nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Thursday, 27 December 2012

jangan CUCUK!!




PHOBIA?? Tak suka kene cucuk?? Tak suka jarum??

Darjah 1..darjah 6.. Form 3.. form 5..
masa baby tak yah cakap la kan.. memang kene cucuk je ngan doktor..
masa kecik-kecik.. doktor memang suka je nak cucuk ngan jarum ni..
macam mainan dia je..


masa nurse datang.. semua dah bedebar-debar..tangan gigil..muka pucat..
macam nampak hantu je.. haha.. budak-budak laki pulak..
semua nak control macho konon.. padahal dalam hati.. ada je yang nak nangis jugak..

Masa darjah 6 dulu.. Nia ada sorang kawan ni..
badan dia gemuk.. memang chubby la..
tengah beratur nak tunggu giliran.. semua dah bising-bising..
ekk??kenape??tak kan dorang ni suka kot kene injection ni..
BCG tu akan tinggalkan bekas..kene ambik masa untuk pulih..grr!!tak suka!!

lepas tu..tau-tau rupanya jarum tu patah..aih-aih..nak gelak pon ada..tapi..
disebabkan kegelisahan yang menggunung.. buat bodoh je..

korang pun mesti ada kisah yang tersendiri kan..

12 comments:

hazwan hairy said...

sejujurnya sgt2 takut jarum n pobia...artu msa kecik2 org gempar klo jarum patah cmna?smpai terpikir2 shgga skrg..haha...

fifie said...

Phobia kepada labah labah, fie benci gila dengan labah labah. Hahhaa

Aida Omar said...

kalau bab phobia.. aida sama dengan fie tak suka labah2 baik besar mahupun kecik. haha.. tang injection dulu memang seram sejuk.. tapi semua berjaya diharungi dengan tabah.. :P jarum patah? erk.. mesti sakit.

Cik Mun said...

patah..kebalnye die..hehe

Nick Nashram said...

saya punye trauma nak drive laju2..
pernah naik motor bwk 140 pastu accident..huhu

Izzati Suhaide said...

sememangnya sy pun takut kna cucuk..he3

cik nana said...

arghhhh tak suka kena cucuk kat lengan..benci tgk jarum tu. hahaha

Chic Na said...

fobia kalau nampak nurse dtg sekolah. tak kira la kena cucuk ke check gigi ke. huhu..

HAJAR said...

Biar betul jarum patah?
Tak tau fobia apa tapi yang pasti nurse memang menyeramkan..hehe..

Aujinz said...

kena cucuk tak fobia sangat, kena check itu yang fobia... kah kah kah

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

saye pon fobia bile nmpak jarum, kdg tgn leh sejuk, perut jd senak sbb neves sangat,hahah

hoh smpai patah jarum tu?fuh lagi seram

sabella mohamad said...

perghh siap patah tuu . hahaha lawak . bella dulu berdebar jugak . seram sejuk . pastu bila dah kena tu ok je sebenarnya . hehe