nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Wednesday, 7 March 2012

DiLeMa SeOranG PelajaR

ASSALAMUALAIKUM..

fyi, nia skrg dah msuk sem baru.. PART 6..
which is semester terakhir nia.. insya-Allah..doakan kejayaan nia ye..
terima kasih buat sape2 yg mendoakn..semoga korang berjaya jugak.. :)

tapi paling nia xsuka lah kan..
part lec ckp..

"korag dah part 6..so saye expect semua korang dah tau k..buat malu je klau xtau lagi"..

heee..nia xsuka la.. secara otomatik je otak terus pk..

lec tu akan bagi asgment yang susah..pastu klau dia tnya kt xdpt jwb..nnti dia marah..& byk2 lagi la bnda leh jadi .. hahaha..

and...1 lagi.. part yang paling nia xsuka suka sekarang nie.. buat asgment grouping..

setiap semester mula sejak nia diploma..bnda ni paling nk elak sgt2..
klau boleh nk smua ahli yg  :

BERTANGGUNGJAWAB
klau kwn2 korang lmbat nk mulakan..korang mula la dulu..
jgn asyik tggu je..smpai bile pon xkan habis la klau cmtu.. :)
yang penting kene tau tugas masing2..

TAK SELFISH
jgn la butakan mata tu tgk kwn2 sebok2 buat keje tp korang "membuta" kan..
tau la korang penat..kite sm2 student kan..ape la slh nya bantu mna2 yg patut..
mcm lagu ni "APE YANG PENTING!!KERJASAMA!!"hehehe

TAK BERKIRA
bila member2 korang buat silap..tolong la edit2 skit..jgn la bekira sgt..smpaikan 1 word salah pon nak suruh die edit sndri jgak..hoho..klau dia dah tolong buat kan byk bnda jgn la sruh die sorg2 je yg edit..

TAK COPY PASTE
untuk dpt markah yg baek..kene la buat asg tu cepat2 n hasilnya excellent..
jgn la buat cepat tapi copy paste je.. (lebih2 lagi ada sstengah student yg copy paste kerja senior pastu edit2 je) sakit at tol..hoho.. atopun copy paste info yang dorang dpt dari website..heee..
klau wat cmtu baik nia buat sendiri kan..haaa..aku pon kdg2 wat silap jgak..sm2 la kt mengngat kan..hehe

TAK BUAT MUKA MASAM
bila ketua atopun member yg tlg compile tu ckp keje tu xbtol ke..ada yg salah ke..ade yg lupe ke..(lau yg edit ckit2 tu halal je la) jgn la buat muka lebih masam dari asam..(ingt aku SUKA ke??) lau dpt mkn xpe jgak..hahah.. 

banyak lagi yang aku xsuke act..kadang2 aku pon buat silap..tapi..tolongg laa..
consider ng member2 1 group tu.. kita sm2 student..sm2 manusia..tau jugak penat..tau jgak fedup kan..
jangan smpai sebab asignment smua ni kt putus kawan..ubah la perangai tu klau dapat..
jangan la pentingkan diri sangat k..

semalam nia g jalan2 ng housemate..kat PKNS je pon..haha..dia nk bukak bank..so lpas tu g la cuci mata cket..hehe










 xsah la klau nia xambik gmbar klau kelua kan..haha..
itu satu KEWAJIPAN..
yang kat bwh ni ms nia g tman en. abg buah hati intan payung nia..haha n kwn dia skali..huhu
lepas penat shopping baucer tu..ktorg g mkan abc..sedap...:)




ni 1 lagi novel aku bli..yg 1 tu pon xhbs bc lagi..hahah
sebok on9 je..mna la aku nk baca..haiiii...




6 comments:

Gadis Biasa said...

kte tahu siapa yg org x brtanggjwab 2..x pe lpas ni kte main sound2 dy lagi okey..

NIA SI DRUMSTICK said...

ahaha..okay..sound bia nya sedar..arghh!!stress ng perangei org cmya..hoho

Marya Hana said...

assignment grouping memang payah, sbb kita kena cari group members yg betol2 boleh bagi commitment. yaya penah dpt gak member yg buat kerja sambil lewa, dah lah bahan rujukan kita yang carikkan, dia copy paste sebijik2. kalau mcm tu yaya pon boleh buat sendiri.. tp nasib baik markah individu, sbb ikot pd presentation..

NIA SI DRUMSTICK said...

paling xsuka lah bila dorang buat keje sng2..pastu..nk marah2 klau kt tego dorang copy paste..dah tu dpt markah smua sm je..heeee..
xsuke lah..kene bagi tau pihak uitm ni..hahaha

ikafantasi said...

rindu pulak time masa kat u dulu bila post awak ni..uhuhuhuk

NIA SI DRUMSTICK said...

ye ke...kt pon bkal merindui ms2 cmni..huhu..