nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Friday, 2 November 2012

NERAKA paling RINGAN



Daripada Nu'man Bin Basyir r.a. berkata, aku mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda, Sesungguhnya siksaan penghuni neraka yang paling ringan ialah seorang yang akan diletakkan di bawah telapak kakinya dua bara api neraka yang panasnya akan mendidihkan otak di kepalanya. ( HR Bukhari & Muslim )

Hari ni bukan nak bagi ceramah agama tau

nak share something je..

Hari-hari Jumaat ni kan

ambik berkat sikit yep.. ^_^

Honestly, baru hari ni Nia tau pasal ni tau..

betapa jahilnya aku di bumi-MU Tuhan

Subhanallah..

tu baru siksaan paling ringan..

tak terbayang yang paling berat

kita sama-sama la beringat okie..

Salam Jumaat Semua..

20 comments:

cikmisi leen said...

subhanaALLAH , nauzubillah ~ mntak djaoh kan lah ..~ sentiasa berusaha untuk jadi yang terbaik ..amin~ =)

Fendy said...

ni yg paling ringan.....Subhanallah...neraka Allah amat dahsyat...

hazwan hairy said...

subhanallah...

miz ruha said...

subhanallah..

NIA SI DRUMSTICK said...

@cikmisi leen

amin..insya-Allah..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Fendy

kan..tu bru plg ringan..

Hazmin Hamudin said...

Sampai macam tu sekali.. Tu baru yang ringan...

cik nana said...

Subhanallah. semoga dri ni sentiasa berada dlm lindunganNya..

boni kacak said...

hmm..itu neraka yang paling ringan tu.... terima kasih kerana mengingatkan.... :)

Chic Na said...

oh baru tau jgk. yg ringan dah mcm tu, yg berat tak dpt bayangkan camne.

faiq said...

Huhu..takut dengan dosa

shedameor said...

takutnya. semoga kita sentiasa memperbaiki diri kita untuk jadi hamba yang terbaik di sisiNYA :)

MarliaMarble said...

Datang follow sini..!

Perkongsian yang baik..terima kasih ye..=)

I am Me said...

semoga kita tergolong dalam golongan yg beriman.. Aminn.. btw, i tag u dear~ http://sogoodyetsobad.blogspot.com/2012/11/year-end-giveaway-2012.html

Cik Fie said...

Blogwalking ! Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

http://mynameishafizah.blogspot.com/

Aida Omar said...

paling ringan sampai bara tu boleh mendidihkan otak.. Kadang2 kita nie selalu lupa.. dengar time tu, time tu je insafnya.. :( nice entry Nia. Sangat bermanfaat untuk semua..

saljuhumairah said...

Semoga kita semua dipelihara.
Salam perkenalan...
Http://saljuhumairah.blogspot.com

Aujinz said...

itu yang paling ringan tuee... sob sob sob

NIA SI DRUMSTICK said...

Hazmin : yg berat xtau nk ckp aep dah..

cik nana : amin..

boni : welcome dear..

chic na : yep..:)

faiq : kite pon takot..

shedameor : amin..nia pon hrp camtu

aida : juz mengingatkan diri n sesame umat..

aujinz : sob2..insapla..heheh

Si Matatajam said...

Nauzubillahiminzalik.. Semoga Allah ampunkan segala dosa kta..