nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Wednesday, 3 April 2013

Kisah Abang Abil & Kak Gee


Mesti semua da tau kan pasal kisah abang abil empunya blog Warkah Buat Isteri 
Ya Allah..Kau berikan lah kekuatan untuk dia.. Semoga dia mampu harungi semua ni..
Bukan mudah nak lepaskan orang yang kita sayang kan..
Sedangkan kalau bercinta tu pun menangis 3 hari 3 malam pon tak cukup..
Inikan pulak isteri tercinta yang dah janji untuk hidup bersama..
Tapi tu semua ketentuan-NYA..kita hanya mampu merancang Dia yang
menentukan.. 

Nia respect giler dengan Abang Abil ni.. 
Bukan senang tau nak jumpa lelaki macam dia zaman sekarang ni..
Isteri sakit.. dia jaga..tak pernah sekali pon nak tinggalkan..
sentiasa ada masa susah senang..

Sumber : Incik Google

Korang bace nie.. Sies sebak.. betape berat nya mata memandang..
berat lagi bahu yang memikul..

Zaman sekarang ni.. ko tengok lah.. Isteri yang sempurna tu pon dia gatal
nak kawen lain.. *aku pon tak paham.. tapi tu lah..mungkin sempurna di mata kita..
tapi tak di mata dia..hmm.. 

Bercinta lah kerana Allah..pasti takkan pernah kurang cinta tu..
Tapi kalau bercinta kerana kecantikan/kehenseman nya..pasti tak kan kekal..

Pasangan-pasangan sekalian.. Hargailah dia sementara masih ada ni..
sementara masih sihat..
jangan sekali-kali tinggalkan dia..Jangan pernah penat menjaga dan melayan kerenah nya..
Cehh!!bagi nasihat kemain ko.. macam ko dah makan garam lapanblas kilo
dalam bab-bab kawen.. 
Semoga arwah Kak Gee di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
al-fatihah..

19 comments:

hazwan hairy said...

kemarin bc pasal ni sedih gila...

shar90 said...

al-fatihah... msok brita smlm >.<

respect r si suami nih... mmg payah nk cari laki setia zmn skrng... sy hrp sye pon dlm kategori setia... hee ^^

Miss Xyz said...

TT^TT Innalillah. Saya baru tau cerita ni. Semoga suami dia reda dan teruskan hidup ;)

Chic Na said...

pg tadi ada baca kat paper. tabah sungguh suami dia kan.

Nick Nashram said...

kalo dapat lelaki macam tu, jangan lepaskan.nak cari 1 dlm 100 susah :)

NIA SI DRUMSTICK said...

hairy : sedih kan??tp semua tu ketentuan Allah..

NIA SI DRUMSTICK said...

aminn...setia lah ek mcm abg abil ni..mmg ssh nk jmpa..

NIA SI DRUMSTICK said...

miss xyz : laa..ye ke.xpe2..nia dah share kat sini.hehe

NIA SI DRUMSTICK said...

chic na : ye ke?nia xbc paper..kat blog je.haha.. semoga suami dia sntsa kuat kan..

NIA SI DRUMSTICK said...

haaa..btol tu nick..kalo dpt laki cmtu jgn sekali2 main2 ng dia.ssh nk jmpa..

waddah jannah said...

nak suami mcm dia,, dh open blog dia,, serious,,memg nmpak kesetiaan dia,,

Iffah Afeefah said...

nenek meninggal pon sme hari dgn arwah kak gee

sbb tu tertulis entry kematian

ALFATIHAH

Cik Tanpa Nama said...

allahuakbar.....susah nakdapat suami macam ni....satu dalam sejuta...
p/s::sis, sayatakdapat la nak whatsappsis...ke no sis bg salah? huhu

Macy Humaira said...

moga kita pun dikurniakan jodoh yg sanggup bersabar begitu dalam susah senang..

faiq said...

semoga kita ambil ikhtibr dr cerita ini :)

zulhilmi tempoyak said...

mereka terlalu kuat bagiku...

Myra Jay said...

Memang seorang suami yang sangat kuat dan tabah dengan ujian Allah..
Kagum dengan dia

Si Matatajam said...

Satu dalam sejuta Abg Abil ni.. Bertuah Kak Gee dapat husband cam Abg Abil tu..setia hingga hujung nyawa... Al Fatihah buat arwah kak Gee

deno said...

\kagum dengan suaminya.... al-fatihah buat arwah