nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Tuesday, 13 November 2012

perlu ke ucap TERIMA KASIH kat MUSUH??



korang pernah rasa ??

seorang yang korang anggap kawan . . . Panggil korang bodoh

Nia tak la pandai mane.. tak capai tahap ANC lagi.. 3 pointer je...

Seriously, sangat sedeh masa tu..

kecewa sangat-sangat.. mak ayah yang jaga dia dari kecik..

tak penah sekali pun cakap camtu kat nia..


Tapi sekarang... Nia nak ucap terima kasih kat dia..

sebab sekarang memang tak kawan lagi ngan dia.. (lost contact)

sebab perkataan bodoh dia tu..

Nia jadi makin kuat..

berani mencuba.. nia tak takut pada kegagalan..

lebih kuat daripada orang yang tak pernah gagal..

kita tak kan sentiasa di atas.. Allah tu kan Maha Adil..

nia PERCAYA Allah sentiasa ada untuk tolong kita (selagi kita tak lupa pada Dia)

Bila gagal, Nia percaya Allah nak kita cuba lagi.. and 

ada yang lebih baik menanti..

and kita rasa lebih bangga dengan setiap kejayaan kita..

"kawan paling baik ialah musuh kita sendiri"



25 comments:

zila manaf said...

sabar jelah eh

cik nana said...

positif positif positif ! takpe biar org ckp ape pun, kita amik positif, diri kita jugak yg maju. okayyyy !

Eiqa ciK said...

Sabar je la Nia. Orang cam tue mungkin tak leh tengok kita bahagia. Jadikan segala kata2 dia sebagai pembakar semangat untuk kita..

Chic Na said...

bagus nia. always be positive. :)

Izara4eva™ said...

sabar ye syg.. :)

fifie said...

Tengok tu hasil dari dia cakap Nia bodoh, Nia lagi kuat sekarang. She's encouraged you dalam kita tak sedar, just think positif. Tapi bagi fie nak berkawan tu memang tak lah. hehe

CintaZulaikha said...

pernah je dik ucap terima kasih, tp hatiii, sakit lagilahh..

Aujinz said...

bertabahlah... mereka takkan selalu di atas

Nurul Iman said...

think positif. tak selalu orang yang berada di atas akan kekal berada di atas, & tak selamanya org yg berada di bawah akan berada di bwh selamanya. depends pd usaha kita.

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

xpatot ckp cmtu pd kwn kn,,ish3, tp alhmdulilah tu sbagai penguat utk nia terus kuat hadapi cbrn,hehehe

Dylla Abas said...

setuju...sbb musuh tu sbnrnya yg buat kita jd lebih kuat..btw,be strong sis :)

Sidratul Muntaha said...

just put one thing in your mind la dik
what doesn't killed you make you stronger.

shedameor said...

tu takpe lagi. ni membe baik panggil sheda babi, sial ? macam mana ? takkan nak berusaha jadi bai ? ehh, tak takkk. gurau je. sheda pon dah tak kawan dnegan dia so terima kasih musuh jugak laa. boleh cenggitu ? hehe. sabar yea. kutukan menaikkan kita :)

cik mun said...

btol2..kite bole baiki kelemahan kite..

Mk Syahir said...

nice..always positive :)

Syazwan Che Deraman said...

that is a good thing
when you convert the negative to a positive outcome!!

jaakechik said...

think positif ya nia...jgn sedih2. ingnored jer mereka tu. x rugi 1 sen pon kita x kawan ngn dia...

Aida Omar said...

Kalau tengok pada negatif tak patut kawan nia cakap nia macam tu.. dia cakap bodoh dengan nia seolah2 dia ngutuk ciptaan Allah.. kalau tengok pada positif dari situ nia belajar lebih kuat dan bersemangat untuk mencapai kejayaan kan? :) tak pe nia biarlah apa org nak kata asalkan kita tahu niat kita tu betul di sisi Allah :) dont be sad eh.. kawan nie mmg banyak ragam..

Scha Aye Jay .. said...

tag you !

http://blackpixiestale.blogspot.com/2012/11/contest-blog-cun-melecun-by-ika-and-ayu.html

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

biasanya musuh akan bercakap lebi jujur berbanding kawan sebab musuh tu adalah musuh yang sentiasa nak kita rasa down
dan kawan, sentiasa hendak menjaga hati kita..
tapi take it in positive side, dear... mungkin ada hikmahnya disebalik apa yang dia cakap, kan..
^^

Haziqah and atiQah said...

kunjungan balas. thanx sudi follow blog saya. ^____^

-meeSUPERGIRL- said...

ish mulot takde insurans!

SYAH'IZZAT said...

best lagu kat blog u! hehe

Mieya Atiera said...

Serius betul tu. Sebab tu kita kena sentiasa berhati-hati dan berwaspada dalam berkawan.

Nick Nashram said...

memang terasa kalo orang yg plng dekat ngan kita kata camtu..kalo org lain bukan kwn kita x kisah la kan..