nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Wednesday, 26 December 2012

perlu ke BACKUP??


S E T I A

Kalau part bercinta ni.. semua nak pasangan yang setia kan..Tapi bagi sesetengah orang..setia sahaja tak cukup..pasangan tu pon perlu ada  ciri-ciri lain yang membolehkan pasangan tu happy 
hinnga ke jannah hendaknya.. gitu..

Tapi korang jangan la pikir nia ni galakkan ada backup pulak..
(mati la kena banned lepas ni..)

orang ketiga ni akan wujud..
bila gf / bf busy je memanjang.. selalu tak de masa untuk pasangan..
ni yang jadi punca segalanya terjadi..

Sayang..I rindu la..jumpa jom..
  Reply : Sorry k sayang..I tak dapat la hari ni.. ada hal..
(padahal dia pegi tido dalam bilik..tak pun dia main twitter or fb)

Sayang..I fail lagi.. :( 
Reply : lepas 24 jam menunggu baru reply..
Sorry sayang..ada hal tadi.. alaa..tak pe..nanti you try lagi keyh..
tadi kawan i mintak teman kelua jap..tu i lambat reply..
(padahal dia pergi beparty dengan kawan-kawan dia)

Happy Anniversary..
Reply : Happy Anniversary Sayang..Sorry ea..I lupa..Busy sangat..
Banyak keja..
(padahal dah berlalu 3 hari)

masa tarikh-tarikh penting..Please la jangan lupa..setahun sekali..tak celebrate pon tak pe..yang penting.wish..Itu tandanya kita ingat.. and appreciate kehadiran dia tau..

Sayang..nanti you sampai..mesej ea..
Reply : Sorry.. tak sempat nak sms.. anak buah main fon i..sory ea buat u risau..
(padahal dah keesokan hari nya)

Sayang..esok bufday I..kita keluar ea..
Reply : Sorry.. I bukan tak nak..tapi I da janji ngan abang I nak tengok wayang ngan dia..
(Bufday sekali setahun pon susah ke!!)

U kat mana..kenape tak reply mesej? call pun tak jawab..I risau la..
Reply : Sorry..tadi tengah karaoke ngan dorang..
(mudahnya..)

Faham tak perasaan bila kita perlukan seseorang masa tu..tapi orang tu tak da..
bila kita sedih.. bila kita happy.. semua pun nak share kan.. 
Aunty pernah cakap..

"tak payah nak setia sangat..selagi belum kawin..kawan je banyak-banyak..kita cari yang betul-betul sesuai dengan kita"



Selagi ada orang yang sentiasa cari kita..
Rindu kita..Perlu kita..
Hargailah.. Peluang untuk bahagiakan dia tak kan datang berulang kali..
Kalau dapat peluang kedua.. Appreciate more..Peluang ketiga tak mungkin akan datang lagi..
Kalau sekali-sekala dia buat silap..dia lupa.. boleh la dimaafkan..
Bila dah diberi keampunan tu jangan la ulang lagi yek..

Please la tolong jangan cakap..
"I penat la U asyik cari I"
"I bosan sebab U ni mengongkong"
Kalau mintak maaf tu biar la ikhlas.. and jangan ulang kesilapan sama lagi..
So.. tak la pasangan korang cari backup.. ^_^

Harap-harap tak de la yang terasa okie..
sekadar nak share je.. tak de kaitan dengan yang hidup atau mati ye..
panjang giler entry kali ni ek.ahah


25 comments:

Chic Na said...

err setuju ngan semua yg nia tulis tu. tak suka tau mcm tu. :)

Nurul Iman said...

seseorang kenalah memahami seseorang yg lain barulah kesetiaan akan terjalin.
nice sharing. :)

Syazwan Che Deraman said...

wan pernah kena kot.
citer masa mula masuk study.
sebelum tu,lepas SPM, bercinta kat kampung..maklumlah, kenal kat tempat belajar kereta..kehkehkeh..

mula mula, semua manis.
bila dah dia peri belajar.
first week, okey lagi..second week, okey la sikit.third week..

call call, tak angkat.
mesej tak reply.
seminggu dok macam tu.
pastu dia ada bagitahu and mintak maaf...katanya busy study and ada briefing, maklumlah, budak baru.

lepas tu.satu malam tu, mintak putus..katanya tak nak kapel sebab sibuk study..kita ni sedih jugak and tak sangka..cuba betulkan keadaan..tapi still tak nak..

2, 3 hari lepas tu.
godek friendster dia.
punyalah terkejut sebab ada pakwe lain.

hahahhaa.

playgirl.

NIA SI DRUMSTICK said...

@Chic Natulis?type la chic na..ehehehe...gurau je..hehe.. btw chic na..sapa yg suka?haha

NIA SI DRUMSTICK said...

@Nurul Iman yess..btol tu nurul..=)

NIA SI DRUMSTICK said...

@Syazwan Che Deraman wah..pjg giler wan komen..neh.ehehe.. adoia..sempat jugak ye usha pempuan kat tempat blaja kete.ahah.. tapi ni pon penah wat camtu dlu..hurm..sian nya budak tu..jhat tol nia.. tapikan..sengal jugak la budak tu..mmg dah tggu ms nk kapel je tu..ahaha

Belalang hijau Perisik said...

touching pulak entry tuan blog nih...tapi mmg betul pun point2 tu.

dan belalang sependapat dgn aunty nia, sblm kawen cari ja betul2 yg kita arasa terbaik utk kita.

nak putus 10 kali pun x pe. jgn lps kawen baru nyesal dan mula buat perangai :)

hazwan hairy said...

nsb la pakcik sgle xperlu nk pikir2..haha :p

Ym.Bundle said...

aku penah alami jugak.tpi aku yang jenis tak reti menghargai tu la..alih2 gf tinggalkan..time tu baru menyesal..

fifie said...

Bagi fie macam nie je kalau banyak sangat alsannya pasti dia dah tak berminat dengan kita. Well kalau nak seribu daya tak nak seribu dalih. Fie dlu pernah bercinta dengan orang macam tu, banyak gila bagi alasan. Kalau nak sms, saya nak lepak dengan kawan2 nie. Sms next time lah. Birthday fie pun dia lupa. So fie mintak putus. Tak sedih pun sebab awal2 bercinta je manis, dah lama tu fie dah terbiasa tak ada dia even masa tu kami masih couple.

Evagurl Izma said...

hurm. slalu je mcm tu. dulu masa mula2 kaple kemain semua benda nak tnya. sekarang hal2 penting pn blum tentu nak bagitau. msg? seminggu sekali pn belum tentu dapat.

harem.

ELFarahin said...

Segmen Segmen Lagi!! Jom JOIN :) http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/12/segmen-loike-fbpage-bertubi-tubi.html

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

haha..mcm kes fadh plak..
tp tu la..pesen setia dok tunggu je..

Nick Nashram said...

saya ada backup template blog je..heheh
kemain banyak tol alasan tu kan..biasanye yg selalu bg alasan camtu tanda2 hubungan diorang dah tak lama dah tu nak over..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Belalang hijau Perisikbukan ape pak belalang..ehe..ni xde kaitan ng nia la..saje2 je nk buat netri gini..aha

NIA SI DRUMSTICK said...

@hazwan hairyecece..iye ke single ni hairy..ahaha

NIA SI DRUMSTICK said...

@Ym.Bundle biasa la..dah hilang bru nak rindu..

NIA SI DRUMSTICK said...

@fifie btul tu fie..tp kan kdg2 dorang ni main tarik tali..bila kt nak pergi..dia tarik balik..dah dekat dia buat balik..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Evagurl Izma uitttt...mmg skt at giler la lau cmtu..lelaki ni mmg kan..dah dpt terus berubah..grrrr

NIA SI DRUMSTICK said...

@~cAhAyA kEmUL!aAn~ hehe..semoga fadh ampu bersabar..=)

NIA SI DRUMSTICK said...

@Nick Nashram ye ke nick??hurm...:(

cik nana said...

Nana pernah kena mula gila baik ape yg murni tu semua lah. dlm 2 bulan lepastu terus buat dono krang hajar ckp 'aku saje nak main-main'..pehhhhhhh. memang dasar mintak kaki. haha. tapi nasib baru 2 bulan camtu kalau bertahun buat camtu, memanglahhhhhh..

9n0L4 said...

bercinta lahhh slps kawen. ;)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

betul tu,,xsuke denga alasan, lagi2 kalau wat kite cm xbharga dlm ati die kan,,

sabella mohamad said...

sokong 110% ! bella nanti kalau da bercinta , nak jadikan kak nia backup la . sbg dokter cinta ! XD