nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Saturday, 24 March 2012

SAYA,DIA,PEREMPUAN,GADIS,WANITA

ASSALAMUALAKUM..

Act hari ni btol2 xda idea nk cta psal apa..
nk kt nia diet??hurmm
nk kata berat tmabh 2kg ada laa..heishh
stress nya bla naik ke ats penimbang..sgguh xsgka..hahah
dah rs cm tgk BIGGEST WEIGHT LOSER..hahaha

ok!!sgguh xda kaitan..
klau tgk tajuk pon dah tau kan..psl perempuan..
hurm..this is wat gurls like..bagi yg kurang memahami perempuan tu kan..hehe

kalau gurls merajuk ke..
korang wat salah ke..
anniversary korang ke..
boleh je bagi bnda2 sweet cmni kat dia..sgguh cepat dia cair tau..

1. ROSES


sejambak bunga ni leh buat dorang tersentuh gila2 tau..
lau xmampu 1 roses pon dah ckup..xyah byk2 cm kat bwh ni..
"overr tau.."
hahahaha..
every roses tu ada maksud..
so..korang cari la sndri ea..hehehe

 

kadang2..bf bagi bunga tisu ke..bunga kertas ke..bunga plastik ke..
bunga taik ayam ke..tu pon gf sggup lagi terima tau..
siap simpan lagi..letak dlm diary..buat kenangan..

2. BEAR


bear??
nia penah bagi kat ex bf dulu..hahah
xtau la kenapa bongok sgt kan..
mcm dah xda bnda lain nk bagi..heeee
tapi malang nya bear tu skrg ada kat ank buah si dia kita..hehe
*xyah pening2 pk ok..dorang bestfren dlu..hehe


yang ni??
kenapa wujud kat sni??
sbb kita ia binatang hijau..hahaha

3. BARANG KEMAS

OK..lau gf leh sggup simpan duit demi nak bg hadiah kat bf dorang..bf pon kena la 
appreciate cket kan..
ms bufday si dia ke..anniversary ke..
tunjuk la sayang tu sikit..heheh
hah..pastu ape lagi..gf mula lah bgga2 kan..hahaha



4. Gadget

zaman sekarang ni kan glamer la ng  bnda2 cmni..
espc camera..huish..untunglarr sp dapat camera dr bf dorang..
hahahah..(jeles plak..)


ini hard disk tau..
dapat dr blog cik marya
bf dia bagi hard disk..hish!!jeles ni..hahaha
baek btol abg ip ni..hahaha

nk lebih romantik??
ambek video korang..letak dlm tu..
bagi kat dia..huuuu..senyum 3 tahon non-stop!!


5. Perfume


setiap barang pemberian tu ada mknanya..
baek2 tau!!jgn plak nnti perang dunia ke 46 meletus plak..
takot si dia aggp nnti dia busuk plak sbb korang bagi perfume kan..hehe
pandai2 la ambik hati si dia..

6. Chocolate


waaaa!!i like chocolate!!hehehe
best gileerrr kalau dpt ni..hehe
gurls kan suka bnda sweet2 ni..hehehe
coklat biasa pon leh ambek ht dia..xpyh nk mhl2 cmni..ehehe

7. Shopping


perempuan mna TAK SUKA shopping??
tipu!!gurls really likes shopping..
lau xska shopping bukan pempuan kot..wahaha..
gurau je..hehehe
lau ada duet lebeh sikit tu..ajak2 la si dia shopping..
lau merajuk msti trus baek pnya..hahaha

8. Creativity


ok!yang ni kene la creative ckit k..
simple je pon..
klau gurls sanggop tulis stp 1 dari kertas2 yang di gulung tu..
y guys xtepk pon nk wat cmtu..
mmg penat..tp klau buat enjoy je..happy..msti jadi punya..
dalam kertas tu tulis la word2 yang romantik ke..
or memori korang ng si dia ke..
boleh bagi "100 days with you"..wohh!!
i pulak yang over..hahah

hari ini : memang penat nak tahan perasaan marah kat orang yang kita sayang..sbb kita xnak dia hilang dari kita..tapi kadangkala..kita jadi lemah..smua jadi mcm xbermakna..bila kita mcm xnmpak dimata dia..
bersabarlah wahai hati..kerna aku tahu..ada hikmah disebalik setiap kejadian itu..


17 comments:

Anonymous said...

nice writing..
congratz ya m.cik :)

Gadis Biasa said...

untunglah kalau dpt BF romantik

misz_eyza said...

nia, saya tak leh follow awak laa..bila klik follow dia keluar ayat nie...

We are sorry, but we were unable to complete your request.

NIA SI DRUMSTICK said...

en asyraf : tq..nnti belila novel tebaru sy k..hahahah

atiq : untungla kan..tapi..kita dpt tulis dlm blog je..merasa nya x..haha

Marya Hana said...

entry lama pasal hard disk bentuk ice cream tu.

ip kadang2 je romantik kot , tak tiap masa. payah nak dapat bf romantik ni.

NIA SI DRUMSTICK said...

hahaha..a'aa..google pic hard disk mlm td..tgk2 blog yaya yang klua..haha..nk copy pic yaya xleh plak..hahah..

ok la tu..ada ckit perasaan romantik..hahaha

nia ryani said...

jujur la kan.. hee jelezz sgt tgok patung besar tuu..hee
papepun nk bg taw.. nia kna tag kat sini..

http://niaryani.blogspot.com/2012/03/2nd-giveaway-by-yana-saniey.html

NIA SI DRUMSTICK said...

best la kan...lau kite yg dpat..kite dpt nk peluk je ptg tu..nk dapat..hummm..beli sndri je lah..hahah

Anonymous said...

sy tggu novel nia nadiya kluar di pasaran :)

NIA SI DRUMSTICK said...

pak cik!!okie..wait for it..ahahahhaha

Cahaya Qaseh said...

untungnye lau ade BF romantik bagi sume diatas ni... plus, sayang 'mati' ngan kita.. ;))

NIA SI DRUMSTICK said...

yupp..untung la sgt2..tapi..xsemua yang kite nak kt dapat kan..huhu..:)

Iffah Afeefah said...

harddisk tu comel

sume ske

eh perfume playboy!

NIA SI DRUMSTICK said...

suke??kite ponnn..ahahahah..dapat nk buat entry je kan..nk dpt smua tu..kene bli sndri je la..hahaha

Sheda Argos ツ said...

folow niaa hihi boleh nk tau x text kt post tuh nme ape eyhh tq

NIA SI DRUMSTICK said...

mksd awk ape ea??hehe

Nurrul said...

jrg sekali law bff nak romantik..
tapi kala dah dtg romantik dya.. awww ... melting !