nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Monday, 8 April 2013

H.a.p.p.i.n.e.s.s




Susah ke nak bahagia?? Macam bodoh je soalan tu kan.. haha
Biasala kan dalam setiap perhubungan ni mesti ade je dugaan yang datang..
Mula-mula bercinta memang la hati berbunga bagai nak rak..
Sape yang kekal bebunga sampai ke hujung tu.. untunglaa.. ^_^

Tak luang masa marah jugak..
Lupa anniversary marah jugak..
Tangkap gambar ngan pempuan lain marah jugak..
Mesej ngan pempuan lain marah jugak..
Tido tak bangun-bangun marah jugak..
Tak reply mesej marah jugak..
Tak call marah jugak..
Lupa bufday marah jugak..
Tak wish gud nite,gud morning semua marah jugak..
Tu je la yang ko tau kan.. Nak marah..nak marah..
Nak monopos ke ape!! (Honestly, itu perangai aku..haha!!)

Tapi salah ke kalau kite tanya..
 Awak pergi mana?
Dengan siapa?
Buat apa?
Awak dah balik ke?
Dah lewat..kenapa tak balik lagi..
Selepas 1 jam..Kenapa tak reply meseg..Saya risau..
Itu mengongkong ke??

Ye.. memang tak salah.. kalau keluar dengan sepupu sendiri..
dengan orang yang kita kenal.. Tapi benda nak jadi.. Tak kira siapa orang tu..
Tak kan dengan sepupu sendiri orang tak boleh nak rompak ke..ragut ke.. pukul ke..
Dunia sekarang kat mana-mana ada bahaya..Especially pukul 2,3 pagi..
Tak kan bile dah jadi baru nak ambik tindakan..
"Sudah terhantuk, baru nak terngadah" 
Nasik pun dah jadi bubur.. amboii..main peribahasa nampak.. hihi!!

#Notakaki : Yess..they are your everything..But Im just nothing..

11 comments:

Chic Na said...

errr mmg lelaki susah nak difahami. -_-

Hafizah Alsa said...

opinion.. my guy dont mind if i ask semua soalan2 tu... tak salah kita tanya tu, itu hak kita. dah dia hve something dgn kita, so kita punya haklah nak tnya2.. kata sayang- kalau sayang soalan mende pun kita tnya dia takkan rasa di kongkong. ke cane?

nadia said...

lelaki sangattt susah diramal angin pasang puting beliung dorang. hihihi

zulhilmi tempoyak said...

just stay positive kn.. :D

Ulala Bling Bling said...

bf i ok jaa untuk semua tue.tapi i pulak yang rasa macam nak marah2 bila asyik ditanya macam tue... kenapa lah yerk.. rimas kot :D

Myra Jay said...

Ada setengah lelaki dia suka kita tanya, kang tak kena gaya dia tak suka..

Entahlah, sukar nak ramal :D

nadia said...

macam macam pesennn kann :p

waddah jannah said...

semasa bhgia semestinya ada masa sedih,,
walaupun raasa sedih,, ika ttp ketawa,,aahhaa,

Zunika said...

Bersabar lah Nia.. ^_^ suatu masa kelak pasti akan ada kesedaran dalam diri lelaki betapa penting nya org yang di sayang (ktk) , btw memang bahaya lah juak keluar sampey kol 2,3 pg ya! ;D haha.. Dalam hubungan tok memang pasti akan pasang surutnya.. memang dah kehendak Allah.swt utk uji kesabaran kita dalam perlbagai situasi.. So! Bersabarlah..tenangkan hati.. mun hati rasa manas, cuba kta imagine, cmney mun org yang kta sayang ya sikda gik esok hari?? ;-) berceceran air mata ^_^ hehe.. cmya juak dengan lelaki.. haruslah sama2 menghargai perasaan yang masih ada..

#Peringatan utk lelaki dan perempuan apa2 pun berlaku jangan lah kta curang dgn pasangan kita or sakiti hati daknya.. mun daknya sakiti hati kita.. kita layan jak dengan bait.. suatu masa kelak .. nya mesti akan sedar dgn "kebaikan" ya and akan mula menghargai nya ;)

SETIA lah seperti KHADIJAH
SABAR lah seperti FATIMAH
TABAH lah seperti Aishah

In Sha Allah...

sabella mohamad said...

dalam perhubungan , kepercayaan tu penting kan kak . tapi rasanya tak salah kalau kita nak tahu serba sedikit . kalau mengongkong tu , mcm terlalu over sgt soal selidik .

Si Matatajam said...

Ishk2 sabaq ja la kalau kena kerenah macam tu..hmmm