nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Sunday, 3 March 2013

me"mudah"kan atau me"nyusah"kan


Sumber : Incik Google


Tengah syok-syok layan korea..tibe-tibe fon bunyik..

Nia : Hello
Kawan : Oit!!ada berita gumbira!!
Nia : ape dia?? 
Kawan : PTPTN masok lagiii!!
Nia : wat the Fish!aku ingtkan ko nak share keje kosong ke ape.grr!!
ohh..yeke ..lama tak cek account..hihi (paham-pahamlah..kite tak de gaji masuk tiap bulan..)


So?? Ini berita gembira ke?? Tak berape nak gembira..
Walaupon masa ni aku masih lagi CEO kebun anggur.. Berita ni buat aku tambah runsing..
Patotler PTPTN tak mintak-mintak aku bayar balik.. sedangkan aku officially grad..
Hutang makin bertambah.. aigoo!! and kawan aku cakap.. 
kita kena bayar RM35 sebulan untuk kos admin..amboi..aku pulak kene bayar..
Hutang PTPTN aku dari diploma sampai degree RM 30 000
Tu mak cakap lah..Kalo PTPTN cakap.. lagi banyak la kot..
Bile la nak habis bayar hutang ni kan.. Kalo tibe-tibe dimansuhkan kan best..kohkohkoh!!
menanges lerr budak-budak lain nak belajar tak de pinjaman..

Bukan rezeki Nia kan nak dapat free PTPTN tu..uhuk..
Doakan Nia cepat-cepat dapat keje ye semua.. 
Rezeki Allah tu kan dimana-mana.. ^_^

26 comments:

Seneorita Baharin said...

Betul tu dear, as a student mmg syiokk dpt duit pt ni, tp nak membayooo nye yg seksa..hehehe :D
semoga nia cepat dpt keja ye ^______^

sabella mohamad said...

gumbira betul kawan akak tu ek . hahaha . kenapa ptptn tu tak mintak bayar balik eh even akak dah grad ? kut2 , ni taktik dia kut untuk untungkan pihak dia . ish2

miss fluffy said...

bila bab hutang ni mmg seriyau bila dgq..hehe tkpe, insyaallah nt rezeki nia smp la nt..mudahan cpt dpt kerja..amin..:)

Chic Na said...

kalau tak nak boleh ke? bg balik la sbb tak guna kan. rugi la hutang bertambah.

Cik Mun said...

wahhh..sama..muda2 dah ade hutang beribu riban..

Chipsmore said...

skang ni, sy perlu duit.. nasib lah duit pt dh masuk.. hohoho.. risau gak ni nt, tah lah bila lah habis bayar tu.. adeh

Nastyna said...

Dah grad pun depa kasi lagi? Menarik. nama pun PTPTpu kenn. Hehhee doa u cepat dapat kerja, nnt blh belanja kami kami.

hazwan hairy said...

mua2 mmg syok lps ni abis botak kepala..hahaha

Faridzuan said...

Kena pandai uruskan financelah kan budak-budak kolej. Jangan terlalu nak beli barang-barang yang tak patut, macam nak beli gajet ke, beli baju baru ke. Pengurusan duit yang bagus akan menjamin masa depan seseorang yang lebih cerah. :)

nadia said...

nia, jujur nadia bagitau. nadia sangattt menyesal amek ptptn. T______T

Iffah Afeefah said...

moga lekas2 dapat keje

bnyk nye utang

sabella mohamad said...

kak nia dapat award blogger paling cun ? :O

http://ohjiwataiko.blogspot.com/2013/03/february-end-awards.html

Nick Nashram said...

kawan saya yg amik ptptn tapi result masa final dapat 3.7 terus tukar jadi biasiswa :)

Cik Tanpa Nama said...

masa dgree terfikir tak nak amik ptptn ni...tp tu la....mana nak cari nye duit nk blajo ..huhuh

purplekyu^_^ said...

good luck dalam mendapatkan keje. adk pun taktau nak keje ape sekarang. hehe. kite jadi ceo tanam anggur. Hehehe XD

nadia said...

menyusahkan kannn?

Azwa Mislan said...

O.O nanti banyak nak bayar balik.

shar90 said...

huhuu... kes same
nyesal xbuat yg JPA.. klu tak, xde camnih... huhuu
xde pape lg dh berhutang xD

cik nana said...

eh ye ke Nia. kite dah lama tak cek akaun sebab xde duit malas nak cek. kena cek ni. ishh bertambah hutang camni..hmm tapi kite dah dapat surat PTPTN suh bayar hutang.huahua

Anonymous said...

Good day! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
Your blog provided us useful information to work on.
You have done a marvellous job!

My web page crotchety

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah2an cepat dpt keje ye dan lepas tu jgn lupa byr ptptn.. Hehee

Nadya Bubble said...

Al-Quran Pelangi ! Ready stock ;) http://bit.ly/10AVN8H

zulhilmi tempoyak said...

eden koje pon xlg... dok pikir gak mcm mn nk byq...huhu

Si Matatajam said...

Masa dapat mmg best bila nak bayaq memang hampeh..muahaha

ayut said...

aritu ayut g tukar jd ujrah skrg stiap bln ttp kena bayar 23.30...pastu klu lmbt byar ada kena bayar insurans 0.85...insurance tu nmpk kecik tp klu 1k peminjam tak kaye ke PTPTN tu????tak blh ke bt pinjam segitu bayar segitu...tamak sungguh tau.mmmm

nadia said...

nia, just nak share. nanti time nak bayar kan, ada kawan kak nadia bagitau, better jangan apply bayar guna sistem ujrah sebab lagi banyak keburukan dari kebaikan. dia share dari pengalaman dia.