nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Tuesday, 6 November 2012

TOLONG DOAKAN DIA..



KANSER USUS TAHAP III

Almost 3 months da kiteorang tau atuk menghidap penyakit ni

mula-mula dulu..

dia asyik buang air besar je..

tapi bukan najis yang keluar.. DARAH..

kesian sangat ngan atuk..

sekarang...

slow-slow kanser tu dah halang dia untuk buang air besar..

dah dekat sebulan atuk tak buang air besar...

and dia tak makan nasi pon..

makan bubur ngan sup je tiap hari

jangan kate tak bawak jumpa doktor

Doktor : kalau nak buat operation, tubuh dia tak leh nak tahan..

dia boleh jadi makin sakit je nanti.. and peratusan untuk ade komplikasi masa operation 

sangat tinggi. Kalau buat kimo pun makin menyeksa dia..

Tapi, Nia bangga.. atuk kuat semangat.. dia tak macam orang lain..yang sentiasa baring je..

dia tetap buat keje macam biase..

tapi kadang-kadang bila sakit sangat.. dia sembunyi je kat dalam bilik..

sedeh tengok atuk camtu.. :(

hanya pada Allah je tempat kite mengadu..

mohon ringankan sakit atuk..

doakan atuk kite sihat ye semua ...

terima kasih..



23 comments:

Cik Ain said...

hope atok sis nia cepat sembuh yer ,ayah ain pun ada penyakit ala2 gitu gak ,buang air besar tapi darah je ,dia kadng2 kembung perut camtu.

Misz Mieza said...

Semoga Allah meringankan bebanan sakit yang doitanggung atuk Nia.. In Sha Allah..

Syida Rasyidah said...

Insya-Allah semoga atuk awk sihat :D

cik nana said...

sedihhh kesiann nyaaa. nana doakan atuk nia kuat melawan penyakit tu ye. insyallah. aminnn

Aida Omar said...

atok kena kanser usus besar. cuba makan buah delima dengan kerap tak pun cari produk yang berdasarkan buah delima.. coz buah delima dapat mencegah kanser. InsyaAllah dengan izin Allah juga atuk nia akan kembali sihat..

najihahfara said...

semoga cepat sembuh :)

farsyah said...

insyaAllah ameen,,,
boleh cuba macm2 ubat yang Nabi dah ajar seperti madu, habatussauda dll

:D

shedameor said...

Amin. mohon doa banyak2 pada Dia. Dia maha mendengar :)

Miss Light of Happiness said...

Assalamualaikum... hyep2 dear...!!

Miss singgah BW sini...then, belOg kamu terpilih utk Miss tag dalam segment yg Miss jOined kali ni...

Come...jenguk jenguk..! :)

http://misslightofhappiness0210.blogspot.com/2012/11/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly_8.html

Mrs Velentine said...

semoga tuk nia sihat..amin

Nurfara Hani said...

cuba bagi gamat emas. insyaallah boleh sihat. ada sepupu cakap kawan dia kanser tahap 4 boleh sihat kembali. insyaallah.

NIA SI DRUMSTICK said...

@Cik Ain thanx..kesian tgk dorang sakit cmtu..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Misz Mieza thanx..insy-Allah

NIA SI DRUMSTICK said...

@Syida Rasyidah thanx..

NIA SI DRUMSTICK said...

@cik nana amin..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Aida Omar nenek da bg hari tu..tp xberkesan jugak..

NIA SI DRUMSTICK said...

@najihahfara thanx

NIA SI DRUMSTICK said...

@farsyah insya-Allah nnti kt try..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Nurfara Hani da try jgak..mcm2 jns gmt emas ktorg bagi..boleh la kurangkan sikit..

Hazmin Hamudin said...

Semoga atuk nia sembuh seperti sedia kala.. Amin.

Cakap Bisa said...

antara benda yang menakutkan.. kanser... huh!

cweet pinky said...

sedihnya , CP pown ade nenek yang kerap sakit , CP tak nak bygkan apa2 yang bakal mendtg , terlalu sayang untuk bayang yang bukan2 . CP doakan smoga atuk nia sentiasa dipelihara ek ... smoga sakitnya diringankan insyallah , amin ~~

Si Matatajam said...

Teringat arwah my FIL..ni la penyebab arwah pergi meninggalkan kami.. Akak doakan Allah sembuhkan Atuk Nia..