nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Sunday, 9 December 2012

Kerja . Duit . Kereta


Transport

Susah nya nak gerak pegi mane-mane sebab kerete tak de..
Eh..eh!! *cakap je ko memang nak kerete je kan.. Suh naik bus tak nak!!
Bukan ape.. Kat Sarawak ni tempat palinggggg susah nak dapat bus tau..
kalau kat semenanjung..Bus,LRT,Komuter semua tu memang popular la kan..
tapi kat sini..most of people guna kenderaan sendiri je..
Sebab nye..sarawak ni kecik je..ehe..
and kalau nak pegi mane-mane tak perlu la nak naik LRT pon..

Kenapa tak beli motosikal je??
Bukan sebab nak tunjuk hebat..nampak glamor..
Tapi sebab gune kereta selamat sikit dari naik motosikal..
tayar 2 je..kereta tayar 4.. (tak mudah jatuh..hehe)


Nak pegi inteview..
Nak pegi hantar resume..
Nak Shopping(eh,eh..ade jugak ek?)
Semua kene tunggu orang bawak je.. 

ko ingat orang tak de keje lain ke nak bawak ko je!!
Al maklum lah kite ni tumpang orang je kan..
(dalam hati.. tunggu la aku ade volkswagen beetle nanti..dalam mimpi je la..)
Orang pon kene pegi keje la..nak dating lagi, nak rehat jugak..

MONEY

Sejak memegang jawatan PTD (Penganggur Ter hormat Di rumah) ni kan..
Masalah kewangan agak menggugat..
Purse pun kosong..heyhh.. 
*tibe-tibe teringat..Bufday Mr.Jamboo dah nak dekat.. :(
nak kena buat loan kat bank la ni

Tak de ke orang yang baik hati nak isi Purse ni??
Ade!! tiap bulan Mak bagi ko duit ape..
Terime Kasih Mak..

Sory ye Mak..kite tak keje lagi..
So tak dapat nak bagi duit kat Mak..

peKERJAan

Semua orang perlukan duit..
Kalau nak duit.. Kene la Kerja Sayang..
Tapiii.. dah lama tunggu ni..
dah macam-macam apply..
ntah-ntah kat sarawak ni keje dah habes kot..haha
Ramai orang cakap..
Try la cari keje kat KL..kat sana senang dapat keje..
Hurm.. Tak jugak..
Semuanya terpulang dengan rezeki masing-masing..

Lagi pun.. kita orang 2 adik beradik je..
tak sampai hati nak tinggalkan mak ngan ayah lama-lama..
Masa study pon dah 5 tahun jauh dari dorang..
Insya-Allah ade la rezeki nanti kan..



31 comments:

Cik Syida said...

sabar, insyaAllah, ada rezeki tu.. sabar ye, saya dulu pun mcm awak jugak :D

cik nana said...

betul tuuuu.kita pun skrg ni sangat2 memerlukan kereta, duit dan kerjaaaa. sama2 lah kita doa ye nia. in sha Allah ada rezeki kita tapi lambat sikit. positif !

Nick Nashram said...

nanti bila dah kerja konpem sibuk pulak.
tapi syok la sebab every month gaji masuk :)
shopping sakan r.

Chic Na said...

nnti dah kerja boleh la beli kereta & tolong mak. rezeki akan tiba jgk nnti. yg penting usaha k. ;)

fifie said...

Oh nia asal sarawak. Sana sama lah dengan Kelantan, sini bus dan teksi memang ada tapi lambat lah nak tunggu bus atau teksi. Yang paling mudah kalau ada kereta, huhu.

Anne Nurain said...

sabar ja, insya Allah ada rezeki dapatlah keja, duit n kereta tu.. hehehe..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

tiga2 pon penting kan,,xpe2, in shaa Allah rezeki tu ade =)

hananhadila said...

hahaha , penganggur kehormat ? :P

^^eKaTiKaH^^ said...

sabar ye.. insyaAllah, ade rezeki tu. :)

Aujinz said...

Hadiah buffdey buat handmade jer.. pasti berbaloi.. koh koh koh

-meeSUPERGIRL- said...

nak kereta beli lah . haha . usaha :)

shasha yacob said...

eya betul best lagi pakai kereta , selamat sikit ada 4 tayar. hihi

Aida Omar said...

aida dulu setahun lebih jadi PTD haha.. Duduk KL jugak payah betul nak dapat kerja.. betul2 ada rezekinya nanti :) InsyaAllah..

cik mun said...

sabar skit ye..insyaallah..dptla keje xlame lg..

Hazmin Hamudin said...

pokok pangkalnya kena cari kerja cepat-cepat.. Baru masalah selesai. Hehe

NIA SI DRUMSTICK said...

@Cik Syida huhu..yupp..cube besabar ni syida..uhu

NIA SI DRUMSTICK said...

@cik nana amin..insya-Allah nnti kite sm2 dpt keje kan nana..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Nick Nashram tu yg best..ahah..gaji2..money2..ohh i like..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Chic Na thanx cik na..xsaba nk dpt keje dah..

NIA SI DRUMSTICK said...

@fifie yup fie..mmg mudah lau ade keta..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Anne Nurain insya-Allah..thanx anne..:)

NIA SI DRUMSTICK said...

@NORSHAHFEZA HAMSAN yupp..sgt2 penting..

NIA SI DRUMSTICK said...

@hananhadila a'aa .. hanan..nk join jgak??ehe

NIA SI DRUMSTICK said...

@^^eKaTiKaH^^ insya-Allah..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Aujinz ye ke aujinz?? humm..tp xde idea plak ni nk buat ape..

NIA SI DRUMSTICK said...

@-meeSUPERGIRL- xleh..kene keja dulu..hehe

NIA SI DRUMSTICK said...

@shasha yacob kan..moto bhya..ehehe

NIA SI DRUMSTICK said...

@Aida Omar kan..tu la aida..tepulang jugak la..rezeki msg2..

NIA SI DRUMSTICK said...

@cik mun huhu..org asyik tnya cik mun..tu yg stressnye

NIA SI DRUMSTICK said...

@Hazmin Hamudin yess!!betol..ahaha

Mimi Dasira said...

memang pon zmaan sekarang tak berkenderaan susah..nak mengharap orang aje sampai bila kan..t kita malu pulak..nak ke tmepat kje,ke kelas and so on semua nak guna tansport...