nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Saturday, 28 December 2013

Kau Pergi Jua..


Ingat lagi ayat terakhir Atuk cakap..

Atuk mungkin tak sempat dah nak rase Nia bawak Atuk g jalan-jalan 
Bawak Atuk pegi gunting rambut.. 
(Semua yang ada tak mampu tahan air mata.. )
Maafkan Nia Atuk..

Gurau Atuk yang terakhir..
Tolong ambikkan air "matahari jatuh" untuk Atuk..
Air ape tu tok??
Laaa tak tau ke?? Air oren Sundrop laa.. he he he
Rindu ngan gurau Atuk..

Masa nak balik..
Atuk cakap..Kalau ade rezeki nanti Atuk sambut Raye kat sini lagi k..

Malam tu kami semua balik rumah lepas spend time kat umah Atuk..
Atuk nampak okay and happy je..
Lebih kurang pukul 12.30 malam telefon rumah bunyi..
Lepas tu Mak masok bilik bangunkan kite orang..

"Jom bangun cepat.. Atuk dah nazak.."
(Hanya air mata je yang jatuh..)

Sampai je kat rumah atuk..Alhamdulillah di berikan kesempatan untuk jumpe 
Atuk untuk kali terakhir.. 
Terus bace Yassin.. Lepas 15 minit..
"Innalillahiwainnalillahirojiun" ...

Atuk pergi jua lepas menderita kanser usus selama 2 tahun ni..
Doctor cakap Atuk cuma boleh bertahan 3 bulan je..
Tapi kuasa Allah nak bagi kesempatan untuk kami bagi kasih sayang kat Atuk..


Kini dah masok 100 hari Atuk pergi..

We Missed You So Much Atuk..

Thursday, 26 December 2013

Things Change ~~ Dulu & Sekarang

Lama menghilang.. Pergi Mana?? Alhamdulillah.. Sekarang sudah punye kerje..
So.. Dah kerje ni busy la sikit kan..(Sikit jee tak banyak.. haha)
Tapi still takde masa nak hapdet Belog kesayangan.. *Sigh
Sampai dah lupe pasword bagaii.. Soo Sadd..
Tanpa kau sedar..Semua nya berubah sekarang..
Dulu kau Pelajar sekarang kau Pekerja

Dulu kau mintak duit kat mak ayah sekarang kau yang bagi kat dorang pulak
Dulu kau Pinjam PTPTN sekarang kau BAYAR
(Sapa suke bayar hutang kan??kalau nak guna kemain lagi ko ye.. grrr!!
lambat sikit dah bisingg)

Dulu kau boleh tido tak hengat dunia sekarang kau kena bangun pagi-pagi pegi keje
Dulu kau bahagia sekarang pun bahagia..
Cuma.. Dulu kau bersama dia dan kini tak lagi..
Tapi kenyataan kau harus terima..
Ada yang datang ada yang pergi..

Friday, 12 April 2013

Indahnya jawapan ILOVEYOU


Salam Jumaat.. ^_^



Thursday, 11 April 2013

Bile nak kerja??


Manusia.. Tak pernah puas.. itu lumrah..
Sepanjang hidup aku lepas tamatnya kisah stadi dan sekarang bergelar Alumni UiTM
aku belum lagi punya rezeki.. seperti yang lain..rakan-rakan yang lain mungkin sekarang
dok buzy kumpul duit tok beli aset segala bagai.. keta wajib!! rumah.. bagi duit kat mak ayah..
shopping sakan hujung bulan.. and.. most important thing!!! kawen lerr kan..
Sape taknak kawen?? Kau Gila!!

sumber : incik google


Tapi aku?? masih lagi begini.. Kenapa?? 
Belum ada rezeki kan.. Sabarlah.. Rezeki Allah tu dimana-mana..
Allah akan bagi pada masa yang hanya Dia tahu..

Kau kata :
aku pemalas.. aku tiap hari online bukak website carik keje
Ko ingat aku men fesbuk je? men belog je?? Instagram.. we chat ape ntah semua..
eh korang.. add la we chat kite : SNurulNadirah ^_^
aku pemilih sangat.. tak kan nak aku apply jadi cleaner plak kot..
kerja as cleaner tu memang halal..aku bukan nak sombong sebab ada ijazah..
tak de makna nye korang oi.. masalah nya.. aku kene la carik kerja yang aku boleh dapat 
experience daripada apa yang aku belajar kan..dah tu berbaloi la aku belajar 5 tahon..
 pengorbanan mak ayah semua untuk aku.. kalo takat nak aku keje jadi camtu..
tak yah nye aku nak pegi perah otak, tak tido malam bagai demi nak siapkan asaimen. 

sumber : incik google

Pegi inteview.. dah 8 kali kot.. Ko cakap aku tak apply.. Sepak kang!!
Nak harapkan orang tolong kau?? Jangan mimpi laa OK!!
Aku bukan nak sombong..Tapi aku bangga dengan perangai mak aku ni..
Dulu masa anak-anak buah dia tak de kerja bagai.. (asyik main word bagai je aku hari ni)
asal dia tengok iklan je.. dia sanggup pegi call anak-anak buah dia untuk inform dorang..
tolong hantar resume semua.. Tapi bile part anak die yang belum dapat kerja..
tak de sorang pon yang hulurkan bantuan walaupon sekrang kerja pangkat besar-besar..
hidup senang lenang.. Itulah manusia kan..
Aku pon ade cakap kat mak.. tak yah nak mintak tolong kat dorang
Just trust me and rezeki Allah..
Jangan mudah lupa diri. Nauzubillah..

Sekarang aku cuma perlu percaya pada kebolehan diri aku..
dan bukan bergantung pada pangkat atopon pertolongan orang lain.. Ingat masa susah kita jugak..


Thanx sangat-sangat Nadia ^_^ and pada korang yang tolong doakan Nia..
Semoga Allah balas balik jasa-jasa korang ye.. and support form family..
kawan-kawan kat blog.. fesbuk.. instagram.. we chat.. twitter semua..
Tengkiuuu sangat-sangat!! nak balas dengan wang ringgit belum mampu skrang ni.haha
Nia doakan korang semua berjaya dunia dan akhirat dalam hidup masing-masing ok!!


Wednesday, 10 April 2013

When she gives up...




And.. You will miss her. Miss the way she cared about you.
Miss the way she loved you. And you have lost her.
So don't take any girls for granted, if you love her,
let she know before she gives up.


Monday, 8 April 2013

H.a.p.p.i.n.e.s.s




Susah ke nak bahagia?? Macam bodoh je soalan tu kan.. haha
Biasala kan dalam setiap perhubungan ni mesti ade je dugaan yang datang..
Mula-mula bercinta memang la hati berbunga bagai nak rak..
Sape yang kekal bebunga sampai ke hujung tu.. untunglaa.. ^_^

Tak luang masa marah jugak..
Lupa anniversary marah jugak..
Tangkap gambar ngan pempuan lain marah jugak..
Mesej ngan pempuan lain marah jugak..
Tido tak bangun-bangun marah jugak..
Tak reply mesej marah jugak..
Tak call marah jugak..
Lupa bufday marah jugak..
Tak wish gud nite,gud morning semua marah jugak..
Tu je la yang ko tau kan.. Nak marah..nak marah..
Nak monopos ke ape!! (Honestly, itu perangai aku..haha!!)

Tapi salah ke kalau kite tanya..
 Awak pergi mana?
Dengan siapa?
Buat apa?
Awak dah balik ke?
Dah lewat..kenapa tak balik lagi..
Selepas 1 jam..Kenapa tak reply meseg..Saya risau..
Itu mengongkong ke??

Ye.. memang tak salah.. kalau keluar dengan sepupu sendiri..
dengan orang yang kita kenal.. Tapi benda nak jadi.. Tak kira siapa orang tu..
Tak kan dengan sepupu sendiri orang tak boleh nak rompak ke..ragut ke.. pukul ke..
Dunia sekarang kat mana-mana ada bahaya..Especially pukul 2,3 pagi..
Tak kan bile dah jadi baru nak ambik tindakan..
"Sudah terhantuk, baru nak terngadah" 
Nasik pun dah jadi bubur.. amboii..main peribahasa nampak.. hihi!!

#Notakaki : Yess..they are your everything..But Im just nothing..

Wednesday, 3 April 2013

Kisah Abang Abil & Kak Gee


Mesti semua da tau kan pasal kisah abang abil empunya blog Warkah Buat Isteri 
Ya Allah..Kau berikan lah kekuatan untuk dia.. Semoga dia mampu harungi semua ni..
Bukan mudah nak lepaskan orang yang kita sayang kan..
Sedangkan kalau bercinta tu pun menangis 3 hari 3 malam pon tak cukup..
Inikan pulak isteri tercinta yang dah janji untuk hidup bersama..
Tapi tu semua ketentuan-NYA..kita hanya mampu merancang Dia yang
menentukan.. 

Nia respect giler dengan Abang Abil ni.. 
Bukan senang tau nak jumpa lelaki macam dia zaman sekarang ni..
Isteri sakit.. dia jaga..tak pernah sekali pon nak tinggalkan..
sentiasa ada masa susah senang..

Sumber : Incik Google

Korang bace nie.. Sies sebak.. betape berat nya mata memandang..
berat lagi bahu yang memikul..

Zaman sekarang ni.. ko tengok lah.. Isteri yang sempurna tu pon dia gatal
nak kawen lain.. *aku pon tak paham.. tapi tu lah..mungkin sempurna di mata kita..
tapi tak di mata dia..hmm.. 

Bercinta lah kerana Allah..pasti takkan pernah kurang cinta tu..
Tapi kalau bercinta kerana kecantikan/kehenseman nya..pasti tak kan kekal..

Pasangan-pasangan sekalian.. Hargailah dia sementara masih ada ni..
sementara masih sihat..
jangan sekali-kali tinggalkan dia..Jangan pernah penat menjaga dan melayan kerenah nya..
Cehh!!bagi nasihat kemain ko.. macam ko dah makan garam lapanblas kilo
dalam bab-bab kawen.. 
Semoga arwah Kak Gee di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
al-fatihah..

Sunday, 31 March 2013

Gojess Lace!!


Kemalasan yang ter'amat-amat' menambahkan habuk kat belog sekarang ni..
haihh.. sape la nak singgah sini selalu kalo tak hapdet kenn..
takpe-takpe..raya taun depan kite hapdet lagi keyh..ehe

Sekarang musim orang nak buat baju raye dah mule..
kalu hantar kat tailor pon maybe ramai yang dah closed skarang ni..
coz i baru je hantar last week.. nasib baek la sempat kan..

Trend baju sekarang semua nak pakai lace.. 
baju yang plan and simple nampak sangat gojes with lace kan..
So, dengan gediknye Nia pun beli jugak..
kemain susah nak cari tau..memang banyak yang jual tapi..
kadang-kadang..kaler tak de..design tak cantik sangat..

So, dengan baek hatinye kite share ngan korang ye 
penat tau cari mende-mende ni.. 3 hari 3 malam tak tido..amboii!!


Borderlace murah ni sangat mudah nak beli dari die.. Add dia kat instagram okeyh..
sekarang tengah pre-order
last 4 April kalo tak silap.. cepat-cepat grab lace gojes!!
Nia dah pre-order RM 48 termasok postage sebab sarawak kan..
jauh sikit.. kalau semnj dekat je..

Ok..nak share link lain plak..

Enjoy!! ^_^

Nia tak jual lace ok..sekadar nak share je.. sape yang komen nak order sini..
ketuk kepale 1 kali.haha

Thursday, 21 March 2013

Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya


G.A.G.A.L VS  L.U.L.U.S

Hari yang paling mengerikan untuk seorang yang begelar pelajar ialah masa result nak keluar.
Symptom-symptom tak boleh nak tido , jantung bedegup laju, tahap ke"nervous"an meningkat, 
yang paling aku benci orang akan bertanya.. orang akan kutuk kalo result tak bagus. 
Orang yang memahami seperti aku je akan bagi semangat.. kehkehkeh!!

Remember tau!! Gagal sekali tak bermakna Gagal selamanya ^_^

Sumber : Incik Google
Saat nak terima result tu memang la sakit nya..pedihh.. Ingat kat parents yang banyak 
bekorban tuk kite.. Pegi kelas tusyen semua subjek.. Tapi tetap result tak berapa OK.
Tak pe.. Ade hikmah di sebaliknye..

Masa aku ambik result dulu.. Pegi ngan kawan je..Pastu balik rumah nanges-nanges..
Frust.. sebab result 2A je.. Tapi tak de la subjek yang Gagal..
Jiwa kacauu woo masa tu.. Tapi yang best nye..
Mak tetap je bagi semangat .. I LOVE YOU MAK!!

Mak tak pernah merendah-rendah kan aku.. walaupon aku tinggi..cehh!!
Walaupon masa tu aku gagal dapat result yang baik.. even masa kat U pon mak tetap bagi 
semangat masa aku kene repeat 1 subject.. Aku ni tak lerr bijak mane ye..
Tapi aku kuatkan semangat.. ^_^

See?? Takde orang yang tak pernah Gagal kan?? Semua akan rasa..
So tak perlu sampai rasa nak terjun bangunan ke ape.. Tak da nye kau berjaya masuk
 syurga lepas ni.. Yang penting Jangan putus asa..
Boleh try lagi lepas ni okeyh!!

Segmen : Jom Pilih Hadiah


Mari join segmen.. ^_^

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like pages blog ni
2) Buat satu entry dan tampal banner kat atas yang di link kan terus ke entry ni
3) Pilih dua hadiah yang korang nak
4) Follow dan like pages sponsor
5) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral
6) Tamat 30/3/2013


SENARAI HADIAH

DRESS (3 ORANG)
PEPLUM (2 ORANG)
LIP TINT (2 ORANG)
TOPUP RM10 ( 7 ORANG)
TOPUP 5 ( 5 ORANG)
HANDPHONE CASES (10 ORANG)
KEYCHAIN (10 ORANG)
BODY SCRUB D HERB ( 3 ORANG)
NOVEL (2 ORANG)
BANNER IKLAN DI PINGJE.ORG (SORANG)
TUDUNG BAWAL (4 ORANG)
SHAWL (SORANG)
SHESEIDO BLACK MASK(4 0RANG)
TSHIRT MUSLIMAH (SORANG)



Nia nak hadiah.. Bawal .. Peplum .. Novel..
ape pon boleh.. haha


Thursday, 14 March 2013

Perempuan nak muda, Lelaki nak tua


Sorry la u'olls.. lamer gilers i tak hapdet.. berhabuk blog kitew!!
mesti tak de yang sudi nak bacew dah kan..waa!!!
(sebelum ni pon tak de nye orang obses ngan blog ko lah)
sekarang dah pemalas sikit nak bukak laptop ni.. asyik on9 guna fon je..
maklom laa..kahkahkah!!

image tak de kaitan haha!
Perempuan dia paling suka bila orang puji dia.. Lumrah kot..
Sape tak suka kalau orang panggil kita 
Wah.. cantik nye dia, Gebu betol kulit dia.. Body dia semua pempuan mengidam..

Tapi paling tak dapat terima bila orang cakap..

Kenapa aku tengok ko sekarang macam mak cik?? 
Pakaian kau dah macam sama umur mak kau..
Eh!!muka kau ade kedut la..
Gemuk nye kau.. makan kerbau 3 ekor ke.. ;p

Tapi kalau lelaki dorang lebih suka kalau member cakap dia tua.. i mean matured

kalo orang cakap dia macam budak 15 tahun mesti dia tak suka.. kahkahkah
padahal dah boleh kawen tapi macam budak kecik..


Warning : Jangan panggil pempuan tua tau.. especially yang still muda..
kecikk ati makk tau!!

Sunday, 3 March 2013

me"mudah"kan atau me"nyusah"kan


Sumber : Incik Google


Tengah syok-syok layan korea..tibe-tibe fon bunyik..

Nia : Hello
Kawan : Oit!!ada berita gumbira!!
Nia : ape dia?? 
Kawan : PTPTN masok lagiii!!
Nia : wat the Fish!aku ingtkan ko nak share keje kosong ke ape.grr!!
ohh..yeke ..lama tak cek account..hihi (paham-pahamlah..kite tak de gaji masuk tiap bulan..)


So?? Ini berita gembira ke?? Tak berape nak gembira..
Walaupon masa ni aku masih lagi CEO kebun anggur.. Berita ni buat aku tambah runsing..
Patotler PTPTN tak mintak-mintak aku bayar balik.. sedangkan aku officially grad..
Hutang makin bertambah.. aigoo!! and kawan aku cakap.. 
kita kena bayar RM35 sebulan untuk kos admin..amboi..aku pulak kene bayar..
Hutang PTPTN aku dari diploma sampai degree RM 30 000
Tu mak cakap lah..Kalo PTPTN cakap.. lagi banyak la kot..
Bile la nak habis bayar hutang ni kan.. Kalo tibe-tibe dimansuhkan kan best..kohkohkoh!!
menanges lerr budak-budak lain nak belajar tak de pinjaman..

Bukan rezeki Nia kan nak dapat free PTPTN tu..uhuk..
Doakan Nia cepat-cepat dapat keje ye semua.. 
Rezeki Allah tu kan dimana-mana.. ^_^

Friday, 1 March 2013

Jom!! Bukak Buku baru..


Salam Jumaat ^_^


Semua umat Islam pun tau kan.. Tutup aurat tu WAJIB..
Tapi.. tak semua buat kan.. tak semua tutup.. tak semua ikut suruhan-NYA..
Kita tau itu salah.. tapi kita tetap buat.. tetap tinggalkan suruhan-NYA
Kenape?? Tepuk dada.. tanya selera.. 

Kau tau betape besarnye hikmah menutup aurat??
Memuliakan kau sendiri.. orang takkan pandang hina.. kau akan nampak sangat layak
dan patut dihargai.. untung suami kau nanti.. dapat yang "baru".. orang tak pernah "guna" lagi..
Sapa tak suka benda baru kan? ^_^
Kalau kau lelaki pun.. kau pilih benda yang orang dah guna ke nak yang orang tak pernah guna lagi??

Sumber : incik Google
Tapi.. Jangan la kau bertudung sebab nak cover kejahatan yang kau buat.. Hoo!!
Tak pernah jumpa lagi orang macam ni.. dalam drama pernah.. hehe
Kalau dulu kau jahat.. kalau dulu tak tutup aurat.. mula lah..
Nak berubah..Slow-slow.. Biar sikit-sikit.. Tapi kekal..
Bukan mendadak.. Tapi lepas tu hilang ntah kemana..

Setiap manusia buat silap.. aku sendiri pon banyak buat silap..
dosa? wallahualam.. takut jugak senget sebelah penimbang aku nanti haa..
Yang aku tau..  "Allah itu maha pengampun"
DIA panjangkan umur kita.. moga kita sempat bertaubat 
sebelum kembali kepada-NYA.. 

Sumber : incik Google
Tak perlu malu.. Kalau orang cakap kat kau 

"eh.. dah pakai tudung sekarang?"
"waaa!! ustazah la kawan kite ni"
"ko tak panas ke pakai tebal-tebal ni??"
"alaa... bukak je.. nanti pasang la balik"

Biarkan dia.. Anggap itu sebagai dugaan. Hidup di dunia ni sementara je..
Yang pastinya di akhirat kelak.. 

"Tak perlu jadi ratu dunia.. pilihlah untuk menjadi bidadari syurga"

Transform jadi ustazah kejap..kihkihkih!!!
Kalo ko nak cakap.. aku sendiri pon belom sempurna..
cakap lahh.. Tapi..Alhamdulillah.. aku masih sedar..
dan berusaha untuk berubah.. daripada sedar.. tapi sombong..
Yang kau tau nak cakap.. 

"Hidayah Allah tak sampai lagi.."

"Kubur lain-lain.. Sukati aku lah.."

Kau tak pikir.. Ayah kau.. Abang kau.. Suami kau..
Mereka yang akan kau tarik.. Kau cakap kau sayang mereka..
sanggup korbankan nyawa demi mereka.. tapi ini apa??

Sukati kau lahh.. Aku kat sini cuma nak mengingatkan aku sendiri dan sesiapa yang
rasa nak berubah.. Kalo ko tak nak.. lantakk lerrr.. kat akhirat nanti ko sendiri yang tanggung..


#Jom Jadi Baik#

Nota kaki : Sebagai abang.. tidak ada salahnya kau tegur adikmu andai dia tersasar dari jalannya.Kau kata kau sayang.. Tapi kasih sayang kau.. Sanggup ditarik kesana.. kau marah lelaki lain meihat nya.. tapi kau sendiri tidak sekali berusaha..


Thursday, 28 February 2013

Damai Central Outing



Semenjak dua menjak ni.. penyakit M ni asyik menjadi-jadi pulak.uhu..
dulu kemain lagi.. boleh je buat 1 entri 1 hari.. sekarang 1 entri 1 minggu pon susah..
ape nak jadi ngan blog engko neh!! bersawang.. sampai leh beranak labah-labah kat sini..

Lately, agak busy.. BUKAN mencari kerja.. Tapi mencuci mata.. kihkihkih
Yela.. orang tak kerja pon kena jalan-jalan jugok..
nanti leh gila tau kalau ko tak kelua rumah..


memandangkan my BFF balik cuti semester.. So.. kitaorang enjoy!!
Sape-sape yang pernah datang Sarawak.. taulah tempat ni..
kene bayar parking RM 2 ye.. 
I dapat free sebab kawan keje kat situ.. kalo rase nak free jugak..
bawak la I datang skali..hahaha
Tempat ni berdepan dengan Cultural Village

:: Damai Central ::


Ko tengok?? kemain susah nak tangkap gambar tau!!
maklum laa tepi pantai kan.. habes terbang segala..



Jangan risau.. semua dah berpunye.. muahaha!! 
kalo nak datang sini.. boleh enjoy "makan angin" puas-puas.. 
Tapi kedai makan pon ade je.. Boleh je nak makan kalo lapar..
Ramai yang datang sini sebab nak dating.. cuci mata.. photoshoot.. 


Pastu kitaorang jalan-jalan cuci mata.. ^_^
masa ni semua single ladies .. 


Over-react sikit budak dorang ni.. haha!!
Warning : Danesor tu tak makan manusia

Idea makin kering.. tido luu.. 

Monday, 25 February 2013

Ole-ole dari B.A.N.G.K.O.K




Puas tengok gambar besar gedabak??
kahkahkah!! saje je.. nak highlight budak ni haa..

Ni dia princess Atiqah .. anak Pak Cik Dabot..
Singgah ler blog dia kalo rasa nak tambah kawan tu..hehe
Kite mula ber"blog" ni pon sebab dia..disebabkan dia ni rumate kite..
so tiap hari la jumpe dia.. gurau ngan die.. makan ngan die.. tengok tonton.com.my pon ngan die..
mandi je tak ngan die..ehehe.. mase seding..nangis..gaduh ngan boypren..
pelok dia.. ngadu ngan die.. dia macam kakak yang jaga kite..
walaupon kite lagi besar dari dia..haha..kenape la korang ni kecik-kecik je..haih..

sejak menengok dia salu hapdet blog.. terjah-terjah blog lain..
macam best je kan.. nak jugekkkkk..hohoho

Baru baru ni.. dia melancong ke BANGKOK, Thailand..
Woooo!!untung laaa..huhu..
So..nak di pendekkan ceritanye.. die belikan ler ole-ole untuk i..hihi


Ynag hitam tu actually T-shirt I Love Bangkok..hehe


comel tak pengetip kuku tu..hehe
Tau-tau je kite tak de pengetip kuku kan..
sebab dulu..selalu pinjam dia punye.haha


Sekarang ni dia kerja kat butik Ashanim Dress Lab 
So dia hadiahkan ler Peplum ni untuk I jugakk..
Nak shopping? singgah-singgah ler.. cantik-cantik baju dia tau..
model nye pon cantik jugak..hehe

Thanks tau untuk semua ni.. ^_^
Sedihnye sebab tak dapat buat semua benda tu ngan atiq lagi.. hukhuk!!
apesal tetibe sedih pulak ni.. 
Rindu tau!!

Thursday, 21 February 2013

Yeayy!! dapat BR1M . . .




TERIMA KASIH PM !!!

Ko ingat senang ke aku nak g ambek RM 250 tuh??
Mak aiii!! proses banyak giler.. 

Apply ---> Cek status ---> Kalo LULUS..alhamdulillah.. Kalo gagal.. Ko pegi la Apply balik
Pastu.. Baru ko dapat surat ---> Pastu kene pegi la tempat yang telah ditetap kan.. 
Kene la beratur macam kat bawah ni..

Ko ingat sekejap?? Gila lama !! Nia bukan apa.. yang muda-muda ni tak pe la kan..
kederat tulang empat kerat masih la kuat..kononn.. tapi yang tua-tua tu.. betongkat-tongkat.. 
Pakai kerusi roda.. yang bawak anak.. haii... Harap-harap lepas ni ada la cara nak mudahkan semua ni..
Jangan sampai ada yang mati sakit jantung pulak kat situ haa!!
Mampos!!sebab nak ambik BR1M ko masok spital..


Syukur alhamdulillah la.. nama Nia sikit je orang beratur..
Masa ni sempat la snap-snap sikit sementara tunggu sepupu ambek BR1M dia..


Pastu.. bawak balik KepC !!! Orang rumah sikit je kan..
So..tak yah lerr nak bazir-bazir beli banyak-banyak..
Kompem tak habes nyee..

Selebihnye.. niat nak sedekah kan sikit.. ambik berkat..  ^_^


Monday, 18 February 2013

Pembantu Rumah Kantoi..Dera Bayi 4 Bulan..


Video Orang Gaji Indonesia dera bayi 4 bulan di Kuantan Pahang


Rasanya semua dah tengok video ni kan..
Masa tengok Buletin Utama semalam..(amboi..tengok berita nampak)
Takut pulak tengok dia dera baby macam WWF dah aku tengok haa!!

Sah-sah kepale otak dia ni tak betol kot..
Ya Allah.. takutnya Nia tengok 
lepas ni semua mesti dah takut-takut nak tinggalkan 
pembantu rumah dorang kat rumah jaga anak..
ntah ape la dorang buat.. ni nasib baik ada CCTV.. 

Majikan nya menonton rakaman CCTV menerusi laptopnya semasa sedang
 minum di sebuah restoran.. Kalau aku ler majikan ni.. Ya Allah.. tengok anak kene dera camni..
Kang kau buat benda yang sama kat ko baru tau..haaa!!

Latest update : Baby tu dimasukkan ke hospital pagi tadi sebab sesak nafas..Tapi alhamdulillah..dia stabil sekarang..


Thursday, 7 February 2013

S.E.D.E.K.A.H



 " BERSEDEKAH "

Warning !! sape rase dia kedekut..tak payah bace!!kahkahkah..

Kalau nak besedekah tak perlu tunggu duit berjuta kat dalam bank..
tak perlu tunggu kereta cukup 10 buah kat luar..
tak perlu tunggu rumah banglo 7 tingkat..
tak perlu tunggu kau puas jalan-jalan 1 dunia..
and.. tak perlu tunggu saat kau dah nak mati..

Senyum pun sudah cukup satu sedekah..Senyum..tak perlu kata apa-apa.. =)
awet muda tau kalau selalu senyum hikhik..

Sedekah yang paling mudah.. Berbakti kepada kedua Ibu Bapa..
contoh nye.. Berdoa untuk mereka tak kira mereka masih hidup ataupun yang telah tiada..

Kalau bersedekah ni..murahh rezeki korang tau..tak kan pernah habis harta tu..
Dengan bersedekah jugak kurang la sikit musibah..Bukan la dengan bersedekah tu kita tak de langsung hadapi dugaan daripada Allah..Tapi diringan kan...
ini bukan I yang cakap okeh..ini Ustaz yang cakap..hehe..
Dosa pulak..gugur..Subhanallah..sapa tak nak kan kurang kan dosa yang dah bekepok tu..
Kalu nak dikira boleh-boleh senget sebelah bahu ni ha..

  Sedekah sikit..dapat banyak..
sedekah banyak ?? dapat lagiii banyak..  =)

Korang mesti dah tau kan pasal Adik Adam Shukri.. Ya Allah sebak nye bila tengok dia..
Baru je minggu lepas Nia buat entri pasal dia.. Kini dia dah pergi tinggalkan kita jugak..
Syurga tempat mu disana sayang.. Moga family dia tabah..
kita sedekahkan Al-fatihah untuk dia..