nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Friday, 28 December 2012

Maggi ke Shopping??


Sapa kaki shopping?? tak yah angkat apa-apa.. komen sini je..haha
Lepas komen kat blog abg Nick (panggil je la abg walaupon dia muda ke..janji i sentiasa muda okeyh)
sebab dia sepertimana yang kita tau..makanan utama seorang student..
adalah....--------> Maggi!!!


so sekarang ni bukan nak cerita pasal maggi..
tapi kenapa student suka..pilih..memilih..maggi untuk mengisi kekosongan perut..hehehe

setiap orang yang pernah merasa hidup sebagai seorang student..
mesti sanggup kobankan perut mereka demi..
Shopping!! hahaha.. Especially.. Perempuan..
Tapi most of kawan lelaki i pon memang shopperholic jugak..(sejak bila ber"i" pulak ni)



Nia sanggup ikat menampung perut ni dengan maggi semata-mata :

1. Assignment.. cehh!!assignment laa sangatt kan.. tapi..memang betul laa..
as a student..kena fotostat notes lagi.. beli buku lagi..bayar yuran event lagi..beli baju class lagi..
I sebagai bendahari lagi kat dalam club okay..masa nak mintak duit..memang part gila-gila susah..
buat muka macam pemintak sedekah pulak..

2. nak enjoy.. sebagai seorang student jugak..takkan la nak study je kan..
*teringat pulak iklan ptptn.. "malulah..kalau kita tak dapat dekan.."
cis!!sakit at tol..yela2..malu la..tak dapat dekan tiap sem..tapi tetap maintain 3 pointer..ok la tu..
tiap-tiap hujung sem before final..kitaorang akan plan nak pegi ramai-ramai..
Sunway lagoon.. Genting.. (part yang paling rindu ni..hehe)

3. Shopping!! cis..shopping no 3?? ye ke?? I sendiri pon tak sure..kahkahkah!!
macam 1st je..takpe-takpe..sama je kan.. mengikut survey yang nia buat..
keatas student-student kat rumah nia tu..
setiap sem mesti kene shopping.. 1 shawl latest.. 1 tudung bawal.. 1 baju baru.. jeans..
okay..kalau kira-kira kos semua tu.. agak banyak jugak la kan..

Bila shopping kan.. rasa happy sangat-sangat..heaven.. ^_^
kalau tengah stress masa tu..memang la hilang stress tu..
So mak..jangan salahkan Nia sebab duit habis..hihi.. stress tau study ni..
So now.. susah sikit la nak shopping sebab dah habis study kan..


20 comments:

Ym.Bundle said...

kenyang ke makan meggi je..tu la student..makan sanggup catu untuk benda2 lain..nasib masa aku study dulu makan kat rumah je..hahaha

Nick Nashram said...

patut la saya asyik batuk je.
rupanya ade orang puji kata muda.
umur saya dah 40 tahun da..kekeke
saya punye dapat gaji dalam masa sehari dah abis 2k..huhu
susah r nak control shopping ni.

Imtiyaz Consultancy Sdn Bhd said...

Salam perkanalan. Bila nampak megi dgn telur tu teringat masa jadi student dulu. Kat hostel saya jadi supplier maggi pada kawan2. Bila saya bekerja, saya selalu travel ke Korea. Pada permulaan agak kurang biase dgn makanan kat sana. So Maggi adalah makanan paling sedap... heheheh

fifie said...

I love shopping too much ! Sekarang fie tengah puasa, so fie tak akan lawat mana mana blogshop. hahahah

cik nana said...

zaman study dulu klu nak banding dgn skrg zaman tanam anggur ni best lagi zaman study walaupun kena ikat perut tapiiiiiiiii duit ada je dlm akaun. nak shopingg pun lepas lagi. arghhh skrgg yilekkkk. haha adesss..

Chic Na said...

suka shopping jugak. terapi utk stress. kikiki..

Izza Sakura said...

wah shopping,bestnye,hehehe

shedameor said...

haha, setuju semuanya. tipu la life student tak makan maggi. kena makan ooo, nak jimat untuk shopping bercuti bagai. ekekeke

Cik Mun said...

btol2..mun setuju..hihihi

Nelly Strange said...

meggi kenyang . :P

nasib laa nelly x suka shopping !! ^_^

yana lyana said...

setuju semua!
maggi dgn student life tak boleh dipisahkan..hee

shaa bonitaa said...

ala baru teringat stok megi dr msia da abess..=(

Izza Sakura said...

jmput http://izza-sakura.blogspot.com/2013/01/segmen-2-hari.html

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

biasalah kan, heheh maggi dgn student memg xdpt dipisahkan=)

ejulz said...

Rindu nak mkn maggie campur telur.. tp dh lama x mkn.. boikot brg2 israel.. :)

By: Zura said...

kita nampak awak kat official blog.. itu sebenarnya blog assignment LOL....

pergi kat cini ek, http://silentremedy.blogspot.com

done follow :)

faiq said...

dulu mase duk asrama, aku pernah makan maggi dlm gayung..hehe

Anonymous said...

thanks for sharing.

sabella mohamad said...

bella haritu time nak spm kemain menahan tanak makan megi . bila da lepas je , terus rembat megi . membalas katenyee . haha

Si Matatajam said...

Tak menahan tengok Maggi ngan teloq dua butir tu Nia..