nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Friday, 7 December 2012

ini hal J.O.D.O.H


Kalau cerita hal jodoh ni.. mesti semua nak yang P.E.R.F.E.C.T je kan..
sape yang tak nak lelaki yang :

1. Kuat beramal soleh
2. Bertanggungjawab
3.Romantik
4. Hensem
5. kalau nak list kan semua sampai esok tak habes..

Tapi kita jangan lupa.. kita pun bukan nya perfect sangat..
Jangan asyik tengok kekurangan pasangan korang..
lihat pada kelebihan nya..

Tak de manusia yang sempurna kecuali Allah.. Manusia hanya mampu berusaha untuk jadi sempurna..

 cewahh!!cam dokter cinta pulak kan.. kahkahkah!!
Ni bukan untuk share kat korang je..Nia pon kene beringat jugak..
Jangan asyik nak salahkan orang je kan..
Salah sendiri kita buat-buat tak nampak..


D O H
"Orang yang merasakan dirinya sempurna adalah orang yang akan sentiasa 
memandang rendah pada orang lain"

Menurut Dr. Fadzillah Kamsah dalam rancangan dia tadi..

Kamu haruslah menjadi baik.. dan Allah akan ketemukan kamu dengan orang yang baik-baik..

Semoga kita semua jumpe jodoh yang baik-baik ye sayang-sayang semua.. ^_^

and.. dia pon ade cakap pasal kawen di usia muda..
paling ok antara umur 20-25.. 

Wow!bajet kite nak kawen umur 27.. 
dah boleh cakap kat mak la lepas ni..haha




Mak!! Nak kawen ngan Joong Ki boleh ?? ^_^


Btw, Nia dah LULUS JPJ test tu.. ehe
Alhamdulillah.. 

Thanx Cik Sheila sebab review blog Nia..

20 comments:

cik nana said...

betul ni Nia kalau nak list tak terlistkan. Hehe. takpe jgn risau syg, Allah dah sediakan yg terbaik utk kite..

*congrats dah dapat lesen !

Ila Aqilah said...

kira ideal lah kan kawen umur range 20-25 hehe

tahniah dah lulus JPJ :)

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, nak kahwin dgn Jong Ki.. jngn lupe jemput..hehe :P

Si Matatajam said...

Tahniah Nia...semua wanita mengharapkan lelaki yg perfect but nobody perfect..hu hu

Lelaki Ini said...

tahniah lulus ujian jpj!

Chic Na said...

betul tu. Allah jadikan pasangan kan utk saling melengkapi.

tahniah lps ni boleh drift la. ;)

cik mun said...

bolela bwak mun jalan2 ye lpas ni..

Abil Fikri Ahmad said...

Sempurna tu memang tak de coz kita pun tak sempurna kut, tetapi cari ler jodoh yg sesuai dgn diri kita..InsyAllah ianya akan menyempurnakan hidup rumahtangga nanti...

hananhadila said...

kalo cakap pasai jodoh , mestilah nak yang beramal soleh nombo 1 kan ;) tahniah lulus akak :D

Izara4eva™ said...

kita manusia xde yg sempurna, mungkin pasangan kita akan melengkapkan kekurangan kita kan :)

Nick Nashram said...

asalkan dia perfect pada mata kita biar la pe org nak kata kan..
jgn forever alone sudah r..huhu

NIA SI DRUMSTICK said...

@cik nana Thanx nana..ehe!! yup..Allah tau ape yang terbaik untuk kite kan..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Ila Aqilah thanx aqilah.. insya-Allah cepat dapat keje cepat le majlis nye..ahaha

NIA SI DRUMSTICK said...

@^^eKaTiKaH^^ 1 m'sia kite jemput kalu kawen ng joong ki..ahaha

NIA SI DRUMSTICK said...

@Si Matatajamyupp..xde manusia yg perfect..thanx kak..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Lelaki Ini time kasihhh..

NIA SI DRUMSTICK said...

@hananhadila yess..mmg no 1..tp nk cari yg cmtu..ssh..huhu

NIA SI DRUMSTICK said...

@Izara4eva™ wow..so sweet dat word..ehehe

NIA SI DRUMSTICK said...

@Nick Nashramahahah..yupp..asal dia boleh bwk kite ke syurga..;)

Cik F said...

jodoh kita adalah orang yang persis seperti diri kita sendiri. :)