minyak dia tu.. Kadang-kadang geram jugak tau dengan mulut laser mak cik- mak cik nih.. (wpn bukan aku yang kene tanya) Yang orang tanya kat aku "sape pengganti?" -.- 

Ada pulak yang cepat je dapat kerja..Habis-habis je belajar terus dapat kerja Gov. Alhamdulillah..
Untungla kan.. rezeki dia..ada yang bertahun-tahun tanam anggur..Kebun anggur dia pun dah mati kering kot..haha Menunggu nak masuk Gov bukan lah mudah.Kadang-kadang sampai give up.Mati hidup balik pun tak nak pikir langsong dah pasal keje Gov. Tapi tu lah.. Rezeki Allah kan.. Kalau Dia memang nak bagi..Dia akan Bagi.. Kalau Dia nak ambik, Dia akan ambik. Tak kan lambat sehari, sejam, seminit, sesaat pun..
(Amboi..Ustazah kau.. >.<) Mudah-mudahan lepas ni ada lah rezeki kite pulak masuk Gov lepas ni..
Doa-doakan lah ye.. 

Tapi walau apa pun jadi.. Kita bersyukurlah..
Semenjak 2 menjak ni.. aku kerap ditimpa musibah.. Bukan nak mengeluh kat sini pulak.
Nak share je pon.. Ye.. Seteruk-teruk yang aku hadap ada yang lebih teruk.
Yang sakitnya tak sembuh-sembuh..
Aku tau itu. Aku besyukur dengan semua ni.
Kerana Allah dah Janji setiap musibah.. Allah gantikan dengan kebaikan.
Ye.. Hanya Janji Allah yang pasti.
Janji manusia paling aku benci!!

Kerana Musibah yang Allah bagi Aku semakin rapat dengan-Nya.
Kerana musibah itu Aku belajar erti bersyukur.
dengan setiap apa yang aku ada.

So cik abang, cik adik manis semua. Lesson Learn lepas baca tazkirah hari ni.
Bersyukurlah.. Bersabarlah.. Allah tau yang terbaik..
[Hari ni dapat tau dah LULUS exam Pegawai Arkib bulan lepas]
[Minggu lepas SPA mintak dokumen, kalau ada kosong inshaAllah calon simpanan boleh jadi jawatan tetap :)]


10 comments:

Chic Na said...

lesson learned! hehe..

betul sangat tu apa yg nia tulis.. yg penting bersyukur! :)

NIA SI DRUMSTICK said...

chic na : awak jugakk yang rajin singgah kat sini.. terharu tau..hehe

Anonymous said...

Thank you for any other excellent article. The place else may anyone get
that type of info in such an ideal approach of writing?
I've a presentation subsequent week, and I'm on the search for such info.


My web-site :: auto accident compensation attorney

Anonymous said...

you are in reality a just right webmaster. The site loading velocity
is amazing. It sort of feels that you are doing any unique trick.
Furthermore, The contents are masterwork.
you've performed a excellent job in this matter!


Feel free to surf to my weblog: diatomaceous earth -
smartshopers.in -

Anonymous said...

Many can be set from low to cozy. Pursuing submissions are the actual brief explanation of such
a gas-fireplace arises in the winter. I just felt like something
was missing? Running yourdishwasherat night rather than during the day, the effect of a conventional electric space
heater is then inserted within the shell. On the other hand can heat a room.
Merseyside Police spokesman confirmed they were called to the address ethanol tabletop fireplace australia in Tranmere at about 11am on Tuesday.
These units are typically on par, ranging from a Sony Ericsson phone to a diamond.


Look at my blog post: encipecom.Metodista.br

Anonymous said...

Just want to say your article is ass surprising. Thee clarity in your publish is simply cool annd that i could assume you're
an expert in this subject. Fine along with your permission let me to take old of your feed to keep updated with coming nedar near post.
Thwnk you a million and please continue the gratifying work.


Stop by mmy site kurus dengan herbalife

Dini Andiani said...

obat penghilang bekas luka
pembesar penis
obat pembesar penis

Diari Si Froggie said...

Bersyukurlah seadanya kan? kan? aida pun tenggelam timbul dah sekarang.. hehe

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Nurulatika Yunus said...

done follow:)