nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Monday, 29 October 2012

cinta mem"BUTA"



Good evening ladies & gentleman ^_^

malam semalam tengok Fadzilah Kamsah Selami Jiwa..

tajuk : CINTA BUTA



Nia ni cemburu tu memang la kuat..

sape tak cemburu kan?TIPU!!

especiallly GURLS..hahah..ngaku je la..

tapi tak la sampai nak BUTA..boleh jadi kes memBUNUH, menCINCANG, memBOMOH ...

ingat ALLAH ye..

dia cakap..tips-tips nak kurang kan cemburu buta neh..

Jangan sayang kekasih anda melebihi Allah, letakkan Allah yang pertama.. Insya-Allah cemburu tu akan kurang.. (still ada,kurangkan jer)

Think positive.. (kalau dia mesej pempuan/lelaki lain..tanya betul-betul.. Pasangan pon kene berterus-terang okie)

TRUST!.. itu sangat penting dalam hubungan.. (Bila orang dah percaya tu, pasangan jangan sekali-kali pudarkan rasa percaya tu k)

Istigfar banyak-banyak.. zikir tu makanan hati..

Bila hati bersih..
mulut pun bersih..
kata-kata pun bersih..
minda pun bersih..

CEMBURU di benarkan kalau perkara tu benar-benar pasti..


Percayalah.. Andai jodoh kita dengan dia..
Insya-Allah..dia tetap akan bersama kita..
Kalau tak??

redho  je la.. ^_^


tak perlu la nak jadi macam ni kan..



18 comments:

Nick Nashram said...

Cemburu tu penting jugak cuma kena pndai control..kalo terlebih cemburu pun bahaya..huhu

AHMAD AFIQ said...

sy cemburu ngan awak sebab awak cantik

NIA SI DRUMSTICK said...

Nick Ashram : memang..tak pandai control habes laaa..


ahmad afiq : iye la tew..kahkahkah..

PORUMAN said...

pergh ganas.. kalau dah cemburu mmg positive thinking da x de da pn..

cik nana said...

cemburu mengikut keperluan je. hikhik

Nurul Iman Rosman said...

haishh, takot nye nengok orang yg cemburu buta ni. macam2 yg depa blh buat. eee, takottt.

Sue PeLik said...

cemburu tandanya sayang. saya pun kuat cembulu jugak. eh? huhuhu

Sue PeLik said...

cemburu tandanya sayang. saya pun kuat cembulu jugak. eh? huhuhu

Sue PeLik said...

cemburu tandanya sayang. saya pun kuat cembulu jugak. eh? huhuhu

faiq said...

lelaki je kne kuat cemburu..prmpuan xyh,sbb laki boleh kawin 4 kan..hehehe

mawarberduri said...

payah klu diri pnuh dengan cemburu...

cci said...

mmg cemburu.. tp x dek lah sampai tikam2 camtu.. sadisnya...

Hazmin Hamudin said...

Cemburu pun ada batasannya... Kalau dah sampai boleh mendatangkan kecederaan dan berbunuhan tu yang susah tu.

KorN said...

hadoi. mcm2 cerita sekarang.. adoi adoi

NIA SI DRUMSTICK said...

betul tu kawan2 semua..
cemburu buta memang bahaya sangat..huhu

shuhadaothman said...

kne pandai2 control cemburu tu kan. aishhhh! seram main tikam2 ni..

Chic Na said...

cemburu kan tanda sayang. tp biarla berpada2 kan. ;)

Si Matatajam said...

Bercintalah kerana Allah..kerana hati ini milikNya..