nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Thursday, 3 January 2013

Jom Jadi BAIK ...


Happy New Year Sayang!!

Lama betul menghilang.. bery-bery busy tau.. dengan exam, new year lagi, intebiu lagi..
tengok-tengok je kat pageviews..dah la kurang..tak update lagi lah kurang..
sakit hati betol..sape yang tak lawat blog I ni? (jangan perasa diva boleh tak?)


teringat satu kisah masa tahun baru..

Tiba-tiba salah seorang dari mereka berkata "alah.. bukak je la tudung tu.."
sekali ni je pun..

Tak semudah itu.. ye..aku memang seorang yang belum penuh iman nya..
solat pon kadang-kadang aku tinggalkan.. baju pon tak selonggar yang sepatutnya..
tapi..aku tengah berusaha..untuk berubah..kejalan yang lebih baik..


Nak mandi pon pakai tudung ke? bukak je la.. 
ish!!tak nak la..ramai orang ni..

Aurat tetap aurat kan..tolongla..aku bukan nak berlagak baik..alim..
nak tunjuk kat semua orang yang akulah wanita paling alim kat dunia ni..
tidak.. tapi..aku takut.. pada azabNya..
sekali aku membuka hijab.. aku takutkan balasan nya..
aku tak mahu menarik ayah ke neraka.. tidak sekali..


Dulu.. Nia mengaku..memang susah nak tutup aurat..even bertudung..
tapi kadang-kadang..bukak jugak..
tapi sejak 2 tahun yang lalu hati Nia tergerak untuk betul-betul ubah apa yang patut..
Terima kasih kawan..sejak kenal ngan korang..
Nia mula malu untuk bukak aurat..

Yang tak berhijab..tak tutup aurat tu..jangan la sesekali suruh yang bertudung tu bukak hijab dorang..
cukup-cukup la dengan hasutan syaitan.. ditambah dengan hasutan manusia pulak..
insaf-insaf la yer di tahun baru ni..

Act.. sungguh tak faham..apa faedahnya..kalau celebrate new year kat pub..club?
tak boleh ke celebrate dengan famly ke...luangkan masa dengan dorang..lagi berfaedah..

23 comments:

sabella said...

sekali kita pakai tudung , mana boleh main bukak pakai bukak pakai kan ? kena istiqamah :)

hazwan hairy said...

renung2kan dan selamat beramal..hihi

Ym.Bundle said...

ok..aku suka yang no 2 tu..pompuan yang tak tutup aurat tu tak yakin..haha..kan nia kan..cun je aku tengok ko bertudung tu..

#bodek..

Nick Nashram said...

kita pun bery-bery busy jugak :)
pernah tegur kawan suruh tutup aurat tapi dia cakap kubur masing2 ye..sbb kubur masing2 tu la yg kita nak tolong.

Chic Na said...

kena tetapkan iman tau. kdg2 ada jgk kawan2 yg cuba nak uji kita. :)

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

klau rase tak kuat, lebih baek jauhkn diri dr kwn yg menarik kita ke arah tak baik..klau mampu buat tak tahu..cuba la tarik diorg perlahan.. ;)

Aida Omar said...

Astaga siapa yang suruh Nia bukak tudung tu? tak baik sungguh beliau.. patutnya menyokong atau ikut sama tutup aurat.. bagi aida kalau dia dah bertudung dan niat dia ikhlas kerana Allah Taala, InsyaAllah sedikit demi sedikit dia akan berubah menjadi yang lebih baik. :)

Cik F said...

jangan dengar cakap orang yang merepk tu aihhh. :)

Cik F said...

jangan dengar cakap orang yang merepk tu aihhh. :)

fifie said...

Alhamdulilah nia, kita makin lama makin tua dan harus lah makin matang dan dekat kepada Allah :)

cik nana said...

semoga org yang macamtu dibuka pintu hati nya utk berubah.

NIA SI DRUMSTICK said...

@sabella insya-Allah..nia akn cuba istiqamah..

NIA SI DRUMSTICK said...

@hazwan hairy tau xpe hairy..heheh

NIA SI DRUMSTICK said...

@Ym.Bundle ko mmg kaki bodek..kahkahkah

NIA SI DRUMSTICK said...

@Nick Nashram kan..org salu je ckp cmtu..nk tegur pn susah..haih..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Chic Na insya-Allah ni akan kekal bertudung sampai bila2..

NIA SI DRUMSTICK said...

@~cAhAyA kEmUL!aAn~ oh..nak tarik dorang??kalau betul2 best friend nia still berani bg nasihat..kalau yg baru nk kenal..better xyah la..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Aida Omar nia mampu doakan yg terbaik je la aida..nia pon xlayak lg utk tegur dorang kan..huhu

NIA SI DRUMSTICK said...

@Cik F hahaha..buat pekak je la kan f..

NIA SI DRUMSTICK said...

@fifie betul tu fie..beringat2 la..dunia pun makin tua..

NIA SI DRUMSTICK said...

@cik nana kt sm2 doakan ye nana..ehhe

ct kektus said...

bila niat kite baik, Allah mesti akan bantu. :)

Si Matatajam said...

Niat tu yg penting...kuatkan niat tu dulu..