nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Thursday, 6 February 2014

Benefit of Ayat Kursi



Salam Jumaat ^_^

Hari ni tak nak cakap banyak.. nak share ni je..

nak feeling ayu la konon haha.. (takut korang lupe cam mana rupa kita) haha




Thursday, 23 January 2014

Akhirnya Kisah Kita..


Mereka tanya.. 
Mengapa aku pilih dia..
Mereka tanya..
Kenapa masih bersama andai tak bahagia
Andai selalu diluka..
Andai hatimu dia tak jaga
Mereka kata..
Kenapa nak pertahankan andai setiap hari berteman air mata..



Janji kita untuk bersama..
Hingga ke hujung nyawa..
Aku pertahankan..
Akhirnya..
Putus jua di tengah jalan..
Kau pergi jua tinggalkan aku seorang..
Bersama harapan..
Bersama kenangan..

Katanya..Biar sekadar berteman..
Andai jodoh pasti bersama..

Jangan cipta harapan..
Kerna aku tahu..
Ada kebenaran..
Di sebalik apa yang kau luahkan..

Kepercayaan ..
kau hapuskan..
Bersama kasih sayang..Bersama kenangan..

Andai cintanya yang engkau cari..
Yang sentiasa kau rindui..
Yang sentiasa menemani..
dan andai dia di hatimu kini..
Aku rela kau pergi..

Bukan mudah untuk hati terima 
semua ini..
Bukan mudah untuk harungi seorang diri..
Tapi aku harus redha 
takdir ilahi..
Pasti ada hikmah tanpa kita sedari..

Saturday, 28 December 2013

Kau Pergi Jua..


Ingat lagi ayat terakhir Atuk cakap..

Atuk mungkin tak sempat dah nak rase Nia bawak Atuk g jalan-jalan 
Bawak Atuk pegi gunting rambut.. 
(Semua yang ada tak mampu tahan air mata.. )
Maafkan Nia Atuk..

Gurau Atuk yang terakhir..
Tolong ambikkan air "matahari jatuh" untuk Atuk..
Air ape tu tok??
Laaa tak tau ke?? Air oren Sundrop laa.. he he he
Rindu ngan gurau Atuk..

Masa nak balik..
Atuk cakap..Kalau ade rezeki nanti Atuk sambut Raye kat sini lagi k..

Malam tu kami semua balik rumah lepas spend time kat umah Atuk..
Atuk nampak okay and happy je..
Lebih kurang pukul 12.30 malam telefon rumah bunyi..
Lepas tu Mak masok bilik bangunkan kite orang..

"Jom bangun cepat.. Atuk dah nazak.."
(Hanya air mata je yang jatuh..)

Sampai je kat rumah atuk..Alhamdulillah di berikan kesempatan untuk jumpe 
Atuk untuk kali terakhir.. 
Terus bace Yassin.. Lepas 15 minit..
"Innalillahiwainnalillahirojiun" ...

Atuk pergi jua lepas menderita kanser usus selama 2 tahun ni..
Doctor cakap Atuk cuma boleh bertahan 3 bulan je..
Tapi kuasa Allah nak bagi kesempatan untuk kami bagi kasih sayang kat Atuk..


Kini dah masok 100 hari Atuk pergi..

We Missed You So Much Atuk..