nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Sunday, 16 December 2012

Bukan SENANG nak SENANG



Masalah paling terok dalam hidup

G I V U P !!

dalam resume kemain lagi.. letak strength 
Not easily give up konon.. grrr!! tipu semat-mata..
tapi kalau jujur nanti..mestila dorang susah nk ambek kite keja kan..
So..dengan rasmi nya Nia nak memohon berjuta-juta kemaafan lah ye..

korang ada tips-tips nak kurangkan penyakit ni??
dah lama sangat mengidap ni
pegi jumpa pakar.. bazir duit je


Bila nak isi borang..bila nak inteview je..
tanya pasal experience.. and.. mestila dorang tak pilih yang fresh-fresh graduate
kecuali yang ada experience tak wujud..

masa inteview..
datang bederet-deret kan..beratur kat depan bilik inteview..
tanya la ngan budak sebelah-sebelah..

mak oiiii!!!! experienceeee dieee.. nak di bandingkan ngan kite ni..
bederet jecompany-company yang dia senaraikan..

kompem-kompem laa kita rasa down kan..
*dalam hati kata..mesti aku tak dapat punye ni
(ni la penyakit nama nya)

jangan kate i tak pernah buat part time ek..
ade..jadi guru tusyen.. waitress.. tapi..tu je la..ahahaha


Yes..Beginning always the hardest..
Susah-susah dahulu..senang-senang kemudian..
Rezeki Allah ada dimana-mana kan..

Million thanks to nicknashram a.k.a abg hensem heh ^_^
sebab review blog Nia..


Tengok Hagemaru ni pn enjoy jugak walaupon lawak dia memang agak
sengal..lol

17 comments:

Cik Syida said...

yep, susah-susah dahulu, senang kemudian.. sabar, dan gud luckkk!!! :D

Nick Nashram said...

hensem la sangat..hahah
baru pernah 2 kali interview.
berdebar2 jugak.
yalah, camne la panel punye expectation kita tak tau kan..
yg penting requirement yg diorang nak msa interview kena lengkap dan confidence masa cakap.

eva said...

xpa deng.. sentiasa bersedia.. amik semua ya sebagai cabaran n pengalaman dan semangat bg kita.. rezeki masing2 ada.. xtauk bila dpt dan cne tuju rezeki kta lak.. ;)

Aida Omar said...

senang je penyakit tu nak singkirkan jangan tanya orang2 sebelah tentang experience dia.. kita tanya kenapa dia berhenti kerja dari kerja lama dia :P betul tu bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

betul tu,,sgt setuju,,bukan sennag nk senang, dan bukan susah nk susah,,kdg2 givap jugak tp family yg sapot n ade kawan2 yg mmbina tu yang naik smangat tu =)

shasha yacob said...

interview, saya spm un xlepas lagi . hahaha, berkerja tolong sana tolong sini tu pernah lah tapi itu pun yang sedara mara punya. haha daha macam lain topik dah nih haha

shasha yacob said...

interview, saya spm un xlepas lagi . hahaha, berkerja tolong sana tolong sini tu pernah lah tapi itu pun yang sedara mara punya. haha daha macam lain topik dah nih haha

shasha yacob said...

interview, saya spm un xlepas lagi . hahaha, berkerja tolong sana tolong sini tu pernah lah tapi itu pun yang sedara mara punya. haha daha macam lain topik dah nih haha

Chic Na said...

never give up ok. just think positive. maybe belum rezeki nia. maybe nia akan dpt better offer lps ni. who knows kan? yg penting terus berusaha. caiyok nia. ;)

cik nana said...

nia, marilah kita bersama2 usaha tanpa kenal erti lelah. ecewahhhh. Percayalah Tuhan dah sediakan rezeki untuk kita mungkin lambat sikit ;)

NIA SI DRUMSTICK said...

@Cik Syida thanx syida..=)

NIA SI DRUMSTICK said...

@Nick Nashram alala..xnak ngaku pulokk..ahahah..yes..expectation dorang mesti yg hebat2 punye..

NIA SI DRUMSTICK said...

@eva adoia..ehehe..keja oh keja..camneyy tok..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Aida Omar yepp..btol jgak ea..tp kene gak ckp ng org sebelah..mna tau dia tau soalan boco ke..ahah

NIA SI DRUMSTICK said...

@NORSHAHFEZA HAMSAN yea..famly n kwn2..=)

NIA SI DRUMSTICK said...

@shasha yacob haha..xpe la shaha..nnti shasha rs jugak bnda2 cenggini kan..

NIA SI DRUMSTICK said...

@cik nana meh2!!hahaha..job hunting!!