nuffnang

AWESOME BLOGGERS

Wednesday, 12 December 2012

Surat CINTA dari TM


Bangun pagi-pagi..sangat Happy..
Tiba-tiba.. posto-posto!!
eh2.. Ada surat!! mesti ada surat inteview ni kan.. hihihi!!

OK..thanx abang posto..nanti hantar lagi ye.. ^_^

kite cek satu-satu..bace nama..
-
-
-
-
Jeng..jeng..jeng!!ade satu surat!!
bukan dari SPA..bukan dari UITM..bukan dari PTPTN...


Bukak je la kan..tak kisah la walaupon dari company..
-
-
-
-
-
 Omaigod!!! Surat apa ni ??

men hantar-hantar surat lawyer pulak dah TM ni kan..
Terima kasih ye sayang..awak baek hati sangat.. ^_^
Siesly..tak tepikir pon kenape surat ni boleh datang..
and.. mintak duit lagi!!

RM 185.60

mak cakap..tak pe.. try call TM..


TM cakap....
dia pon tak tau..ahahaha..
sengal tak?? 

Tak puas hati kan??kite call lagi..

tutt..tutt..

TM : ye cik??ade ape yang boleh sy bantu??
Nia : yep..saya cik nurul.. saya ada dapat surat saman ni..kenape ek??
TM : tolong bagi no account cik..
Nia : bagi lah kan.. 1234567899..
TM : oohhh.. cik kene penalti ni..
Nia : PENALTI? ingat main bola je ade..haha
TM : cik terminate sebelom habis contract..
Nia : hahh?? setahu saya.. masa saya pegi TM hari tu..
saya mintak dia tukarkan nama dengan line je..and dia cakap tak de ape-ape cost..
TM : cik... (dia cerita pasal law pulekk)
Nia : ohh..ok..so?? saya kene tanggung salah staff korang yang salah bagitau information?
TM : cik..saya kene cek dulu..cik boleh bagi tau nama staff tu?
Nia : kalau saya ingat pun..dia nak mengaku ke? sedangkan masa dia bagitau kitaorang bukan nya ada record ke ape.. and.. last month saya ade call.. dorang cakap tak de ape-ape bayaran lagi..
Sekarang saya dapat surat saman pulak!! korang tak paham ke aku ni ketua kampung je!!yang ni dalam hati je..

lepas tu..nia pon dah speechless..geram tau!!
orang cakap customer always right.. 
sekarang kene tanggung saman ni pulak kan..haih..

kang ade pulak masok dalam METRO..
office TM kene bakar.. haaa..


33 comments:

cik nana said...

macam serius je bunyi surat tu..saman mahkamah..tak pasal2 kena saman..tapi bila hal macamni diorang je yg always right..huh

Izara4eva™ said...

kdg2 biasa la telekom ni ada cas tersembunyi.. sja xnk gtaw kita.. pedih mnangung kan..

shedameor said...

hari tu pon membe kena tapi dari celcom laa. tetiba ade bil tertunggak. pandai2 je dorang ni nak duit poket lebih. huhu

zila manaf said...

staff telco memey suka cri pasai...

Cik Syida said...

Nia pergi je TM Point, tanya semua kat sana, kdg2 kat tm point dorang mmg careless benda-benda macam ni, kalau tukar line, tak yah bayar sebenarnya, try tanya habes-habes, kalau nak puaskan hati, pergi ke dua tm point berbeza, tgk apa dorang cakap.. :)

eVa said...

olaa tedah lok ktk.. bahaya juak benda kedak tok.. mok double cek tp salah staff ya juak.. huhu.. sabar jak lah..


yeayyyy!! jumpa blogger dr srwk hehe.. tggu mek blt kuch bok mek dpt follow.. k hp tok xpat..

Admin said...

Ouch!!!Huhu.. ntah ape ntah

fifie said...

Kena sampai macam nie Nia. tulah kadang kadang main dengan benda macam nie susah sikit tapi bagi fie buat bodoh je. Kawan fie sampai surat saman dari Celcom kes tak bayar bil okay je dia. huhu

Nadia Elena said...

bayar jgn tak bayar..kihkih~

Chic Na said...

haha.. sabar jelah siap nak bakat TM. ;)

Aimi Wardina ♥ said...

Kalau sudi jadilah sponsor topup :)

http://aimi-wardina.blogspot.com/2012/12/pencarian-sponsor-topup-for-aimi-and-my.html

shasha yacob said...

kalau dia saman, kita saan dia balik. sebab salah bgi inform, kan senang. hihik

Nick Nashram said...

pasni nia kena sedia lawyer awal2..kot2 datang surat cinta yg kedua ke..huhu

intan akma said...

macam2 hal diorang ni kan? anyway salam kenal datang dari blog nick.sudi2lah terjah blog saya

^^eKaTiKaH^^ said...

salah bg inform, lepas tu cakap salah kite bagai.. huuh, sabar jew la..

SYAH'IZZAT said...

wow saman.....

Aida Omar said...

aida pun pernah kena celcom bb punya.. saman dari makhamah sampai. RM190 sebab tak bayar bil bulan2 yela service gila bad.. line down sepanjang masa rasa tak berbaloi bayar bulan2 68.. tension. kadang2 depa nie sengaja ambik kesempatan.

Raudzah Zahari said...

Sekarang TM dah hyperactive..cepat aje kalau part-part nak collect bill & hantar surat lawyer..kalah City Bank and mAXIS..dulu dia orang tak macam ni...just be careful dia orang ni pun selalu buat silap..

Cik F said...

Serius lawak yang atas tu,, tapi awak nak bayar gak ke?

Aujinz said...

diorang main ikut sedapppp jer kan bila time nak menyaman orang...

lepas tue nak lepas tangan.. blerghhh...

NIA SI DRUMSTICK said...

@cik nana kan nana??dorang ckp sng lahh..

NIA SI DRUMSTICK said...

@Izara4eva™menangesss la nia nak bayarr ni...

NIA SI DRUMSTICK said...

@shedameor kan..dah la kekurangn duit..heeee

NIA SI DRUMSTICK said...

@zila manafkene bakar baru tau..ahaha

NIA SI DRUMSTICK said...

@Cik Syida dah terlambat..uhu

NIA SI DRUMSTICK said...

@eVa
yalah tek va..tp dah telambat dah tok..kenak surat lawyer..

NIA SI DRUMSTICK said...

@fifie tu la fie..nia pon kira nya nak buat camtu jugak..xnak layan..tapi mak nia tipa hari suh g bayar..

NIA SI DRUMSTICK said...

@shasha yacobkalau lah semudah tu kan shasha..dah lama nia buat.aha

NIA SI DRUMSTICK said...

@Nick Nashramahaha..tggu nia snediri la jd lawyer nye nanti..

NIA SI DRUMSTICK said...

@intan akma memang byk ragam.haha..thanx..

NIA SI DRUMSTICK said...

@^^eKaTiKaH^^waa..tepakse sabar..

NIA SI DRUMSTICK said...

@SYAH'IZZATnk tlg bayr ke?ahaha

NIA SI DRUMSTICK said...

@Aida Omar tu la..dia tgk kita ni budak2..skati je kan..