nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Friday, 6 April 2012

kerana MULUT badan BINASA!!

ASSALAMUALAIKUM..

good morning ke good nite ni??hehe
ape2 je lah..mls nk merepek pjg2..penat!!hahaha
semenjak 2 menjak bz gile2 lah..xleh nak update blog lgsong..
sempat BW je..huhu..

sekarang PERANG DUNIA KE 36 tengah meletus ok!!
bagosss kan.??sape SUKE??angkat tangan..tampo muka ko sndri..
happy yer dgn kesedihan org lain..xbaek tau..huhu
wahahah..stressss!!!heee...ssh btol la kan bla ada kekasih nih..
eh2..watch ur word!!kang si dia baca kecik at lagi..
penat aku nk memujuk nya..ni pon blm baek lg ni..

sape ada TIPS2 nak PUJUK lelaki MERAJUK??



1. BERIKAN SI DIA RUANG UNTUK BERSENDIRIAN

mmg btol kot..tp perempuan ni biase la kan..suka nk paksa2..
slagi xreply msg slagi tu la nk send msg bejuta2 kat dia..
bukan ape..klau jns kt ni..
ssh at tau slgi xbaek ng die..
asyik moody je..tapi xla moody smpai nk marah 1 blok ni..

ms ni guys btol2 pelukn ms tok tenangkn fikiran dia yang becelaru macam cacing..huhu
mostly ms gaduh..laki akn msg kt gf dia cmni..
"boleh tak bagi sy masa tok tenangkan fikiran kejap.."
lau pempuan tu mendesak jugak..hah!!hambek lah kau BOM nuklear..

ambek ms boleh tapi jgn la lama sgt ea..sakit jiwa..hoho



2. SENTIASA MEMBERIKAN DIA SOKONGAN

act, ms ni si dia pon tgh ada krisis besar dlm hdop dia.
xleh la nk story2 kat cni..lpas ni smua org nk buat entry psl kisah dia plak..
hahaha!!sah2 ko PERASAN glamer..
*setakat ko nia..huh!!xde maknanya..

klau boleh biarkn je dia buat apa yg dia nak..
jgn pksa2 dia utk buat ni..buat tu..
jgn ada yang mkn tangan lpas ni..
kurus trus la kan..xmkn nasi..hahah



3. JANGAN BERTANYAKAN TENTANG PERASAANNYA

klau boleh buat la mcm xda ape2 yagn jadi..buat cm biase je.
laki mmg cmtu kan??si dia pon salu je wat cmtu..
kdg2 rs nk marah ade jgak..tp lpas tu dia ok la..
juz dia xnk bnda tu berpanjangan kot..

hah!!bnda ni baru je jadi kat kt sebentar tadi...
si dia menjauhkan diri sebab kt asyik muncol je msg2 dia..
*maafkan sy ye awak..huhu.. :(
jangan ggu konsentrasi dia ms skrg ni..tu yg terbaik..


4. last skali, GUMBIRAKAN HATI ANDA!!

kenapa??sbb anda pon patut gembira!!
bkn xnk pujuk si dia..d sebab kan si dia pelukan masa..
so..sementara menanti si dia sejuk sikit..
biala kita buat sumting yang berfaedah dpd menangis
keluar air mata darah khennn..
(mcm terasa je ni)hoho

* kadang-kadang hari yang kita lalui mmg sukar..byk masalah yang datang tnpa kita mintak..
tnpa kt sedar..tak semua orang terima kita seadanya..tak semua sntsa ada untuk kita..
jadi belajar lah untuk teruskan hidup wpn sendiri.. mereka yang datang dan pergi biarkan jadi pedoman..

kadang-kadang kita pun tak mampu untuk bertahan..
kaki pun boleh letih jikalu berdiri terlalu lama..
apatah lagi sekeping hati..yang begitu mudah tersentuh..
fahamilah jua hati ini..
semua katamu kuturutkan..
maafkan aku kala ku but kesilapan..


2 comments:

NuZuL HaiRi said...

tips nya adalah, awk merajuk gak :)

NIA SI DRUMSTICK said...

HAHAHA..klau sm2 merajuk sp nk pujukk..