nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Thursday, 28 February 2013

Damai Central Outing



Semenjak dua menjak ni.. penyakit M ni asyik menjadi-jadi pulak.uhu..
dulu kemain lagi.. boleh je buat 1 entri 1 hari.. sekarang 1 entri 1 minggu pon susah..
ape nak jadi ngan blog engko neh!! bersawang.. sampai leh beranak labah-labah kat sini..

Lately, agak busy.. BUKAN mencari kerja.. Tapi mencuci mata.. kihkihkih
Yela.. orang tak kerja pon kena jalan-jalan jugok..
nanti leh gila tau kalau ko tak kelua rumah..


memandangkan my BFF balik cuti semester.. So.. kitaorang enjoy!!
Sape-sape yang pernah datang Sarawak.. taulah tempat ni..
kene bayar parking RM 2 ye.. 
I dapat free sebab kawan keje kat situ.. kalo rase nak free jugak..
bawak la I datang skali..hahaha
Tempat ni berdepan dengan Cultural Village

:: Damai Central ::


Ko tengok?? kemain susah nak tangkap gambar tau!!
maklum laa tepi pantai kan.. habes terbang segala..



Jangan risau.. semua dah berpunye.. muahaha!! 
kalo nak datang sini.. boleh enjoy "makan angin" puas-puas.. 
Tapi kedai makan pon ade je.. Boleh je nak makan kalo lapar..
Ramai yang datang sini sebab nak dating.. cuci mata.. photoshoot.. 


Pastu kitaorang jalan-jalan cuci mata.. ^_^
masa ni semua single ladies .. 


Over-react sikit budak dorang ni.. haha!!
Warning : Danesor tu tak makan manusia

Idea makin kering.. tido luu.. 

Monday, 25 February 2013

Ole-ole dari B.A.N.G.K.O.K




Puas tengok gambar besar gedabak??
kahkahkah!! saje je.. nak highlight budak ni haa..

Ni dia princess Atiqah .. anak Pak Cik Dabot..
Singgah ler blog dia kalo rasa nak tambah kawan tu..hehe
Kite mula ber"blog" ni pon sebab dia..disebabkan dia ni rumate kite..
so tiap hari la jumpe dia.. gurau ngan die.. makan ngan die.. tengok tonton.com.my pon ngan die..
mandi je tak ngan die..ehehe.. mase seding..nangis..gaduh ngan boypren..
pelok dia.. ngadu ngan die.. dia macam kakak yang jaga kite..
walaupon kite lagi besar dari dia..haha..kenape la korang ni kecik-kecik je..haih..

sejak menengok dia salu hapdet blog.. terjah-terjah blog lain..
macam best je kan.. nak jugekkkkk..hohoho

Baru baru ni.. dia melancong ke BANGKOK, Thailand..
Woooo!!untung laaa..huhu..
So..nak di pendekkan ceritanye.. die belikan ler ole-ole untuk i..hihi


Ynag hitam tu actually T-shirt I Love Bangkok..hehe


comel tak pengetip kuku tu..hehe
Tau-tau je kite tak de pengetip kuku kan..
sebab dulu..selalu pinjam dia punye.haha


Sekarang ni dia kerja kat butik Ashanim Dress Lab 
So dia hadiahkan ler Peplum ni untuk I jugakk..
Nak shopping? singgah-singgah ler.. cantik-cantik baju dia tau..
model nye pon cantik jugak..hehe

Thanks tau untuk semua ni.. ^_^
Sedihnye sebab tak dapat buat semua benda tu ngan atiq lagi.. hukhuk!!
apesal tetibe sedih pulak ni.. 
Rindu tau!!

Thursday, 21 February 2013

Yeayy!! dapat BR1M . . .




TERIMA KASIH PM !!!

Ko ingat senang ke aku nak g ambek RM 250 tuh??
Mak aiii!! proses banyak giler.. 

Apply ---> Cek status ---> Kalo LULUS..alhamdulillah.. Kalo gagal.. Ko pegi la Apply balik
Pastu.. Baru ko dapat surat ---> Pastu kene pegi la tempat yang telah ditetap kan.. 
Kene la beratur macam kat bawah ni..

Ko ingat sekejap?? Gila lama !! Nia bukan apa.. yang muda-muda ni tak pe la kan..
kederat tulang empat kerat masih la kuat..kononn.. tapi yang tua-tua tu.. betongkat-tongkat.. 
Pakai kerusi roda.. yang bawak anak.. haii... Harap-harap lepas ni ada la cara nak mudahkan semua ni..
Jangan sampai ada yang mati sakit jantung pulak kat situ haa!!
Mampos!!sebab nak ambik BR1M ko masok spital..


Syukur alhamdulillah la.. nama Nia sikit je orang beratur..
Masa ni sempat la snap-snap sikit sementara tunggu sepupu ambek BR1M dia..


Pastu.. bawak balik KepC !!! Orang rumah sikit je kan..
So..tak yah lerr nak bazir-bazir beli banyak-banyak..
Kompem tak habes nyee..

Selebihnye.. niat nak sedekah kan sikit.. ambik berkat..  ^_^


Monday, 18 February 2013

Pembantu Rumah Kantoi..Dera Bayi 4 Bulan..


Video Orang Gaji Indonesia dera bayi 4 bulan di Kuantan Pahang


Rasanya semua dah tengok video ni kan..
Masa tengok Buletin Utama semalam..(amboi..tengok berita nampak)
Takut pulak tengok dia dera baby macam WWF dah aku tengok haa!!

Sah-sah kepale otak dia ni tak betol kot..
Ya Allah.. takutnya Nia tengok 
lepas ni semua mesti dah takut-takut nak tinggalkan 
pembantu rumah dorang kat rumah jaga anak..
ntah ape la dorang buat.. ni nasib baik ada CCTV.. 

Majikan nya menonton rakaman CCTV menerusi laptopnya semasa sedang
 minum di sebuah restoran.. Kalau aku ler majikan ni.. Ya Allah.. tengok anak kene dera camni..
Kang kau buat benda yang sama kat ko baru tau..haaa!!

Latest update : Baby tu dimasukkan ke hospital pagi tadi sebab sesak nafas..Tapi alhamdulillah..dia stabil sekarang..


Thursday, 7 February 2013

S.E.D.E.K.A.H



 " BERSEDEKAH "

Warning !! sape rase dia kedekut..tak payah bace!!kahkahkah..

Kalau nak besedekah tak perlu tunggu duit berjuta kat dalam bank..
tak perlu tunggu kereta cukup 10 buah kat luar..
tak perlu tunggu rumah banglo 7 tingkat..
tak perlu tunggu kau puas jalan-jalan 1 dunia..
and.. tak perlu tunggu saat kau dah nak mati..

Senyum pun sudah cukup satu sedekah..Senyum..tak perlu kata apa-apa.. =)
awet muda tau kalau selalu senyum hikhik..

Sedekah yang paling mudah.. Berbakti kepada kedua Ibu Bapa..
contoh nye.. Berdoa untuk mereka tak kira mereka masih hidup ataupun yang telah tiada..

Kalau bersedekah ni..murahh rezeki korang tau..tak kan pernah habis harta tu..
Dengan bersedekah jugak kurang la sikit musibah..Bukan la dengan bersedekah tu kita tak de langsung hadapi dugaan daripada Allah..Tapi diringan kan...
ini bukan I yang cakap okeh..ini Ustaz yang cakap..hehe..
Dosa pulak..gugur..Subhanallah..sapa tak nak kan kurang kan dosa yang dah bekepok tu..
Kalu nak dikira boleh-boleh senget sebelah bahu ni ha..

  Sedekah sikit..dapat banyak..
sedekah banyak ?? dapat lagiii banyak..  =)

Korang mesti dah tau kan pasal Adik Adam Shukri.. Ya Allah sebak nye bila tengok dia..
Baru je minggu lepas Nia buat entri pasal dia.. Kini dia dah pergi tinggalkan kita jugak..
Syurga tempat mu disana sayang.. Moga family dia tabah..
kita sedekahkan Al-fatihah untuk dia..


Monday, 4 February 2013

diTindih , TerTindih ke Paralysis??


over betol gambar ni
Mode : Sangat seram.. Tapi ini bukan cerita Hantu okeyh..

Semalam kakak kita terBangun ... Tiba-tiba peluk kita.. Buat muka Blurr masa dia peluk..
kita baca surah-surah..ayat kursi.. tengah syok BW masa tu..

Kita tanya.. Kenapa?? ... kakak kene tindih rupanya..

Sejak dua menjak ni dia kerap sangat kene tindih.. sampaikan satu malam 
lebih dari 3 kali dia kene..
So malam tu I dengan baik hatinya menjaga kakak sambil cari punca berlaku 
nya kejadian ni.. Malam tu dia tido pegang tangan kita sebab takut sangat..

Nia kadang-kadang pun pernah jugak rasa.. rasa macam mimpi ngeri pun ada..
 masa nak bukak mata macam ada benda yang halang..nak gerak tak boleh..
kadang-kadang rasa sesak nafas..


Amalan untuk elak diTindih :

1. Berwudhuk (sekiranya selepas itu terbatal, tak mengapa tapi jika dapat dikekalkan 
sehingga lena adalah lebih baik).

2. Sebelum meletakkan tubuh ke tempat tidur, sapu sekali lalu dengan tangan ataupun 
kain sambil membaca Bismillah (atau apa-apa zikir. Amalan ini sebagai mengikut 
sunnah Nabi, dan mengelakkan daripada kita tertindih makhluk2 halus yang mungkin
 sedang berehat di pembaringan kita.

3. Baca 2 kalimah syahadah, selawat ke atas Nabi, Al Fatihah dan Ayat Kursi
(sekadar saranan)

4. AMALAN YANG JANGAN DITINGGALKAN - Tadah tangan macam berdoa, baca 3 Qul, hembus ke tapak tangan dan sapu ke seluruh badan. Ulangi 3 kali. Dengan izin Allah, 
amalan 3 Qul ini sudah cukup untuk mengelakkan daripada ditindih.

5. Mulakan berbaring dengan mengereng ke sebelah kanan terlebih dahulu 
(mengikut sunnah Nabi). Jika selepas itu mahu diubah kedudukan, tidak mengapa.

6. Sebelum lena, fikirkan perkara yang baik-baik. Jiak dapat berterusan berzikir sehingga 
lena lebih bagus.

Sumber : http://ikhtiarmuslim.blogspot.com

Masa search malam-malam tu gila seram bila tengok gambar pasal 
orang kene tindih ni kan..
Boleh dikatakan macam ada "something" la kat atas badan sebab tu kita sukar 
nak gerak..