nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Thursday, 21 March 2013

Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya


G.A.G.A.L VS  L.U.L.U.S

Hari yang paling mengerikan untuk seorang yang begelar pelajar ialah masa result nak keluar.
Symptom-symptom tak boleh nak tido , jantung bedegup laju, tahap ke"nervous"an meningkat, 
yang paling aku benci orang akan bertanya.. orang akan kutuk kalo result tak bagus. 
Orang yang memahami seperti aku je akan bagi semangat.. kehkehkeh!!

Remember tau!! Gagal sekali tak bermakna Gagal selamanya ^_^

Sumber : Incik Google
Saat nak terima result tu memang la sakit nya..pedihh.. Ingat kat parents yang banyak 
bekorban tuk kite.. Pegi kelas tusyen semua subjek.. Tapi tetap result tak berapa OK.
Tak pe.. Ade hikmah di sebaliknye..

Masa aku ambik result dulu.. Pegi ngan kawan je..Pastu balik rumah nanges-nanges..
Frust.. sebab result 2A je.. Tapi tak de la subjek yang Gagal..
Jiwa kacauu woo masa tu.. Tapi yang best nye..
Mak tetap je bagi semangat .. I LOVE YOU MAK!!

Mak tak pernah merendah-rendah kan aku.. walaupon aku tinggi..cehh!!
Walaupon masa tu aku gagal dapat result yang baik.. even masa kat U pon mak tetap bagi 
semangat masa aku kene repeat 1 subject.. Aku ni tak lerr bijak mane ye..
Tapi aku kuatkan semangat.. ^_^

See?? Takde orang yang tak pernah Gagal kan?? Semua akan rasa..
So tak perlu sampai rasa nak terjun bangunan ke ape.. Tak da nye kau berjaya masuk
 syurga lepas ni.. Yang penting Jangan putus asa..
Boleh try lagi lepas ni okeyh!!

19 comments:

~didiey~ said...

betul tu. agreed!!!
didiey pown baru je buat entry pasal ni :) jemput baca okeyh

Chic Na said...

betul tu dear. SPM tu baru permulaan kot. ;)

nia buat cupcake guna resepi kat blog chicna tu ke?

Diari Si Froggie said...

betul2.. kalau ikutkan result spm tu tak ada apa.. kalau kita rajin usaha dapat lah yang setimpal dengan usaha kita.. tapi kalau tak dapat berapa cemerlang.. InsyaAllah rezeki nie ada dimana2 dengan izin Allah.. so setuju dengan nia :)

hazwan hairy said...

betul tu jgn mudah mnglah dan anggap org yg berjya tu sbgai pembkar smngat..hikhik...

Mime MF said...

sbnrnya kalau kita tak pernah gagal kita ni tak pernah belajar apa yg berlaku dlm hidup..so gagal bukan bermakna jatuh terus..tapi itu yg bt kita jd lebih berjaya :D

Cik Tanpa Nama said...

salam...hai nia...
awak amik kos pengurusan perpustakaan ye? macam mana ye kos tu? memang saya pelajar matrik tapi saya ingat lepas ni tak nak amik sains dah.then bila saya survey..kos ni paling kurang guna math..betul ke?

Myra Jay said...

Mak adalah tulang belakang terbaik buat kita; D

sabella mohamad said...

haa betul tu akak . zaman sekarang ni , semua org pandang A aje . macik2 kat kampung skrg ni dah pandai dahhh duk tanya A+ ke , A- kepe . haish . SPM ni baru permulaan je pun . bukan pengakhiran

Si Matatajam said...

Betoi tu Nia...jgn putus asa tau...cuba dan terus mencuba...

Cik Tanpa Nama said...

salam again nia...
awak sekarang belajar di mana ye? tahun berapa?
boleh kita emel? banyak yg saya nak tanya..hehe
ciktanpanamaa@gmail.com

purplekyu^_^ said...

Hehe, btol, kalau rasa nak bunuh diri tu tak payah lah kan. Kalau rasa nak pergi buat selamanya sgt pun, pergi berperang ke jalan Allah. Tapi btolkan niat semata-mata kerana Allah, Lillahita'ala.

cik nana said...

betul tu Nia kite setujuuu. selagi ada kemahuan selagi tu ada jalan.

zulhilmi tempoyak said...

btol tu.. n best of luck for ur future.. :D

Nick Nashram said...

saya kalo nak tgk result tutup ngan tangan dulu..pastu slow2 bukak..heheh
pe pun, hidup tanpa mslh x syok jugak.

Miss Xyz said...

betul begtul, terima kasih. teringatkan result add math March yang lepas rasa sedih muncul, TT^TT

ayut said...

btul tu...takde sape yg berjaya skrg ni tak pernah gagal..sbnr ye gagal itulah menjadi peransang utk lebih berjaya kelak :)

Cik Tanpa Nama said...

sakit tu kalau gagal...tapi kalau tak pernah gagal tak de la rasa manisnya berjaya..ye dok?

nadia said...

spm je ponnnnnn :)
tak peee, tak berjaya spm, tak semesetinya dunia dan masa depan dah kelam kannn

Nur Irdina said...

betol tu.. memang sedih kalau result tak seperti yang diinginkan walaupon dah belajar bagai nak rak. Bukan setakat SPM, exam lain pon same jugak rasenye. Cuma SPM ni orang pandang macam penentu segalanya. Tapi diorang silap =)