nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Monday, 8 October 2012

budak-budak zaman sekarang


cehhh..tajuk entry bukan main lagi.. aku baru 23 okay..xla tua mana pon.. grrrr!!


korang suka tak zaman persekolahan korang??
best kan..

budak-budak tak pegi sekolah zaman sekarang untung sangat-sangat..
(aku siku sorang-sorang baru tau)

LAPTOP 1 MALAYSIA


asalnya untuk setiap budak kat sekolah yang parents tak mampu..
tapi lepas dapat laptop tak nak pegi sekolah da..
ape la maknenye laptop ni..

iPAD

bagi benda mahal-mahal macam ni..tapi anak tak pegi sekolah..
dorang seronok la..

MOTO



sesetengah parents..manjekan sangat la anak emas korang..
sape tak seronok??
dapat moto..haa..jalan la keliling kampung..
nak tunjuk hebat konon..
haihhhh..penat nak piker..


ni soal siasat aku ngan budak tak sekolah (BTS)

NIA : buat ape kat sini?? (library)
BTS : study la..
NIA : study???tapi tak pegi sekolah??
BTS : xpe..study kat library je pon boleh pandai..
NIA : speechless..lantak korang la..

semoga budak-budak ni sedar la ye..


1 comment:

cik nana said...

untung lah budak2 zaman skrg. semua dapattt. bila tak rasa susah camni lah gamaknye. huk